תגידו, לדעתכם

EverMan

New member
נורית חמודה

טוב ויפה. תאשימי את העם שלך , בשרך ונפשך בשנאת עמו ? את רוצה להגיע למסקנה שאני לא אוהב כל חייל שמשרת ? את רוצה להגיד שאני בעד האויב ? תהני... אני היום , בנוער העבודה , ומד"א, ואני מתכוון לשרת שירות ארוך ומהנה ואקרע את התחת שלי בתפקיד הכי קרבי או הכי מדעי שייתנו לי. אני מציל חיי אדם לפחות פעם בשבוע. יש לי המון חברים חיילים ואני שרוף על צה"ל. ולא , צה"ל לא עשה טבח בג´נין אבל הוא לא טרח לעשות מערכת הסברה כמו שצריך כדי להוכיח שהוא לא עשה. החיילים של מדינת ישראל זה אנחנו ! אז בבקשה ממך , אל תמהרי לשנוא את העם שלך לפני שאת מכירה אותו. כי כן , אני שמאלני , וכן אכפת לי מהאויב , כי גם הוא בן אדם. אז בבקשה , תסיקי את מסקנותייך ותגיעי למסקנה האם את גזענית או לא ומה רע יש עלינו.

m y s e l f

New member
בסעיף ג´ בתגובה שלך...

"השלטון של הרשות לפי מיטב הבנתי הוא כפוי ע"י מנגנוני ביטחון והדיכוי הישראלי". אז אתה מאשים את ישראל במצב השלטוני של הרשות?? זה שהמנהיגים שלהם רודים בהם ואין להם שום זכות להצביע מה הם רוצים או לא רוצים, אלא הכל תלוי במה ערפאת רוצה, גם אם רוב העם טוען אחרת, הדיקטטורה של ערפאת בפלשתינים - בזה גם ישראל אשמה?? אשמח אם תוכל להראות איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת כי היא לא נשמעת לי הגיונית שמיוחד.

guypele

New member
לא כ"כ מסובך:

ישראל עשתה כל שביכולתה לבצר את מעמדו של עראפאת כסימבול. היא תקפה אותו אישית, השפילה וריסקה את מנגנוני השלטון => בכך מטבע הדברים העם נאחז בו יותר ויותר וכל הביקורת הפנימית והאופוזיציה משתתקות למול האיום המשותף. אני יכול למסור לך שמידע אישי הפלשתינאים באמת ובתמים סבורים שכוונתינו לספח את השטחים ולטרנספר אותם, הם לא רואים ש"פנינו מועדות לשלום". כפי שהתמיכה בכל מנהיג עולה בשעת מלחמה. ככל שהביקורת הפנימית עזה יותר למרות המלחמה סימן שהמדינה בוגרת ואיתנה יותר. נ.ב. אגב, לפי התיאוריה שלי שהיא מרקסיסטית עראפאת הוא בסך הכל מש"תפ של האימפריאליזם הקפיטליסטי, כמו מובאראק וחוסיין, וכמובן ממשלות ישראל. הוא סוכן מאוד נוח שיכול לדכא את עמו ולתעל אותם לטובת הכלכלות החזקות, ובראש ובראשונה ישראל, ככח עבודה זול. עראפאת והאליטה האוליגרכית שבשלטון היא ייצוג של הבורגנות הפלשתינית השבעה, רובה ככולה מקורבים לצלחת. מטבע הכתרתו ל"מנהיג" ע"י ממשלת רבין והקהילייה הבילאומית (שמאוד שמחה להכיר בסתם רוצחים ודיקטטורים אפלים אך נרתעת ממהפכנים כפידל קסטרו) הוא צבר שליטה רבה כשהוא "יושב על השלטר" של עמו. פטריוטיזם הוא מפלטו האחרון של הנבל - מלא יכל יותר לעמוד בביקורת הפנימית על השחיתות, ובצירוף עם פירות השנאה שישראל יצרה לעצמה דרך הדיכוי בשטחים, הוא בחר לעלות על הגל הלאומני.

m y s e l f

New member
ה-ש-ע-ר-ו-ת-!

כל התגובה שלך בנויה מהשערות, אל תכתוב השערה ותקבע אותה כעובדה כי זה לא לעניין.

m y s e l f

New member
חד משמעי - לא.

אני משתמש רק בדברים שאני יודע בבירור, ולא בשום דבר אחר. אני לא מתעלם מהמציאות שלא נעימה לי לשמוע. אני יודע שמצאו במשרד של ערפאת מסמכים שמאשרים פיגועי טרור, ואני לא מתעלם מזה כי קשה לי לשמוע את זה. אני רואה את המצב של הפליטים בג´נין אחרי יציאת צה"ל ואני לא מתעלם גם מזה. אני יודע שמנהיג הפלשתינים רימה אותנו ושיקר לנו, טען שהוא לא יודע איפה נמצאים רוצחי גנדי ז"ל כשהם היו יחד איתו במוקטעה, אני גם יודע שרבים מהעם הפלשתיני רצחו יהודים שלא עשו להם כלום, ועל זה אני מסתמך. לכל השמאלנים שטוענים שישראל פאשיסטית (ויש כאלה) - 4 המאפיינים של פאשיזם: א. אידיאולוגיה לאומנית-לאומנית משמע רק הגזע שלנו עליון לכל שאר הגזעים אין זכות קיום - זו איננה מדיניותה של ישראל, עובדה לא השערה. ב. משטרה חשאית-מסכים איתך שיש לנו שב"כ ואת "המוסד" וכו´, אבל תאר לעצמך איפה היינו היום בלעדיהם? לפי ביקור בגלילות בחיל המודיעין, ראיתי במו עיני נתונים סטטיסטים של 10 פיגועים שנמנעו על ידי השב"כ על כל פיגוע שהתבצע. ג. מנהיג אחד או מפלגה אחת בשלטון-יש לנו כנסת שמשלבת בתוכה הרבה מפלגות והממשלה עצמה - ממשלת אחדות! ממשלת חרום, אבל ממשלת אחדות! לכן נבטל גם את הסעיף הזה, ואחרון ד. צנזורה על כלי התקשורת-בישראל? צנזורה? חחחחחחח. זה לטוענים כי ישראל פאשיסטית. לטוענים שצה"ל הוא צבא נאצי (וגם כאלה יש) אז לידיעתו צה"ל לא מתכוון להשתלט על אירופה כמו הצבא הנאצי, ולא מתכוון להשמיד לחלוטין את הגזעים האחרים חוץ ממנו, אלא רק את תשתית הטרור שלהם, אני אישית לא רואה שום דבר רע בזה. לאלה שסתם טוענים שצריך לצאת מהשטחים אז ככה: בבתי הספר שלהם מלמדים אותם לשנוא יהודים. כל מערכת החינוך שלהם דפוקה ומחנכת לשנאה, אם נצא עכשיו מהשטחים הם יישמו את מה שהם למדו בביצפר והפיגועים רק יגדלו "לפנות את ההתנחלויות" - גם אני הייתי בעד זה פעם. אני בכלל רוצה לדעת מי האידיוט שנתן אישור לבנות את ההתנחלויות האלה, יש את מצריים ועזה, אפשר לתת למצרים את עזה במתנה, לפתור את כל בעיות הפלשתינים בעזה - עד שבא איזה מפגר ובנה כמה ישובים בין מצרים לעזה. עכשיו כבר אין רצף. כנ"ל עם ההתנחלויות ביהודה והשומרון, ניפצו לגמרי את כל הרעיון של השלום. אז הייתי בעד לפנות אותם כשהם היום מעט עשרות של משפחות. אבל עכשיו? כשיש שם ערים עם עשרות אלפי תושבים, עכשיו לפנות אותם? לדעתי כבר מאוחר מידיי. לאלה שטוענים שההתנחלויות אשמות בפיגועים כי הן דורשות את נוכחות צה"ל בשטחי יש"ע - עוד טעות. היו פיגועים בחיפה, בירושלים ובתל אביב, אז מה? גם הערים האלה דורשות הגנה! אז גם אותן צריך לתת לפלשתינאים? בכלל הנושא של נתינת שטחים הוא קצת מוזר, כל מדינה שתתעצבן עלינו ניתן לה איזה עיר כדי שהיא תשתוק ושוב יהיה שלום. לתת לפלשתינאים את יש"ע זו רק ההתחלה. זה בערך ביסוס דעתי הפוליטית, והיא מתבססת כולה וכל אורכה ורוחבה על עובדות ונתונים. אני מודע לכל העובדות על הפליטים הפלשתינאים ואורח חייהם במחנות ואני לא מתעלם מזה, אבל לדעתי שהם יפסיקו עם הטרור צה"ל יצא מהשטחים, ולא הפוך.

נורית ס

New member
ל - EverMan

שמע,אני לא התכוונתי שבגלל שאתה שמאלני ,אז אתה לא חלק מעם ישראל. אני בהתחלה רשמתי תגובה ,ומשהו פשוט פיתח את זה לדברים שבכלל לא התכוונתי להם.הזכות שלך ליהות שמאלני,הזכות שלך לעשות כל מה שבראש שלך,אבל שוב אני לא שונאת שמאלנים,יש לי המון במשפחה שהם שמאלנים. בקיצור אל תפגע ממה שרשמתי ,אני שמחה שיש אנשים כמוך במדינת ישראל שמתנדב בנוער העבודה ובמד"א,נכון,אני ימנית ,אבל לא ימנית קיצונית. אני גם לא אוהבת לראות ההרג של שני הצדדים.

m y s e l f

New member
ככה:

או שהם יפסיקו את הטרור, או שאנחנו נפסיק להם את הטרור. המורה שלי שחזר מהמילואים אמר לי דברים נורא חכמים: "כשנכנסנו עם הטאנקים, ראינו את כל הפלשתינים בני 20-30 מסתובבים להם בעיר עם נשק ביד ואף למעלה, כאילו אם רק ישראל תעצבן אותם הם ילכו להתאבד וללמד את ישראל לקח. כשיצאנו משם היה להם פחד בעיניים, הם סוף סוף הבינו שלא הם שילמדו את ישראל לקח, אלא הפוך, שברגע שמתחשק לה ישראל מסוגלת להרוס להם את כל מה שיש להם כולל הבתים כולל הכל." החדרת הפחד לעיניים שלהם, והתחושה שהם בכל זאת לא יכולים לעשות מה שבא להם, זה היה חיוני לדעתי וזה הפיתרון לאחר כל פיגוע. עד שהם יצליחו להשלים עם קיומה של מדינת ישראל.

m y s e l f

New member
זה לא עין תחת עין.

קרא שוב את השרשור ותראה שאני לא מאמין בעין תחת עין.

למעלה