תגידו לי זה נורמלי??

Big Mam

New member
תגידו לי זה נורמלי??

היי, הבן שלנו הגדול בן 3.5,הילד לעיתים לא יושב רגע אחד במנוחה,מה זה רגע?שניה..שבריר שניה. למשל סטואציה מיום שישי בצהריים...הלכנו לישון שנ"צ והאדון מתחיל,אציין שהפים זה היה בשקט,לא פעם זה מלווה בפטפטת.. אז הינה הוא על הגב,מסתובב לבטן,מתהך לימין,מרים רגל עושה סלטה,מרים שוב רגל,עומד על 6 על 4 זוחל,,והכל בקצב אוטוסטרדה. מהתזוזות הוא מגיע מראש המיטה לקצה שלה. כשאני מנסה להסביר לו שירג שישכב בשקט שישב שיעשה משהו רק להרגע מהפירפורים האלו..לא הולך,ככה גם שאוכל,קואה טלויזיה משחקאו מה שלא יהיה,יושב על הרגלים יורד לטוסיק עומד מתיישב שוב קם חוזר..וכך הלאה. אציין שהילד במצבים מסוימים שקט ורגוע להפליא,כמו בזמן הקראת סיפור,וכשממש עייף או שקוע במשהו הוא לא זז ככה. משיחה עם הגננת היא אומרת שגם בריכוז וכאלו הילד שקט. ועל אף כל התזוזות האלו הילד קשוב ויודע בדיוקמה מרחש סביבו. נורמלי?זה יכול להוציא אותי מדעתי.

לימיצ

New member
קיבלתי סחרחורת רק מהתיאורים שלך../images/Emo13.gif

לא מבינה גדולה בתחום, אבל אני מניחה שאם יש זמנים שקטים כמו שאת מתארת, אז זה ילד פעיל, ותו לא. כשיש שני ילדים יש מקום נח להשוואה, גם אם ליבי ומתן מתעייפים כמעט אותו דבר במשך היום, הוא יהיה דורסל עוד כמה רגעים והיא תיפול ותירדם. זה הרבה גם אופי, ואולי כן בכ"ז גם טמפרמנט של בן. הייתי עוקבת לוודא שיש יכולת ריכוז ואת אומרת שיש, אז זה הכל.... ועוד משהו- חברה סיפרה לי השבוע על הבן שלה בן 6 שיש לו עודף משקל של 10 קילו בגיל 6 (הוא באחזון 50 של גיל 7 וחצי ובמשקל של ילד בן 9...... תמיד היה גבוה וגדול, אבל היום זה ממש מוגדר כילד עם עודף משקל. "אני שונא ספורט!" הוא מצהיר (ילד מאד מאד חכם בהתבטאות ובחשיבה, תמיד היה ממש יוצא דופן בענין לגילו, כך שכנראה הוא גם עומד מאחורי המילים שלו) וכאשה שמנה שהיתה ילדה מלאה.. אני מאד מקווה שילדי לא יהיו שמנים, ולכן גם אמרתי לה, שהדבר האחרון שאגיד למתן או לליבי זה לנוח. שיקפצו ירוצו ישתוללו יוציאו אנרגיה. זה בריאות. אם הוא עייף, הוא נח. או ישן. אם הוא רוצה, הוא מרוכז, ואם הוא רוצה, הוא קופץ ומדלג ורץ. לבריאות!

Big Mam

New member
תודה לך:)גם אני מסוחררת בשעות פעילות כאלו

איתו. בשעת סיפור,טלויזיה,ריכוז הילד רגוע,מתעניין מקשיב שואל,גם אם לעיתים הוא זז,עדין לא באופן שתיארתי. הילד נבון מאוד לגילו,עם שפה עשירה במיוחד וידע רב(היום הוא סיפר לנו על דויד בן גוריון ומגילת העצמאות,והרב מהגן).בנוגע למשקל,הוא רזה,או שמותאם לגילו,אבל בלי עודף,וכמובן שאין לי בעיה עם התזזתיות שלו,פרט לחשש שזה סימפטום למשהו.

קוראים לזה התעמלות ללא התעמלות ../images/Emo6.gif

ברצינות, היה על זה בתוכנית "ילד בן זמננו" של הBBC איך שיש אנשים שאפילו שהם יושבים נגיד ורואים טלוויזיה, הם לא יושבים ממש בשקט - אלא כל הזמן זזים - ואלו האנשים המעצבנים שרזים למרות שהם אוכלים הכל - לפי התיאוריה שלהם - אבל הייתי שואלת גם איך הוא כשהוא צריך לבצע משימות, או לשבת במשחק שקט, איך טווח הריכוז שלו להתמיד בפעילות אחת - אם כל אלו בסדר - הרוויח!

נושקולה

New member
אני זוכרת את זה מהתוכנית של ה-BBC!

במיוחד כי גם רותם שלי מעדיף לרוץ רוב הזמן - אני זוכרת שאחרי שראיתי את התוכנית חשבתי שאם המחיר לילד רזה זה שהוא לא יהיה שקט כשהוא רואה טלוויזיה אז זה בסדר מבחינתי (כמובן גם מסוגל לשבת מרוכז וכו'...)

למעלה