תגידו לי

ח2דניק18

New member
תגידו לי

יש ליוצאים בשאלה איזה מסגרת?! כמו למשל לחוזרים בשאלה?! כי הייתי מעוניין מאוד לשמוע... ואל תגידו לי הלל אני מתכוון מסגרת נחמדה מעניינת.... מצפה לתשובה במסר בתודה מראש

נורמא

New member
סליחה, אני לא כל כך מבין אותך..

איזה מסגרת יש לחוזרים בשאלה ואין ליוצאים בשאלה?.... ובכלל מה ההבדל בין `יוצאים` בשאלה ל`חוזרים` בשאלה?

ח2דניק18

New member
סורי לא הבהרתי ת'צמי טוב

התכוונתי כמו לחוזרים בתשובה.... מסגרת של תמיכה מחברה שיצאו... ומקום לדבר על זה לח'ברה שבדרך החוצה...... שיהיה לכולם יומקסים

uty76

New member
למה צריך?

קיימות מסגרות חברתיות רבות, דרך מקום העבודה, מקום הלימודים וחברים שמכירים חברים וכמובן משפחה... אבל החדשות הטובות הן שבעולם החילוני אתה לא צריך להתקבל, אתה כבר התקבלת. ועכשיו תחיה את חייך כפי שאתה מאמין.

ח2דניק18

New member
בכל אופן...

זה לא להתקבל לעולם החילוני אלא אתה יודע יותר כמו קבוצה של חוזרים בשאלה שלהם אחרת מכולם יש בעיות שונות דומות...

בן הצבי

New member
שלום עליכם רבי.

``הטיש`` זה לא מסגרת תמיכה או משהו דומה, זה מפגש חברתי שבועי של הפורום בו אתה כותב כעת.‏

מותר לי

New member
אני למדתי כלל חשוב בחיים...

אין בנאדם עם בעיות, יש בנאדם שמייצר בעיות... הייתי מכנה את הקשיים כאתגר שכדאי להתמודד איתו ולא כבעיה שצריך לפתור ובשביל להתמודד עם אתגר הקושי לא חייבים מסגרת מסודרת, אפשר גם לבד, ואפשר גם ליצור מסגרת נוחה.

לא אין כזה דבר

וחבל באמת חבל אבל זה מה יש, אני מדבר על זה עם חברים יוצאים שהיה רצוי שתהיה ישיבה ליוצאים בשאלה עם פנימיה שם ילמדו בשנים הראשונות ליציאתם, יהיו אחראים שיחפשו להם עבודה והם ישלמו לפנימיה מהעבודה שלהם עד שהם ירגישו בשלים לצאת לעולם ולהתמודד בכוחות עצמם. מי יקים ישיבה כזאת? לא אני........

עכשיו הרגזת אותי

היוצאים הם ילדים קטנים? הם זקוקים לפנימיה ולמישהו שיחפש להם עבודה עד שיריגישו בשלים להתמודד? איזו מין גישה זו? זו גישה של אנשים מפונקים ואולי אף פרזיטים. אני יכול להעיד שבשנים האחרונות יצאו עשרות יוצאים ישירות מהעולם החרדי לחילוני מבלי שהיה להם כמעט כסף או נסיון בעבודה. הם קיבלו הדרכה איך לחפש עבודה ובחלק מהמקרים המלווים שלהם ליוו אותם בחיפושי עבודה אך לא עשו את החיפוש בשבילם. הם שוכנו בדירה של הלל לתקופה קצרה תמורת סכום סמלי אותו שילמו מעבודתם. חלקם החלו ללמוד זמן קצר אחר כך כשכבר גרו בדירות שכורות ורובם התגייסו לצבא זמן קצא לאחר היציאה. מי רוצה באמת לצאת ולא לחיות בשני העלומות חייב להבין שעליו לעבוד קשה מהיום הראשון ולא להסתמך רק על סיוע מאחרים.

לא אמרתי

שישארו בפנימיה לנצח אבל המעבר מחיים שבהם סידרו לך הכל מראש לבין חיים לעולם החופשי שבו אף אחד לא מסדר לך כלום לוקח זמן, היו פה כבר ויכוחים בעבר בענין זה שבהם אתה כיכבת, אני חושב שזה מאוד קשה לבן אדם שצנח זה עתה מהמאדים בגיל 20 ולא מכיר איש פתאום להשתלב בחיים. זה לא אומר שאני מזלזל בפעילות של הלל, הם לא חייבים דבר לאיש וכל מה שהם עושים צריך להגיד להם תודה.

בתצ1

New member
אויש..שטויות..

כאילו החברה החרדית היא איזה פלנטה אחרת..מאדים? צורך בפנימיה? באמת.. הצורך של היוצא בעיקר הוא עזרה כלכלית כי אין לו עזרה מהורים,וכן חברתית..אבל ממש לא בצורך איך לנהל את החיים...אתה מתאר את החיים החרדים כמנותקים ובלי קשר לעולם החיצון..כאילו ליוצא אין לו שום כלים להתמודד עם החברה החילונית..אז אולי בחור כמוך שלדעתי גם בתור נער חרדי הייתה צריך עזרה מעשית לחיים..היכולת להסתדר ולדעת לנהל את חייך ממש לא קשור מאיזה חברה אתה בא..ומה אתה יודע על החברה עליה אתה מגיע..

למעלה