תגידו לי....ראיתם רק חצי תוכנית?

fireman

New member
תגידו לי....ראיתם רק חצי תוכנית?

אם כן אז פספסתם משהו שלדעתי חמור הרבה יותר מהפגיעה באותן פרות שזהו גם כן מקרה חמור מאוד... אבל התחקיר השני עסק בעניין תקנים לארובות וכאן מדובר בחיי אדם שמבחינתי הם ערכיים הרבה יותר מחיים או סבל של פרות (ושלא תבינו לא נכון, אני נגד כל התעללות בבע"ח) למי שלא מכיר אותי אני מנהל פורום כבאות ומניעת דליקות כאן בתפוז....בשבועות האחרונים הפורום מתחיל לעסוק בעניין בטיחותם של האנשים שנמצאים במקומות בילוי/ אולמות שמחה/ מסעדות/ בתי עסק / מרכולים ועוד רבים וטובים שכולנו מבקרים בהם מידי יום ביומו ולא מודעים לכך שאנחנו עלולים לא לצאת משם...ואם כן אז לא באותו מצב ואני אזרוק כמה שמות לאויר.... השריפה בהיפר חביב, 4 הרוגים אסון וורסאי עשרות הרוגים ומאות פצועים השריפות החוזרות ונשנות בדיזינגוף סנטר השריפה במגדלי אואזיס ברמת גן לפני שבועיים השריפה בהיפרנטו בהרצליה שנתגלו בו כמו בכל השאר שנמצאים ברשימה המאוד מצומצמת מחדלי בטיחות חמורים ביותר שבמקרים מסויימים אף עלולים להפוך למלכודות מוות של ממש וחלקם לצערנו אכן הפכו לכאלה וגבו קורבנות אחרי התחקיר שהוצג הערב בכלבוטק צריכים אנשים לדעת שכשהם הולכים למסעדה הם מסכנים את חייהם וחמור מכך הוא שבמדינת ישראל ששואפת להיות מדינה מתוקנת אין כלל תקן של מכון התקנים הישראלי לארובות כאלו כלל וכלל. כאיש שרותי הכבאות יצא לי להיות בלא מעט אירועים בהם נשרפו מסעדות באופן חלקי או כליל והכל בגלל השומן המצטבר בתוך הארובות שמשמש בשלב כלשהו כחומר בעירה דליק ביותר שעלול להפוך את המעדה כולה למנגל אחד גדול....זה אולי ישמע לחלקיכם מצחיק אבל זה פשוט כך רק שכאן מי שעלול להיצלות זה אזרחים תמימים שרצו לסעוד באותה מסעדה מעבר למחדל הזה של מכון התקנים אין הפעם את מי להאשים (שזאת תופעה מוכרת בישראל - לחפש אשמים, שעירים לעזעאזל ולמצות עימם את הדין) הפעם האשמים הם מכון התקנים ומדינת ישראל והבירוקרטיה שחוגגת על ימין ועל שמאל...אותו תהליך חקיקה מסורבל שנמשך חודשים ושנים עד שקורה אסון, קמה וועדה שמוצצת את כספי הציבור ומסכנותיה שוות לנייר שאני מנגב איתו את התחת בשירותים ותסלחו לי על הביטוי. במדינת ישראל לא פועלים ולא מעבירים תקציב לפתח ולהרחיב את שלב המניעה שתמיד! מתברר כזול יותר לעומת שיקום נזקים וספיגה של אבדות בנפש והקמת וועדות שמבזבזות כספים יוזמה שאני רוצה להריץ אצלי בפורום וברצוני ליצור שיתוף פעולה בין מספר פורומים נוספים שנוגעים בדבר כמו הפורום הנ"ל היא הקמה של רשימה של כל אותם עסקים שהכניסה אליהם היא בגדר סכנה ושאני אומר סכנה, תעבירו לעצמכם בראש את וורסאי, את היפר חביב ועוד.... כרגע רץ סקר שמפורסם גם בעמוד הראשי של תפוז לגבי הצורך להקים רשימה כזו במטרה להביא לידיעת הציבור אלו מקומות מסכנים אותם ואולי אף לגרום לשינוי כי אחרי הכל פרסום שלילי לא עזר לאף אחד.... בתור התחלה אבקשכם להכנס לפורום (324) ולהביע את דעתכם בסקר... בברכה... ערן אייל פורום כבאות ומניעת דליקות

למעלה