תגידו מה דעתכם...

תגידו מה דעתכם...

הנה הבעיה... יש לי חברה מגיל 12, היינו מאוד קרובות - היא אפילו הכירה לי בעקיפין את בעלי, עד לפני 3 שנים כשהיא התחילה לחפש את עצמה, ונסעה לטיולים בעולם- והתראינו בערך פעמיים בשנה, עם מייל פעם בחודש. בקיצור הבחורה טלפנה אליי ביום חמישי בשעה 7 בבוקר, אמרה שהיא בשדה התעופה, ההורים שלה לא יודעים שהיא חזרה, והחברה שהיא העדיפה לנסוע אליה (יעני- אני ברירת מחדל!) בכלל בחופש בחו"ל. אני ועמית במצב כלכלי ממש גרוע- בקטע שמחשבנים לביגוד ואוכל, וממש אין כסף להאכיל עוד פה, אבל אמרתי יאללה- בואי. וחשבתי שבטח תישאר לילה וזהו. היא הגיעה, התמקמה, מראש הפגינה חוסר כבוד לדרך המחייה שלנו- עשנה בבית- וכשהערתי לה יצאה לגינה. תפסה לנו את המחשב שעות בצ´ט עם איזה אחד שהיא "התאהבה" בו וכו´. יום שישי בא. הבחורה עוד אצלינו. אני חולה מתה, עמית חולה, והיא אפילו לא מציעה עזרה בבית. כלום. לא רצינו להשאיר אותה לבד, הבאנו את ההורים של בעלי אלינו לקידוש, עשינו ארוחה חביבה, היא פינתה את הכלים שלה ויצאה לטייל- ושנוררה גראס מאיזה שכן. (ואני מאוד נגד- ובטח לא בבית שלי!). יום שבת. הבחורה עוד פה. עכשיו היא גם מתלוננת שמשעמם לה. כיבסתי לה את הבגדים שלה. היא אוכלת, מתקלחת, גולשת במחשב. ומה בתמורה? לקחה את הכלבה לטיול והכניסה את הכלים שלה למדיח. יום ראשון. היא עדיין במחשב עם ההוא מהצ´ט. לי אין זמן פנוי אפילו לבדוק מייל... שוב היא מתנהגת כמו פרזיטית- ולעמית ממש נמאס. הוא מסתגר בחדר שלנו. היא אומרת שמחר היא נוסעת. החברה השניה חזרה לארץ. יום שני. קיפלתי לה את הכביסה שלה-היא נוסעת- לא? פתאום היא מודיעה שהיא נשארת עוד כי היום היא נפגשת עם אהבת חייה מהאינטרנט, וגם יש איזה עבודה כאן שנראית לה טוב. חשבתי שאני מתה. דיברנו קצת- הזהרתי אותה מאנשים מהצ´ט- שלא יהיה איזה סוטה. מפה לשם התגלגלה השיחה ובסופה היא האשימה אותי בכך שעברתי נסיון אונס כלומר אני אשמה בכך!!!! זה הגיע לי!!! הייתי בשוק. לא דיברתי איתה שעות. היא אפילו לא התנצלה- המשיכה לאכול ולשתות כאילו כלום. ואני מצאתי בגינה שלי מאפרה עם סיגריות של גראס. אצלי בבית. חוצפה! יש לי תינוקת בבית! בערב נפגשה עם ההוא (יצא שמן ומגעיל- אני שמחה לומר). בינתיים בבית נתגלו כמה בעיות לגבי איזה ארוע מחר- ואני זקוקה לבייבי סיטר לכל הערב- איזה 7 שעות. אמרתי- אוקי. לפחות את זה היא תעשה. היא חוזרת- אני מבקשת ממנה להיות מחר בערב בבית- ואז היא אומרת שהיא מחר נוסעת ולא יכולה ולא רוצה. נשבר גב הגמל. כל הארוח הזה לא פציתי את הפה ולא שאלתי שאלות- הכנסתי אותה לביתי- וכשאני מבקשת עזרה היא לא מוכנה לעזור. היא עכשיו ישנה. כתתי לה מכתב למייל ארוך ארוך. וסיכמתי עניין בזה שהיא פרזיטית, אגואיסטית, מגעילה ורעת לב, חסרת התחשבות ונצלנית. מבחינתי החברות הזו נגמרה. מאוד נפגעתי ממנה. מה אתם אומרים?

מיטללל

New member
את צודקת במאה אחוז

אני לא מבינה איך החזקת מעמד בימים שהיא הייתה.. איזה צורת התנהגות גועלית. אבל איכס... יש אנשים גם כאלה.

עשית מצוין. רק חבל

שחיכית כל-כך הרבה זמן לעשות את זה. בכל מקרה - More Power To Ya´.

nutmeg

New member
אין הרבה מה להגיד

חוץ מהעובדה שצריך לתאם ציפיות. למה ציפית כשהכנסת אותה תחת קורת ביתך? למה היא ציפתה? אנשים משתנים מגיל 12 (אני מקווה!!)...

Outlast

New member
אני הייתי זורקת אותה הרבה קודם..

[אין לי סבלנות לאנשים נצלנים ומעצבנים.] אני מבינה את נתינת הקרדיט לזמן מסויים, לזכר החברות של פעם, אבל יש גבול לכל דבר. לדעתי זה טוב שתבהירי לה מה את חושבת ומרגישה, אם במכתב ואולי יותר טוב- פייס טו פייס, תמיד יותר חזק. אם יש לה משהו להגיד אח"כ תקשיבי- ואז תחליטי מה זה אומר מבחינתך, אם בכלל בא לך לשמוע תירוצים או סיבות [אם היא בכלל תנסה לתת כאלו] או שאת החלטת שאת לא צריכה "חברות" כאלה, את לא לשכת הסעד ולא מוסד צדקה. אני בעיקרון בעד ניתוק קשרים אלה, כי אני פשוט לא רואה טעם להמשיך אותם, אפילו אם פעם הייתן חברות... בקיצור- את לא צריכה אותה- היא צריכה אותך. הכוח בידיים שלך, תעשי עם זה מה שאת מוצאת לנכון. בהצלחה!

זיו25

New member
תשלחי אותה אליי

אני צריך מישהו שירד עם הכלבה
אבל ברצינות - כל מכריי יודעים שביתי פתוח לכל דורש, אבל יש כמובן גם גבולות . מגיל 12 החברה הזו עברה הרבה מאוד בחיים, ולכי תדעי, אולי היא אפילו השתנתה במעט. תפסי אותה לשיחה, הסבירי שהאורות כבים והחגיגה נגמרת, והיא מוזמנת לעבור אחר כבוד להורים שלה. אם היא תסרב ותגיד אבל הם לא יודעים, תמיד אפשר להגיד "זה בסדר, אני כבר התקשרתי אליהם, והם מצפים לבואך". בהצלחה, את תזדקקי לזה. שלך, זיו.

ל יב י

New member
טוב עשית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ומאיפה היתה לך כ"כ הרבה סבלנות לחכות עד עכשיו? מצד שני, אני מבינה גם את הכאב שלך בלאבד חברה. אבל לפעמים אין ברירה, וצריך להכיר בעובדות כואבות. החברות הזו נגמרה, נגמרה , נגמרה !!!!

jeb

New member
כמה דברים

דבר ראשון, כל הכבוד על הסבלנות והסובלנות שהפגנת עד עכשיו. שנית, את כמובן צודקת שזה לא יכול להמשך. אבל, אותי מעניין איך היא תגיב כשהיא תקרא את המכתב שלך - אם בכלל. אחת כזאת, אני צופה שהיא תתעלם ממה שכתבת (אופס, לא שמתי לב למכתב. או בטעות נמחק). לכן את צריכה לוודא שהיא קראה והבינה את מכתבך, ולהגיד לה בפנים - עד כאן. תציבי לה אולטימטום - להשתנות או להתפנות (או שבמחשבה שניה, אמרת שאת בכל מקרה רוצה שהיא תעזוב). עצוב לך לאבד חברה וותיקה? אדם שמתנהג כמוהה, לא נכנס להגדרה "חבר". את החברה שלך כבר איבדת מזמן. בהצלחה

tali_le

New member
חוצפנית....

בהחלט חוצפנית החברה שלך אבל סתם להאשים אותה לא באמת יעזור ולדעתי, גם מכתב לא ממש יפתור את זה, אלא יכול לשמש רק כבסיס לשיחה את צריכה לשבת ולדבר איתה להסביר שזה הבית שלך ושבבית הזה יש כלים מסויימים (כמו עניין הגראס למשל) תוף כדי תסבירי לה כמה נפגעת ממנה, שציפית שהיא תעזור ותתנהג אחרת להסביר כמה קשיים זה הערים עליכם שתדע שתבין אולי היא באמת לא מבינה אולי סתם נדפק לה המוח מיותר מדי סמים ושנים במזרח לכי תדעי... אבל את חייבת לעצמך לדבר איתה ולא להשאיר את זה פתוח ומכעיס טלי

dana2909

New member
היידי יקירתי,

כואב לראות שאנשים שהחשבת כחברים ותיקים מתגלים כל כך מאכזבים וכל כך אנוכיים, הייתי שם.. לא כל כך הבנתי אם היא עדיין אצלך בבית, או שלא. יש לי בעיה עם דברים שנכתבים מהלב למייל, מייל נמחק בקלות. מכתב שנכתב בלהט לעיתים גורם יותר משקעים כי את לא יכולה לדעת איך תרגישי מחר בבוקר. אני הייתי מציעה, כמובן במידה והיא עדיין אצלכם, שאת תודיעי לה חד משמעית, פנים מול פנים, שיש לה בדיוק חצי שעה לקחת את הדברים שלה וללכת, לא מעניין אותך לאן, לא מעניין אותך כסף שיש או אין לה (שתלך מצידך לחבר שבו היא התאהבה כל כך דרך האינטרנט), ושמבחינתך את לא רוצה שום קשר איתה למעט לראות את התחת שלה עובר דרך דלת הכניסה ולא חוזר. כשאומרים את זה פנים מול פנים זה הרבה יותר קשה, אבל הרבה יותר חזק! די! גמרנו לשתוק! כמובן שאם היא יצאה מביתך אז כל זה לא לעניין... תנסי לקחת מזה את החיובי. זה נורא להתאכזב ממישהי שהחשבת כחברה, העלבון הזה צורב את הנפש עד שמרגישים שאי אפשר לנשום. אז מה את יכולה לקחת מזה? להעריך יותר את הנפשות שמסביבך שכן נותנים, ושכן תורמים, ושעליהם את תוכלי לסמוך. לחזק ולהעמיק עוד יותר את הקשרים האלה, עכשיו שאת מעריכה אותם יותר. וכמה שזה קשה, תנסי לסלוח לעצמך.. זה הכי קשה.. יותק מלהפסיק לכעוס עליה ולשנוא אותה.

אפשר לקחת את שלל הסופרלטיבים

שנכתבו בהודעות האחרונות ולומר ככה: היא חוצפנית, מעצבנת, חסרת התחשבות, מפונקת, אנוכית, וילדותית, ואילו את סבלנית, סלחנית, נשמה טהורה, מתחשבת פגועה, כועסת ונעלבת. והפתרונות - כולם כאחד: "שלום ולהתראות, היה נחמד להכיר, כשתתבגרי תחזרי להתנצל, כשתביני מה עשית בואי להתחנן על נפשך, תקראי את המכתב כמה פעמים ותנסי להבין עד כמה היית גועלית, ואני (את) אחזיר לעצמי את שלוות נפשי, את ביתי ואת חיי הרגועים. הפסקתי להיות פראיירית שסולחת על הכל בגלל חסד נעורים כלשהו, ואם חשבת שאני סוג של סמרטוט שאפשר להתנחל אצלו בבית, להתביית על מחשבו וקו טלפונו, להשתמש בכל מכשירי החשמל, האינסטלציה והריהוט בבית ללא חשבון - אוי כמה שאת טעית". ובינינו, הייתי שמחה לקרוא את המכתב ההוא, באמת רק לשם הסקרנות...

עדכון

כשהתעוררתי היום, הגברת כבר ישבה ליד המחשב וגלשה. ירדתי למטה, גיליתי סלון מבולגן וכלבה אחת מיואשת ליד הדלת. לקחתי את הכלבה לטיול ובינתיים האורחת קראה את המייל שלי. במקום לארוז וללכת, היא ירדה למטה ושאלה אם אני רוצה לדבר על זה, ואמרתי שלא נותר לי עוד מה לומר. והיא עוד עמדה שם ואמרה שזכותה לומר את דעתה גם על נושא הטרדה מינית (כן- אבל לא בסלון שלי!) ואחרי שצעקתי איזה משהו היא עלתה למעלה לארוז. לקח לה שעתיים (מה שממחיש עד כמה היא התמקמה יפה בבית...) ואז היא ירדה למטה, שתתה, שיחקה עם הבת שלי (נו כבר!) עשתה לי פרצוף, ובדרך החוצה גם נתנה לכלבה שלי לברוח (כן- אולי תשאירי לי עוד עבודה???). אחרי שהשבתי את הכלבונית הסוררת הביתה, עליתי לחדר אורחים- וגיליתי אותו הפוך ומבולגן. התחלתי לסדר ... לפתע דפיקה בדלת. הגברת שבה. היא רצתה לדבר איתי. כי "אולי יש בי משקעים". בטח שיש בי משקעים!!!! בקיצור אמרתי (וצעקתי) את כל מה שהיה לי, ואז נכנסתי הביתה וסגרתי את הדלת אחרי שהבהרתי שזה הסוף (כנראה שבלי לשים לב ממש הלכנו לכיוונים שונים בחיים- ועם בית, בעל, ילדה וכלבה- אני צריכה בחיים חברה ולא עלוקה נצלנית). כל כך כעסתי. בקיצור היא נשארה מחוץ לדלת כמה דקות והלכה. מצד אחד אני שמחה שסוף סוף היא הלכה והבית שלי שוב... מצד שני עצוב לי על 15 שנות הכרות וחברות שהלכו להן. ברור לי שהשינוי הוא גם שלי- לא רק היא השתנתה. אבל מה לעשות? ניסיתי לשמור על הידידות - זה פשוט לא הלך יותר. יש לי הרגשה של פספוס. ואני קצת עצובה.

maayan15

New member
ברור שאת עצובה...

בסה"כ..מי לא היה עצוב?.... זה 15 שנה של חברות.... הבעייה היא שהחברה שלך לא ממש הייתה חברה... עשית את הדבר הנכון!

למעלה