תגידו לי בבקשה...

Catty

New member
תגידו לי בבקשה...

את כל (לפחות כמה) המושגים של משחקי התפקידים כי משתמשים פה הרבה בהם ואני הולכת לאיבוד... למשל, מה זה D&D או AD&D, מה זה מו"ד ומוד"מ XP? TIC? אני כאן ממש נעלמת... אני מבינה שD&D ככל הנראה משחק תפקידים אבל מהו ההבדל בין זה לAD&D? ובאילו שיטות אפשר לשחק? באיזו תדירות? מהם האביזרים שבד"כ כוללים במשחק? ולמה הם משמשים? אשמח לקבל הסברים... ה-

DDN

New member
אוקיי, המושגים של הAD&D.

אני פותח חוט הודעות חדש, בשם "מושגים לשימוש במ"ת", כדי שכולם יראו, החוט שפתחת, מעט אנשים יכנסו אליו.

DDN

New member
כן.

את רוצה, פשוט תשלחי לי מייל, אני כמעט תמיד שם. (אלא אם כן העליתי את החלונות 98 שלי כדי לשחק, או שהמחשב כבוי)

זארה

New member
הבדלים בין D&D - ו AD&D

ההבדלים בעיקריים בין D&D ו- AD&D הם רמת הפירוט של המשחק. אם ב D&D קיימות רק 6 תכונות דמות עיקריות ופה נגמרת רמת הפירוט של אותה דמות אז ב - AD&D ישנה גם חשיבות לא רק לתכונות העיקריות כדיגמת כוח וזריזות אלה גם קיימות תת-תכונות רבות לכל תכונה בהתאם לדמות/סוד נשק/קסם וכו´. מומלץ מאוד לשחק כמה חדשים ב- D&D ורק אחרי ששולטים ברמת המשחק רצוי לעבור ל AD&D. XP= EXPIRIENCE - רמת הנסיון של הדמות.

BlueBeIl

New member
לא מנסיון אישי,

אבל ממה ששמעתי אנשים אחרים בפורום אומרים, AD&D זו שיטה דפוקה.

Catty

New member
אני מנחשת...

כי ככה מאוד מוגבלים וכפוכים מאוד להכל.... אבל תודה רבה!

Gilgam69

New member
קצת היסטוריה

בהתחלה היה את מו"ד (D&D) ולכן מכן יצא מוד"מ (AD&D) מהדורה ראשונה שניסתה לשפר את המו"ד. מהר מאוד הוציא מהדורה שניה למוד"מ והיא השיטה הידועה בתור AD&D לרוב. לאחרונה יצאה מו"ד מהדורה שלישית (D&D 3RD EDITION) אשר הוא למעשה השיטה הכי טובה לדעתי מכול סדרות המו"ד/מוד"מ. נ.ב. כן AD&D (מהדורה שניה) היא די דפוקה ותוקנה להפליא ב - D&D מהדורה שלישית.

DDN

New member
מגן על הAD&D

אם באת מרקע של D&D, ויש לך ראש טוב, ויכולת לברור בין חוקים טובים לדפוקים, אז AD&D זו שיטה חביבה. מה גם - שהיא אחת השיטות הכי הכי מפורטות שיש, מבחינת תמיכה - עולמות, סוגי דמויות ועוד. . . . .

Gilgam69

New member
אני תומך

למרות שקיימים חסרונות רבים לשיטת ה- AD&D היא שיטה מאוד מהנה ונוחה וגם קלה למשחק. נכון לעכשיו היא גם שיטת המשחק בה אני משחק. כמובן שאת ספרי ה- D&D מהדורה שלישית קניתי לאחרונה (כן, הדגש|אני קניתי!!! - הודעה פרטית ל- DDN) ובקרוב אחליף לשיטה זו שכן היא שיפור מדהים לעומת ה- AD&D ששיחקתי עד היום. לסיכום: מי שמחפש פשטות שילך ל- AD&D. מי שמחפש כמעט את אותה הפשטות אבל שיטה פי מיליון יותר שווה, שילך על D&D מהדורה שלישית.

DDN

New member
בחור משעשע אתה.

אולי תעשה לי טובה ותסקר אתה את הגזעים, במקומי?

למעלה