ביקור ראשוני בבסיס קליטה ומיון.
וובכן, אל דאגה. ביום זה תרכוש חברים רבים ואף תלמד דבר או שניים על הצבא. (כמו שכל דבר שם לוקח שעווווווות). אתה מגיע לבקו"ם עם ההזמנה, תעודת זהות ושאר הדברים שביקשו ממך לבוא איתם. אתה יושב בחוץ עד שקוראים ברמקול בשמך. מכאן ואילך, אתה מקבל כרטיס שישמש אותך במהלך כל היום. תחשוב על זה כקייטנה...יש תחנות צבעוניות ואתה צריך לעבור תחנה- תחנה. התחנה הראשונה היא ראיון אישי קטנטן בו אתה נשאל לענות על דברים בסיסיים ואף עושים לךבדיקת שפה עברית (תשמע, בקטע הזה אל תלחץ...הם בכוונה שואלים על מילים שאף אחד בעולם הזה לא שמע עליהן חוץ מזה שהמציא אותן...כך שלא נורא אם לא תצליח להבין את פירושן). תחנה שניה זו מתן דגימת שתן בה ניתנת לךכוס וכל שעליך לעשות הוא להשתין לתוכה (נשמע קל? אולי... אני מציע לך לשתות הרבה לפני). תחנה הבאה היא בדיקה רפואית שזה החלק ממנו כולם מפחדים. תאמין לי שאין ממה לחשוש. כל שעליך לעשות הוא להמתין עד שקוראים לך. כשאתה נכנס אתה צריך להתפשט (לא לגמרי...אתה נשאר עם תחתונים עליך וגרביים אם קר לך). יש חדרונים קטנים להתפשטות והתלבשות. קיצר, יש שני רופאים, רופא ורופאה. הרופא עושה בדיקה שיגרתית בה אתה נשאר עם התחתונים עליך והרופאה בודקת את ה"חבילה" שלך. ראוי לציין כי שרפואים עושים את הבדיקות בשני וילונות נפרדים. כלומר, לא תהיה חשוף לשאר האנשים שבחדר. אתה מסיים עם זה ונשלח לראיון סופי בו בודקים את במצב החברתי\כלכלי שלך. יציגו שם שאלות לגבי מה אתה רוצה לעשות בצבא. ישאלו אותך לגבי כל דבר שיוכל להאיר יותר על האישיות שלך. שאלות באמת נחמדות. מכאן הם מחליטים אם לשחרר אותך או לשלוח אותך למבחני פסיכוטכני בו נבדקת מנת המשכל שלך (נראה לי שזה מטרת המבחנים). במקרה ושוחררת הביתה אתה תזומן לעשות את המבחנים ביום אחר. אלו מבחנים שאין מה להתכונן אליהם רק רצוי שתהיה עירני בהם. אלו מבחנים שנעשים במחשב עם הקצבת זמן לכל נושא. אני מזהיר אותך שיהיו שם שאלות מפחידות ולא קלות כלל כך שעליך להצליח בזה. השאלות נראות כלא-נגמרות והמבחן אורכו שעתיים (אם אני לא טועה...). תראה, במשך כל היום אנשים יגידו לך לאן ללכת ומה לעשות כך שלא "יפקירו" אותך לבדך. כל תחנה שאתה מגיע אליה אתה נאלץ להעביר את הכרטיס שקיבלת בהתחלה ולהמתין שיזמנו אותך.(חוץ מבבדיקות השתן). אני יכול לומר לך שבסך הכל, משהותי בבקו"ם בצו ראשון, דיי נהניתי. פגשתי אנשים נחמדים, שונים ומשונים. אל תשכח ש(כמעט) כל מי שנמצא איתך שם גם חווה פעם ראשונה שלו וגם מרגיש את מה שאתה מרגיש. אל דאגה, יהיה בסדר. זו בהחלא היתה לי חוויה. בהצלחה! אם שכחתי או טעיתי במשהו, אנשים יקרים, אשמח אם תתקנו או תוסיפו.