תגידו- גם לכם יש שיעורים בבית ספר

Doctor Evil

New member
תגידו- גם לכם יש שיעורים בבית ספר

באורך של שעה וחצי??? יש לי בית ספר מוזר. בסך הכל לומדים שישה מקצועות. כל יום שלושה. כל שיעור הוא באורך של שעה וארבעים דקות.. זה כל כך משעמםםםםםםםםםםםםםםםםם... יש לי מורה למתמטיקה כל כך כל כך כל כך משעמם. תחשבו על הבן אדם הכי משעמם שפגשתם בחיים שלכם.. חשבתם? אז הוא יותר משעמם. חצי כיתה ישנה בשיעור. ממש ישנה.
וגם אתם קוראים למורים שלכם מיסטר או מיסס? איזה דפוק זה..

ההפך....

אצלי זה כל שיעור כולה 40 דקות, ויש רק שתי הפסקות בכל היום המקולל!! אבל הולכים מכיתה לכיתה, אז עקרונית יש זמן... אבל שמתם לב לזה שכאן אין כזה דבר לדבר בשיעור? או להעביר פתק? אפילו אם אתה רוצה- אין איך! כולם מקשיבים, וגם אם לא, יש כמה? 12 ילדים (גג!) בכתה, אז איך מעבירים בלי שהמורה תשים לב?! בטח שמיס ומיסטר, וחסר לך שלא! יש רק איזה 4 מורים שלא קוראים להם עם השם משפחה שלהם...

לא מעבירים פתקים?

לא מדברים? איפה את חיה? גם אני כשרק עברתי לפה היה נדמה לי שאף אחד לא מדבר ולא מעביר פתקים וכולם מקשיבים וחס ושלום שמישהו לא יתרכז במורה (שהוא\היא מיטסר או מיס) אבל אחרי שבוע-שבועיים נוכחתי לדעת שזו היתה סתם אשליה של תחילת שנה. לא רק שמעבירים פתקים, מדברים וכו´, אנשים גם מדברים בטלפון, קוראים ספרים ומקשיבים למוסיקה.

sivani

New member
אמ...

אצלי יש 8 מקצועות לומדים 5 שיעורים ביום כל שיעור הוא שעה מתחילים ב-8:30 מסיימים ב15:00 עם הפסקת לאנץ´ של 50 דקות באמצע

בהתחלה...

הייתי בטוחה שזה רק תחילת השנה, אבל כבר עברו כמה? חודשיים? וזה עדיין ככה. אני לא אומרת שבכלל לא מדברים, אבל באמת שזה כמעט ולא... יש כמה שיעורים שבהם עושים מה שרוצים, אבל זה כולה שניים-שלושה, וזה תלוי במצב של המורה... בקיצור- ממש לא כמו בארץ!! יובש, פשוט!

sivani

New member
אצלנו האמת זה די שונה

דווקא כן מדברים בשיעורים והכל,אבל לא מדברים בפתקים אבל אפשר לדבר די חופשי בשיעורים גם מותר לאכול ולשתות, והמורה אפילו נותנת לצאת ללוקר ולשירותים מתי שרוצים. בכלל,אני חושבת שהמנטליות הקנדית היא די שונה מהמנטליות האירופאית\אמריקאית. לא ברור לי למה...

recruta

New member
הבית ספר שלי..

הו לעזאזל!! יש לי בית ספר פאשיסטי.. לא סתם, אבל יש שם חוקים מאוד מיושנים ושמרניים.. א. אסור לצאת משטח בניין בית הספר בשעות הלימודים. אסור להסתובב במזדרונות, חוץ מהפסקה של חצי שעה שבה כוווולם נמצאים בקפיטריה שם יש ארוחת צהריים... כל שיעור נמשח שעה עד שעה ורבע.. אה, כן כשמורה נכנס/ת לכיתה, צריך לקום על הרגליים ולשבת כשהוא/היא אומר/ת.. אה, וחובה לפנות אליהם עם senhor (סניור: אדון) למורה זכר וsenhora (סניורה: גברת) למורה בת לפני השם שלהם.. יש לי מורה שקוראים לה ´רוזנג´לה´...זה סיוט.. "סניורה רוזנג´לה - אני לא יודע את התשובה לשאלה!" (senhora rozangela!nao sabe a resposta pra esta pergunta..) אני מאוד מתגעגע לבית ספר בארץ..

sivani

New member
חח איזה כיף לי!

אנחנו יכולים בלאנץ´ (הפסקה של 50 דקות) ללכת לאן שבא לנו,אפילו הביתה (אבל כמובן לחזור) ובגלל שאנחנו ממש במרכז העיר מלא אנשים הולכים לקניון בהפסקות
אבל אני לא, אני יושבת באולם ספורט עם חברות שלי ומסתכלת על אנשים אוכלים פיצה\משחקים כדורסל\מסתכלים עלי בחזרה ולא אומרים כלום...

recruta

New member
אני אגלה לך סוד קטן

השעה פה הייתה מאוד מאוחרת ואני לא הייתי בטוח איך לאיית..:) קורה.. חשבתי אם לכתוב sei או cei (סה עם צ´ופצ´יק.)

recruta

New member
אני אגלה לך סוד קטן

השעה פה הייתה מאוד מאוחרת ואני לא הייתי בטוח איך לאיית..:) קורה.. חשבתי אם לכתוב sei או cei (סה עם צ´ופצ´יק.)

eb182

New member
בשיעור ספרדית

למדנו שככה זה בבתי ספר בארצות דוברות ספרדית

recruta

New member
:) אני בארץ דוברת פורטוגזית

אבל בטח דובר על דרום אמריקה בכלליות..:) עמי

eb182

New member
לא

אצלי יש שבעה מקצועות ולאנץ´ כל יום אותו הדבר אין הפסקות אבל הארוחת צהריים זה מספיק אבל לפעמים יש מעבדות בביולוגיה ואז יורד לי מקצוע אחד באותו יום

אצלנו כל שיעור הוא 35 דקות...

9 שיעורים ביום...כולל פלקסי שבו אנחנו הולכים לכיתה שלנו ןיש לנו שיעור חופשי...

אצלנו זה הולך ככה:

כשהמורים נכנסים לכיתה צריך לקום למרות שיש כאלו שלא קמים ולהגיד: Good morning mr/mrs bla bla... וזה מעצבן אבל פה מלמדים בצורה שונה, זה כאילו אני יודעת שאני לומדת אבל אני לא מרגישה את זה...הם פשוט מכניסים את זה לשכל ואני כבר יודעת הכל.

eb182

New member
47 דקות

ואז יש שלוש דקות להגיע לשיעור הבא ודיר באלאק אם אנחנו מאחרים. רק ל-homeroom(שזה בערך ל-10 דקות אחרי שיעור ראשון) אפשר לאחר

למעלה