תגידו לי, זה רציני?

dory30

Well-known member
לפני כמה שבועות עברתי טיפול שורש. לצערי, המומחה האולטימטיבי כבר לא עובד אצל רופא השיניים שלי ונאלצתי להסתפק ברופא חדש שזה לא תחום התמחותו. מתוך חולשת הדעת ומתוך רצון לחסוך בזמן ובכסף (הקודם יקר יותר ופתח קליניקה משלו ברעננה), הסכמתי. התוצאה היא, שאחד לכמה ימים אני מתעורר עם כאב במקום שבוצע בו לכאורה טיפול שורש. כששאלתי את הרופא השכיר (לא מנהל המרפאה), הוא טען שכשנרכיב את הכתר הבעיה תיפתר- שזה כמו לשים פלסטר על מחלה ממארת. בינתיים דחיתי את התור אליו לשבוע, מטעמי רגישות. בינתיים, אני מגשש אצל הרופא הראשי במטרה למצוא מומחה אמיתי לטיפול שורש, שממוקם יחסית קרוב אליי ויבדוק מה השתבש בדרך. פעלתי נכון?

דיברגנט חדש

Well-known member
לפני כמה שבועות עברתי טיפול שורש. לצערי, המומחה האולטימטיבי כבר לא עובד אצל רופא השיניים שלי ונאלצתי להסתפק ברופא חדש שזה לא תחום התמחותו. מתוך חולשת הדעת ומתוך רצון לחסוך בזמן ובכסף (הקודם יקר יותר ופתח קליניקה משלו ברעננה), הסכמתי. התוצאה היא, שאחד לכמה ימים אני מתעורר עם כאב במקום שבוצע בו לכאורה טיפול שורש. כששאלתי את הרופא השכיר (לא מנהל המרפאה), הוא טען שכשנרכיב את הכתר הבעיה תיפתר- שזה כמו לשים פלסטר על מחלה ממארת. בינתיים דחיתי את התור אליו לשבוע, מטעמי רגישות. בינתיים, אני מגשש אצל הרופא הראשי במטרה למצוא מומחה אמיתי לטיפול שורש, שממוקם יחסית קרוב אליי ויבדוק מה השתבש בדרך. פעלתי נכון?
אני בדעה שמה שזול יותר בסוף הופך ליקר יותר, לכן בדברים האלו, אני לא חוסך בכסף והולך לטוב ביותר, קרי אם הרופא הקודם שלך הוא המומחה האולטימטיבי עבורך, לך אליו, גם אם הוא יקר יותר.

R 1 3

Well-known member
לא תמיד רופא יקר הוא טוב יותר או מהווה ביטוח מטעויות.
אם כואב לך אחרי טיפול שורש הבעיה לכאורה בחניכיים אולי דלקת, כי השן כבר מתה.
היה לי מקרה דומה לפני המון שנים הפתרון היה אנטיביוטיקה ושיוף קל של כותרת השן.
תן לרופא שלך לצלם לבדוק ולהחליט - לא נראה לי לעשות טיפול שרש חוזר.
התיעצתי פעם עם מומחה לחניכיים בשם מלר שנמצא סמוך אלי - אבל גם הוא התחלף.
הסביר לי שהמחמיץ שלנו היה עלול לעקור לי 2 שיניים לחינם. התיעצות ששווה כל שקל..

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
תן לרופא שלך לצלם לבדוק ולהחליט - לא נראה לי לעשות טיפול שרש חוזר.
תפריד בין שני רופאים. הראשון זה מנהל המרפאה, שבדק כביכול את העבודה של הרופא המתחיל. השני זה הרופא המתחיל, שלא נראה לי שידע מה הוא עושה במובן המקצועי. היה צריך שם טיפול שורש כנראה, אבל ע"י מומחה לדבר. כנראה שהוא פספס בסנטימטר או שניים ומכאן ההבדל. אצל איש מקצוע (ועברתי גם אצל המומחית של איש המלפפונים וגם אצל המומחה לשעבר של הרופא הנוכחי), לא הייתי מרגיש שום כאב באזור. ועברתי כבר חמישה טיפולי שורש, כולל במקום שהייתה בו שן כלואה - אצל מישהו שלישי. בכל מקרה, ביקשתי שיעשו בדק בית ויתקנו מה שצריך. אני יכול כרגע לאכול ולשתות במצב פושר, לא קר ולא חם.

R 1 3

Well-known member
המומחית של המלפפון אוסנת ..היתה בודקת עם טסטר חשמלי אם הגיעה עד קצה השרש :rolleyes:
רגישות לחום וקור נראה שאולי באמת נשאר לך שם מילימטר (לא סנטימטר)

dory30

Well-known member
המומחית של המלפפון אוסנת ..היתה בודקת עם טסטר חשמלי אם הגיעה עד קצה השרש :rolleyes:
רגישות לחום וקור נראה שאולי באמת נשאר לך שם מילימטר (לא סנטימטר)
לה לא היו לי טענות. הבעיה הייתה השיננית שלו, שבמקום להציע פתרונות מעשיים הייתה צועקת עליי למה אני לא מצחצח שיניים. בגללה עברתי לשיננית אחרת ב-2008, שטיפלה באמא שלי וכעבור כמה שנים, גם עברתי לרופא עצמו.

R 1 3

Well-known member
השיננית ע ? אני כבר לא הולך 5 שנים לשינניות אבל מנקה יסודי וגם את האבנית, יש לי כלים.
פעם היתה ג׳ינג׳ית תספורת קרה עיניים כחולות וחזה שרוכן עליך..
הייתי מוכן לסבול את העינויים כמו במועדון סאדו אבל כשהתבגרה נשאר רק סאדו
דוקא פתרונות טובים היו לה. היתה המומה כשראתה שניקיתי הכל לבד..

למעלה