תגידו לנו
...

תגידו לנו ../images/Emo49.gif...../images/Emo9.gif

האמת שלא ידעתי איזו כותרת לתת להודעה, ואני גם תמיד מקנאה
בליאור על הודעותיו בעלות הכותרות המענינות. אז ה-
הוא עבור המאורע ששגיא כבר עומד מס´ שניות לבד. עד כה הוא היה נעמד תמיד ליד שולחן או כיסא (מקום עם תמיכה), ומשלשום הוא פתאום עוזב ידיים ןעומד במקומות שאין לו במה להתמך. שלשום חשבנו שהוא עמד "בטעות", אבל אתמול, בטיפת-חלב, הולכתי אותו והוא פתאום נעמד באמצע המסדרון ועמד מאוד יפה למס´ שניות לא קצר (תמיד בביקורים בט"ח הוא עושה דברים חדשים...מענין למה
). אתמול גם הוא קיבל את ה-MMR ועוד חודש את החלק השני של החיסון לגיל שנה (בגלל שרק בגיל 7 חודשים הוא קיבל את החיסון של 1/2 שנה, וצריך להיות מרווח של מינימום 1/2 שנה מהחיסון האחרון). עבר בסדר
ולא אוסיף, מחשש... נמדדנו (78 סמ´-עקומה 95% |גביע| ) ונשקלנו (12 ק"ג - עקומה 97%
) והאחות ניסתה לרמוז שלדעתה הוא שמן. חשבתי שאני מקבלת חררה בכל הגוף
ואמרתי לה שלדעתי הוא לא שמן, הוא בסדר. היא ניסתה לשאול בעדינות, אם אני נותנת לו ממתקים
. הסברתי לה שאין אצלנו בבית ממתקים ושגיא אוכל ארוחות מסודרות מאוד. לא ציפיתי שהוא יהיה רזה כמו דודי בלסר, כי אמא שלו לא היתה רזה בגילו, אלא להפך
. אני הייתי שמנה, כי פיטמו אותי כל הזמן
אז היא אמרה לי בעדינות מה: "טוב, ברגע שהוא יתחיל ללכת הוא יתעדן במראה"...כאילו שזה משנה לי עכשיו. אני בכלל לא חושבת על זה, רק שיהיה לי בריא ומאושר
. עשינו חישוב קצר, שהוא כמעט שילש את משקלו מאז הלידה (מה שתינוקות צריכים לעשות בגיל שנה). הוא נולד 4215 גר´ ועכשיו הוא 12 קג´ בדיוק, מה שאומר שהוא "רזה" יותר ממה ש"מותר" לו, ביותר מ-1/2 קג´... הצגתי כמו אמא פולניה טובה את כל החוכמות וקיבלתי המון קריאות התפעלות. כמובן שהשמנתי
מנחת. זהו, עד לכאן. אנחנו מרוגשים ומקווים שהוא יתחיל ללכת במהרה
, כי לאמא כבר ממש כבד.

כל הכבוד לשגיגוש ../images/Emo13.gif

על העמידה. איזה כיף לראות אותם תופסים לאט לאט אומץ ומנסים דברים "מסוכנים" (בשט בשקט אני אגיד שגם עומר שלי התחיל ביומיים האחרונים להיעמד לבד ולעבור בהליכה מרהיט לרהיט במקום בזחילה
). אם חשבת שעד עכשיו רצת אחריו, חכי מה יהיה כשהוא יפנים את הטכניקה החדשה
ולגבי טיפ(ש)ת חלב... מה אני כבר יכולה להגיד על המשקל? לכי תסבירי לאחות טיפת חלב שמסתכלת על העקומות ומשמיעה קולות מזועזעים שהילד אמנם שוקל 11.600 ק"ג בגיל 9 חודשים, אבל ניזון ב-80% מהזמן על פורמולה. מה אפשר לעשות? חוץ מזה תינוקות שמנים הם תינוקות יפים. כל הפולנים יודעים את זה
מזמן הפסקתי להתייחס לטבלאות של המשימות בטיפת חלב. כל ילד עושה את הדברים בקצב שונה. עומר שלי תמיד ממהר ויובל תמיד מאחר. זה אומר שהוא פחות נחמד/יפה/חכם/מוכשר/גאון מאחיו? מה פתאום! חוץ מזה, חכי. אולי שגיא כן יהפוך בסוף לדודי בלסר...

מיכל - אז גם לכם מגיע ../images/Emo49.gif

זוהי התקדמות יפה מאוד. כששגיא התחיל להעזר ברהיטים וללכת, אמא שלי אמרה: "את תראי, הוא יתחיל ללכת או-טו-טו"...זה היה לפני 3-4 חודשים

תודה ../images/Emo9.gif

קורה שהם נתקעים על אותו שלב הרבה זמן, בעיקר כשנוח להם ורמת התיסכולים נמוכה. עומר הול עם הרהיטים כבר חודשיים, אבל עכשיו הוא מעז ועוזב כדי לעבור לרהיט הבא. הוא כמובן גם נופל הרבה

מזל טוב לשגיא על העמידה

ולדעתי שומן לא מתבטא רק בעקומה ותו לא כי ברור שמרכיב הגובה חשוב ומדד לשומן הוא לא רק משקל ליאור

../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif לשגיא ../images/Emo47.gif החן.

מה זה יתעדן במראה? הוא מלך החן!!! מזל שיש לו אמא חכמה שלא מתיחסת לטיפשות חלב....מחכה לראות במו עיני את שגיא עומד!

כל הכבוד לשגיא!

הילד מוכשר בטרוף וגם נראה לא רע בכלל, אם יורשה לי לערער על אבחנותיה של אחות טיפת-חלב. את ליבי הוא שבה כבר מזמן. אז אני מבינה שצריך עכשיו לעודד אותך, בעיקר, כדי שתתכונני למרוץ המטורף אחרי הילד האנרגטי, לא?
ענקית חנה

להתכונן../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif חנצ´, אני כבר שם...

גם כשהוא זוחל הוא עושה זאת בספרינטים לא נורמאלים (את תראי היום...). רק חבל שיש חוסר פרופורציות בין האנרגיה שאני מוציאה לאיך שאני נראית. לפי האנרגיה שפורחת ממני, אני צריכה להראות כמוך וכמו ליגו, אבל בפועל אני נראית כמו
...

yaelhul

New member
כל הכבוד לשגיא ומז"ט לאימו הגאה !

קצב ההתפתחות של ילדי הפורום (בלי שום קשר למה צריך להיות הקצב הנורמלי) מפתיע אותי כל פעם מחדש. איזה כיף זה נשמע. אני עוקבת בדריכות וממתינה להתפתחות המוטורית של שני הגאונים שלי. אגב משקל - מה זאת אומרת תינוקות צריכים לשלש את משקל הלידה שלהם בגיל שנה. יובלי ועומר אמנם נולדו קטנים, אבל השבוע שילשו את משקל הלידה שלהם. הם ממש לא נראים שמנים, אגב. יעל

מזל טוב, מזל טוב!!! ../images/Emo140.gif

ואיך אני מקנאה על האחוזונים שלכם... אתמול היינו בט"ח והסתבר שיונצ´י עדיין מחוץ לאחוזונים (הרופא נורא צחק כששמע אותי לוחשת ליונצ´י באוזן "אין דבר חמודי, אני אעשה לך אחוזונים משלך").

כל הכבוד לשגיגוש...../images/Emo23.gif

ולגבי המשקל - אני ראיתי את שגיא ביום ראשון והוא ממש ממש לא נראה לי שמן. שמנים היו שאר הילדים בחוג (בעיקר שני התאומים הבלונדינים ועוד ילד אחד שהיה ממש מפחיד...
) ושגיא נראה ממש כמו שצריך להיראות ילד בגילו!!!!!! ואיך הוא מרגיש לאחר החיסון?

למעלה