תגידו לי להתחדש

meytab

New member
תגידו לי להתחדש

קניתי אופה לחם !! של מרפי ריצ'ארדס רק יש לי שאלה...אומרים כל הזמן להשתמש במתכונים שבחוברת... עם הקמח אין בעיה כי אני אחליף אותו בקמחים נטולי גלוטן אבל כל המתכונים שם בחוברת כוללים אבקת חלב או מלבין... מה אני עושה אם אני רוצה להכין לחם בלי זה ?? למישהו יש מתכונים שמתאימים לאופה לחם הזה שהם בלי אבקת חלב ?? תודה מראש

נועית7

New member
קודם כל תתחדש/י (?). חוץ מזה אני

רוצה לשאול- מה זה אופה לחם? זה לא כמו קיצ'ן אייד נכון? ואם יש אופה לחם לא צריך קיצ'ן אייד?

meytab

New member
האמת? אין לי מושג מה זה קיצ'ן אייד

אבל אופה לחם זו מכונה אוטומטית אליה את מכניסה את כל החומרים של לחם והיא לבד מערבבת, מתפיחה ואופה מאוד נוח אמור להיות... עוד לא יצא לי להשתמש...יש לי חששות באיזה מתכון להשתמש

נועית7

New member
כמה זה עולה בערך?

חוץ מזה קיצ'ן אייד זה מערבל מאוד משוכלל במקום מג'ימיקס ופשוט מערבל בכוח הרבה יותר גדול ובלי שיצטרכו להחזיק אותו כל הזמן.

nuev

New member
מתכונים - ספר המתכונים של העמותה או

בפורמים ...לא מהחוברת של האופה ומומלצת לדעתי תוכנית אפיה קצרה בהצלחה

meytab

New member
האמת שאני לא רגישה לחלב

פשוט זו פעם ראשונה שאני רואה מתכון ללחם עם מלבין או אבקת חלב ולא בא לי לקנות את זה סתם אם אפשר להכין בלי... יש למישהו מרפי ריצ'ארדס ויכול לתת לי את המתכון איתו הוא אופה בתוכנית הקצרה ?

shavririt

New member
../images/Emo71.gifתתחדשי, גם לי יש של "מרפי ר."..

אבל מייצור ישן יותר.. אין צורך לשים אבקת חלב או מלבין, קחי מתכונים מן הפורומים והעמותה, כמו שהציעו כאן, והכי חשוב- אל תשני את סדר הכנסת החומרים למכשיר. ותדעי שתמיד אפשר לגוון את המרשמים, תוך השארת הכמויות הבסיסיות. את הכיכר האפוייה, כדאי לפרוס ולחתוך לחצי, כי היא מאד גדולה. רצוי להקפיא פרוס, ולהוציא לפי הצורך.

פומיקיז

New member
אופה לחם

גם אנחנו קנינו את האופה של מרפי הכסוף. בעמוד האחרון יש מתכון ללחם ללא גלוטן יש להניס את המוצרים לפי הסדר הרשום. שינוי קליל לשים כף רגילה של שמן זית ובשמרים רק כפית וחצי והלחם יוצא משגע .הבת שלי מטורפת על הלחם.

meytab

New member
לי יש את הדגם הלבן

ואין שם מתכון ללחם נטול גלוטן תוכל לכתוב כאן אולי את המתכון המלא ?? תודה רבה מראש

פומיקיז

New member
אנחנו קנינו שלשום - דגם 48268 הכסוף

קנינו אותו ב-380 ש"ח. המתכון שאנחנו מכינים ממנו הוא:2 ביצים טרופות 1 1/4 כוסות מים או חלב כפית מלח 21/2 כפות סוכר 11/2 כפות חמאה או שמן זית (אנחנו שמים שמן זית) 31/3 כוסות קמח נ"ג (של מרמולייט) 21/2 כפות שמרים (אחרי נסיונות הגענו למשהו כמו 11/4 כף מדידה של שמרים) מכניסיםאת החומרים לפי הסדר שבו הם מפורטים - חשוב מאוד!!! אצלינו זה בתכנית אפיה 1 - גיסתי שאופה לפחות לחם 1 ליום לא ממליצה על התכנית המהירה אבל צריך לנסות... דבר חשוב נוסף הוא: שאם מתכנתים את האופה להפעלה מאוחרת יותר חשוב להקפיד שהשמרים יהיו מונחים על הקמח ש"מבודד" בינו לבין שאר החומרים הנוזליים - פעמים רבות זו הסיבה לחוסר הצלחחת הלחם. חארי התנסות והיכרות אפשר להתחיל לגוון ואת כמות הקמח אפשר לגוון בין הקמחים השונים כולל להכניס תוספות טעימות. (אם מכניסים זיתים רק לאחר הלישה הראשונה אחרת הם הופכים לקווץ) ודבר אחרון - אפשר לקחת כל מתכון מהרשת רק חשוב מאוד להקפיד על היחסים ולא לעבור בשום אופן כמות של 4 כוסות קמח - מכל סוג שהוא. (קמח מסויים ששכחתי את שמו - "גולש") סליחה על המגילה - ובהצלחה.

נועית7

New member
שאלה לפומיקיז על האופה לחם

אחרי ההסבר הארוך אני ישר שולחת את אמא שלי לקנות גם, אז רק כמה שאלות: 1. איפה קונים? 2. מה זאת אומרת 31/3 או 11/2, איזו מין מידה זו? תודה...

נועית7

New member
../images/Emo6.gifאיזה קטע רק עכשיו הבנתי ש31/3

זה 3 כפיות + שליש, ולא שלושים ואחת חלקי שלוש... הא הא הא

פומיקיז

New member
אנחנו קנינו מ"חשמל הכפר" שבכפר

סירקין - הוא היה הכי זול אחרי חיפוש באינטרנט, לגיסתי יש אותו ועליו היא המליצה. המידות הן ע"פ כפות המדידה המצורפות לאופה הלחם - יש כוס מדידה, כפית/חצי/ רבע - מאוד מדוייק! היום ערן בעלי השתעשע עם זה - וזה פשוט פנטסטי. כ"כ כ"כ קל - פשוט שופכים את החומרים וכל השאר נעשה לבד. ניתן גם להכניס החומרים ולהוציא את הבצק, "לעצב" אותו אחרת ולאפות בתנור, כמו אפיית בצק לפיצה או חלות למינהן. כפי שסיפרתי גיסתי אופה לפחות כיכר ליום וזה מה שהילדים אצלה לוקחים לביה"ס.

למעלה