תגידו, זה מותר?

תלאבובה

New member
תגידו, זה מותר?

אני, כאמור, עובדת בחנות בגדים
עד היום לא היינו חייבים ללבוש בגדים מהחנות. עכשיו הודיעו לנו (הוראה מהרשת) שאנחנו נהיה חייבים ללבוש בגדים מהחנות (מכנסיים וחולצה, שניהם מהחנות). כל יום. ואיך נשיג את הבגדים?? פשוט מאד! נקנה אותם! ככה- נקבל 50% הנחה על כל החנות, ואלו שעובדים יותר מחצי שנה ייקבלו זיכויים שאיתם יוכלו לקנות את הבגדים. עכשיו אני, כל כולי, רק 3 חודשים עובדת שם. מה שזה אומר שאני אצטרך לקנות את המדי עבודה שלי! למזלי מכנסיים כבר יש לי (ג'ינסים). אבל חולצות אני צריכה לקנות. זה פייר? שאני אוציא כסף (אפילו אם זה ייצא רק נניח 200 ש"ח. שזה גם הרבה!) ועוד על מדי עבודה? תודה!

kerend

New member
ממש לא...

לא חוקי בכלל... על המעביד לממן את בגדי העבודה מכיסו. הוא יכול למשל לחייב אותך אם פגמת בבגדים או איבדת אותם אבל אסור לו לחייב אותך לקנות את הבגדים מכיסך הפרטי!!!! לגיטימי שיבקשו ממכם ללבוש את בגדי החנות, אבל לקנות אותם ?!.. ממש לא! אני אנסה למצוא לך את החוק הזה- אם אמצא אביא לך אותו.

alondr

New member
אני מבין שהרשת שאת

עובדת בה נמצאת בקשיים כספיים והם מנסים לצאת מהבוץ על חשבון העובדים:) אבל לעניינו המעביד יכול לחייב אותך ללבוש את הבגדים של החנות כמו מדים. אבל אסור לו לגבות על כך כסף - מותר לקחת פיקדון על הבגדים שיוחזר כשתעזבי(ולהתחשב בכך שלבגדים שנלבשים יש בלאי כמובן)

kerend

New member
בכיף...../images/Emo140.gif

אפילו אם הרשת מנחיתה דברים על העובדים- אל תהיו פראיירים תמיד שווה לבדוק מה החוק אומר. לפעמים המעבידים באמת לא מתכוונים לרע אבל פשוט לא יודעים שזה מנוגד לחוק וחושבים איך לנסות לקצץ ומאיפה, ודברים נופלים "בין הכיסאות". חשוב לדעת שברגע שתתנו לדברים לא חוקיים לעבור לסדר היום - עצם השתיקה תחשב להסכמה מצד העובד ואז זה הופך למעין תוקף של חוזה מוסכם בין שני הצדדים לכן צריך מההתחלה להביא לתשומת ליבה של הרשת את הלך החוק. כמובן - כל מקרה לגופו- לא תמיד בהכרח תקף. תאמיני לי - שאפילו אם זה נראה לפעמים של "מה אני מול הרשת?" - עבדתי גם ברשת גדולה וגם היו שטויות על ימין ועל שמאל ואף פעם לא ששתי לפקסס למשרדי הרשת את דבר החוק ובכך לעזור לי ולעוד מאות עובדי החברה. כמובן צריך לעשות את זה באלגנטיות ולא בצורה תקיפה אלא לבוא בקטע של "תשמעו זה לא נראה לי חוקי - אני מציעה שתשקלו זאת שנית" אבל אסור לשתוק- למרות המיתון והבלה בלה בלה... חוק זה חוק !

פתרון זמני

אולי תוכלי בינתיים להשאיל בגדים ממישהי? או שתתחלקו כמה עובדות באותה חולצה? (ביזארי משהו אבל זו גם דרך לחסוך כסף עד שהבוס שלך יתעשת...)

למעלה