תגידו,מה דעתכם?

MOOLKI

New member
תגידו,מה דעתכם?

מה עדיף? דירה במרחק יריקה מהאוניברסיטה,חומדה אך קצת קטנטונת או דירה יותר מרוחקת מהאוניברסיטה (1.5 ק"מ,15 -20 דקות הליכה אולי),הרבה יותר גדולה מהראשונה וגם קצת יותר מטופחת. שתיהן אותו מחיר,אותו ריהוט ואותו מספר חדרים רק המטראז' שונה. במה הייתם בוחרים? מה יותר חשוב לכם?

קשה להגיד בלי לראות את הדירות

בהנחה שיש אוטובוס שאפשר לקפוץ עליו אם עייפים ולא מתחשק ללכת ברגל קילומטר וחצי, הייתי בוחרת את הדירה הגדולה יותר. זאת גם שאלה של כמה פעמים בשבוע אתה לומד? אם לא כל יום, ברור שעדיף את הגדולה יותר. במחשבה שנייה, בכל מקרה עדיף את הגדולה כי בטוח יש אוטובוס אם יש גשם או חם מדי או סתם רוצים להתפנק ולנסוע 2 תחנות.

האמת

אני לא יודעת איך זה אצלו אבל יודעת שאצלי זה די חסר טעם לנסוע באוטובוס לאוניברסיטה היות שהתחנה לא ממש צמודה וצריך בשביל ללכת לכיוון השני ויוצא בתכלס שלוקח בערך אותו זמן להגיע באוטובוס (ועוד בלי להתייחס לזמן ההמתנה) מאשר ללכת ברגל. 1.5 ק"מ זה באמת לא מרחק משמעותי, לפחות לדעתי. גם כשירד גשם העדפתי ללכת ברגל עם מטריה (והייתי מודעת לתנאים האלו לפני). חשוב לבדוק את זה.

אממ...

אני גרה מרחק של 15 דקות מהאוניברסיטה וזה לא נורא בכלל, להפך, מספק לי קצת פעילות גופנית. אבל זה מאוד תלוי, אני העדפתי לגור באיזור הזה ולא צמוד לאוניברסיטה בעיקר כי יש הבדל עצום במחירים היות שבעלי הדירות שסמוכות לאוניברסיטה מנצלים את זה (מדובר על הפרש ממוצע של 50-60$ בין שכ"ד שלי לדירות היותר זולות שאני ראיתי שצמודות לאוניברסיטה), וגם כי זה איזור יותר נחמד. השאלה מה יותר חשוב לך, לקום 20 דקות מאוחר יותר או לגור בדירה יותר גדולה היות שמבחינת תנאים נראה שאצלך זה זהה ואין קריטריונים אחרים.

MOOLKI

New member
אני מסכים איתך.

רציתי לשמוע גם דעות אחרות. מה שכן,שימי לב שהן אותו מחיר והרחוקה אמורה להיות יותר זולה לפי מה שאת אומרת,והיא לא.

זה נכון אבל...

היא לא יותר זולה אבל היא יותר גדולה ויותר מטופחת. מדובר בשתי דירות שונות בגודל וכנראה גם בעוד דברים שעולות אותו הדבר, הגיוני שהקרבה לאוניברסיטה מספקת סיבה (אפשר להגיד שהדירה הקרובה אמורה להיות יותר יקרה ולא שהרחוקה אמורה להיות יותר זולה...)

לדעתי- הדירה השניה...

20 דקות הליכה זה לא ממש נורא ואם יש תחבורה ציבורית במרחק סביר- זה זניח לטעמי. לי נורא חשוב שהדיר שלי לא תהיה "מקום לישון בו", אלא "בית" ועל כן הייתי הולכת על המרווחת והמטופחת יותר..

השיקולים הם שלך.

אני יכולה להעיד על עצמי בלבד, שכדי ללכת פחות ברגל, אקח את הדירה הקטנה יותר. אבל זה כי אני בטטה.

habubnik

New member
תלוי

רציתי להגיד שאם את couch potato אז תלך על הקטנה, אבל תכלס - 1.5 ק"מ זה לא בדיוק סוף העולם שמאלה. ככה שזה מגוחך. אני אומרת שמרחק של 1,500 מטר בשביל דירה גדולה יותר ומטופחת יותר זה ממש לא נורא.

muesli

New member
ומה עם דברים אחרים בסביבה?

סופר וכאלה... זה גם שיקול

אני עצלנית ושונאת חום אז היתי

בוחרת בדירה הקרובה. השאלה היא בעצם אם הדירה השניה יותר קרובה לסופר? מכבסה? חברים? וכמה ימים את לומדת באוניברסיטה

Laybe

New member
20 דקות אולי

לא נשמע הרבה אבל שחם מדי/ קר מדי ואחרי יום לימודים מתיש זה סיוט, לכן השיקולים לגבי מס' ימי לימודים וקרבה לשאר הדברים חשובים. חוץ מזה - שקלת את אופציית האופניים?

אבל למה לשרשר אליי?

MOOLKI

New member
תודה לכולם על התגובות,

אני בן דרך אגב.
בחרתי כבר ברחוקה ורציתי לשמוע דעות נוספות. אגב,בכוונה קודם בחרתי ואז ביקשתי לשמוע דעות אחרות כי אחרת לא הייתי מחליט.
תודה לכולם.

למעלה