תגידו חטבמ...

Yoavsagi

New member
תגידו חטבמ...

אני מהנוע"ל, היי
יש לכם מוסדות חניכים פעילות בתנועה
יש באמת הרגשה שהחניכים יוצרים או שרוב הפעילות באה מהגרעינרים ומהרכזים
מעניין לשמוע, יואב, קן כפר תבור.

היי יואב

זה תלוי במועצה לדעתי אם המועצה מספיק מבוססת והקשר לתנוע מספיק חזק אז לא בעיה להקים מוסדות חניכים מכל הגילאים במועצות פחות חזקות, אם יש מוסדות חניכים הם מגילאי הדרכה י'- יב'. אותו דבר גם בקשר לשאלה השנייה, אם הקשר לתנועה מספיק חזק (כמו עמק חפר או עמק יזראל) אז היצירה באה מצד הי"בניקים וא לא (כמו פה בגליל) אז רוב היוזמה מגיעה מצד הרכזים והגרעינרים ואגב.. אתה לומד בכדורי? מתן, גבעת אבני

שבסעה

New member
דא"ג

אני מתפלא שהבור שלנו לא שם לב קודם, אבל אנחנו, חבורה של מדריכים בבני המושבים יוצרים כעת סמינר שמדבר על זה בדיוק!! (עצם העובדה שקבוצת מדריכים יכולים להרים סמינר ארצי כבר אומרת משהו לדעתי...) ואתה , אתה כנראה באמת בור בים הכינרת... תתיבש לך!! :)

א ל ו ש ה

New member
בגלל זה קוראים לו הבור.....

מתן, חמוד, אני מקווה שאתה יודע שהכל מאהבה.....

Yoavsagi

New member
כן, אני לומד בכדורי...

ומזה עולה לי הנושא, אני מדבר עם חבר'ה מהתנועה שלכם מגליל תחתון ומגלה ממדצים שרוב הפעילות באה מהגרעינרים
ודווקא יב'ניקים מארגנים דברים? דווקא ציפיתי לזה מהי'ניקים, שאמורים להיות הכי פעילים והכי חדורי מוטיבציה... אגב בגבעת אבני יש פעילות רצינית? כי ממה שאני שומע דווקא יש מקום לשיפור, ויש לכם פוטנציאל א-ד-י-ר... אשמח לשמוע עוד תגובות על אקטיביות בחניכים בתנועה, ואיך אתם מיישמים רעיונות בקינים (או במושבים או באזורים...איך שבא לכם לקרוא לזה)

kedeman

New member
זה בתהליכים

פעם באמת רוב הפעילות באה מהנוער אבל מסיבות כלשהן זה הפסיק הדברים עכשיו ברובם נעשים בתור מסורת ובדרך כלל מאורגנים "מגבוה" אבל לאט לאט זה מתחיל להשתחרר הגרעין הארצי לוקח יותר יוזמה ועצמאות שכבת י"ב מתחילה להיות יותר פעילה ויותר יוזמת והמטרה העקרונית - שעל רגל אחת, בשביל זה מגיע "במינר תנועה" - היא שרוב אם לא כל הפעילות בתנועה תופעל על ידי החניכים של השכבה הבוגרת והגרעין

Yoavsagi

New member
נראה לי שאחד מהבעיות הכי גדולות

בתנועה היא הקטע של לאכול מהכפית של הגרעינרים\קומונרים... מגניב, אני מקווה שיעבוד לכם כל הפרוייקט הזה.

קשתונה

New member
אל תשכח ש...

הגרעינרים קומונרים...הם הנוער...הם חלק ממנו... ואם הם גם עושים...זה גם חלק מהעשייה של הנוער... זה אומנם לא הט-י"ב... אבל הגרעין לא יכול לפעול בלי הט-י"ב.... בקיצור גם אם זה הגרעין מוביל...זה עדיין הובלה של הנוער...

Yoavsagi

New member
לא מסכים... שום תלות בגרעין לא טובה

כי תחשבי שיום אחד תבוא משלחת גרועה... זה פשוט יכול להרוס את הקן
חוצמזה צריך שאנשים מהקהילה עצמה יעשו דברים ולא אנשים מכו גרעינרים שחולפים עם הרוח ודוגרי לא שייכים לקן, הם באו להנחות אותנו לא לעשות לנו תעבודה

קשתונה

New member
לא אמרתי תלות בגרעין...

העבודה של גרעין לא יוצרת תלות...לפחות לא פה...לפני שנתיים כשהדרכתי לא היה לי שום קשר עם הגרעינר והיה גרעין לא משהו וכן היתה פעילות... ואני לא אומרת תלות בגרעין כמו שלפעמים הגרעין הוא זה שסוחף לעשות....העובדה שבא מישהו מבחוץ כדי לדחוף עושה משהו

אוף!

הגבתי קודם ועכשיו אני לא רואה את זה! בכל אופן אמרתי בערך אותו דבר כמו קשת אז אני רק רוצה לחזק את דבריה! קשת - קבלי ח"ח ורציתי לשאול אם אתה יכול לספר לנו על דברים בסניף שלך? יש לכם סניף חזק בכפר לא?

Yoavsagi

New member
אצלנו?

יש מקום לשיפור, וקוראים לזה קן לא סניף
אבל כן, יש פעילות אינטניסיבית ויש הרגשה של השתפרות, אבל אותי מעניין יותר הצד שלכם... למשל בגבעת אבני יש מה זה פוטנציאל אם אתה שואל אותי עצווווום ויש לכם גם המון עבודה ואני לא מבין לאן כל זה הולך? מפתיע אותי לראות שבקושי ויש פעילות בגליל תחתון, או שאני לא מודע לה? שמתי לב בתחילת השירשור שאולי גליל תחתון לא מייצגת כל כך את התנועה, אבל אני מעדיף לשמוע את זה ממכם מאשר לנחש, בכלל ספרו לי איך התנועה שלכם נראית היום.

שבסעה

New member
התנועה...

התנועה היא אחלה (על הדף) ביישוב שלי יש המון בעיות... אבל חוצמזה יש יותר ויותר חניכים, יותר מדריכים וכו' אבל חסרה אחדות, חסרה מטרה, ויותר מכל, חסרה עשיה ומטרה משותפת... הגדולה של הפורום הזה היא שהו מקשר את כל התנועה היישר מ-ט' ועד נח"ל בכל הארץ

כן כן קן...

נכון יש המון פוטנצייאל בגבעה... אבל בגלל ניסיון עבר רע מאוד עם הוועד הרבה מהצוות איבד את ה"רעל" של לתת. לעומת זאת עכשיו יש מד"בית חדשה (הרבה זמן לא היה) והיא עושה קולות של מד"בית טובה. אז אני מקווה שלאט לאט יוווצר צוות טוב ויוזם. אני בטוח שזה יקרה:). צריך לעבוד חזק על הצוות הנוכחי כי אפילו להביא את כולם לישיבות זה בעיה! ובלי ישיובות מסודרות עם כולם, קשה מאוד לעבוד. קשה קשה, אין עבודה :(. ושוב, אל תקח דוגמא ממקום אחד, וכל איזור זה שונה. יש מקומות עם צוותים הרבה יותר חלשים, ויש מקומות עם צוותים שכבר לא צריכים גרעינרים אפילו!

למעלה