תגידו את האמת.....

לולה73

New member
תגידו את האמת.....

מי מכם פנה לכל מיני קוראים בקפה, קלפים, תיקשורים, רבנים כדי לדעת אם באמת הצעד היה נכון? אני דיברתי עם מישהו שמתקשר שאמר לי שיש הרבה מה לתקן ולא כדאי להתגרש.

איש איש באמונתו...

אני אישית לא הולך על כאלו דברים... ולא מתוך אמונה, אלא מתוך זה שאני לא מוכן לדעת... ולא מוכן לקלקל... מעדיף בלי כל זה. הולך עם הלב, מה שמרגיש לי נכון לאותו זמן.

felka

New member
יש לי שאלה אליך

האם אתה תמיד הולך אחרי הלב או לפעמים אתה גם מחשיב אפשרויות?

זו שאלה מאד רחבה

כל מקרה לגופו... אני בהחלט לא חושב שאני צריך להסתמך על מה שאיזו קוראת בקלפים אמרה לי לעשות... והלכתי.. אבל אני חושב שזה מיותר. אז יש חברים להתייעץ איתם, יש כל מיני דברים שאנחנו עוברים ועברנו שגם אותם לוקחים בחשבון... תלוי מהי הסיטואציה.. שאלת אותי שאלה שהתשובה עליה היא לא חד משמעית.

בוא אני אתן לך דוגמא

יש לך בת זוג... המון זמן. לאחרונה יש לכם בעיות... אתה הולך לקוראת בקלפים שמספרת לך שעדיין לא פגשת את האחת שלך ואתה עתיד לפגוש אותה ... מה תעשה? תבין, יש אנשים שעשויים לקחת מאד ברצינות את מה שקוראת בקלפים אמרה להם ואפילו לנסות לחיות לפי זה- לדעתי זה גם יכול להיות מאד מסובך ולסבך לך את החיים... תלוי כמה משקל אתה נותן לזה. אני מכיר אנשים שהלכו לשם כאופציה אחרונה.. כאילו לא נשאר להם כלום בחיים.

felka

New member
אגלה לך סוד

לאנשים שאת מתארת יש אחלה יכולת אנאליטית (פחות או יותר) וחושים מחודדים. הם מקשיבים לך, מסתכלים לך בעניים שואלים אותך שאלות שקשורות לעבר והווה בשביל לבנות תמונה כוללת ואז אומרים לך מה כדי לך לעשות, עם דגש בגודל כדור הארץ על כדי. בכל זה יש היגיון מדהים: כל החלטה שתקבלי תהיה טובה ונכונה, כי לעולם לא תדעי מה התוצאות של דרך אחרת. מזה נובע (אני אוהב מתמטיקה) שרק את יודעת מה טוב לך, כי רק את רואה את כל התמונה. האם את מודעת או/ו מסוגלת לעשות אנאליזה זה כבר שאלה אחרת. וכן זמן לא מראה האם החלטה נכונה או לא. כי ברגע שעוברים שינוים אי אפשר לשפוט על איך זה היה אחרת. למשל דוגמא: אקסית שלי לא חשבה לרגע שאני אתגרש ממנה והיא לקחה את זה מאוד קשה. שצד נעשה השינוי שהיה בה כלפי שינה את כל התמונה. מה שכן אפשר להגיד האם הבן אדם שיושב מולי הוא מתאים לי כרגע והאם אני רוצה לנסות עוד פעם ולשקול המשך קשר. יש תכונות בסיסיות שאנו מחפשים בבן אדם ואם הבן זוג השתנה כך שתכונות חסרות לנו מאוד זה בדיוק כמו להגיד בדייט "זה לא זה", רק שיש לנו עבר ביחד וקשה יותר. אם מתקשר אמר לך כנראה שהוא הרגיש או/ו הבין שאת לא מוכנה בפנים וכמו כל פסיכולוג הוא מעדיף שתרגישי שלמה עם עצמך ועם ההחלטה מאשר תעשי צד ואחר כך תאכלי את עצמך כי לא ניסית עוד. את בעצמך תגיעי לנקודה שכבר לא תצטרכי יועץ. באותה נקודה יועץ רק יגרום לך לעשות את הצד, כי את כבר תהיה מוכנה. תהיה שלמה עם כל החלטה שתקבלי, כי לעולם לא תדעי איך זה היה יכול להיות אחרת. בהצלחה!

עינת63

New member
האמת

לא פניתי לאף אחד.אני הייתי בטוחה במוחי ובלבי שהצעד הנכון הוא הגירושים. לא הייתה שום סתירה בין הרגש לשכל. אבל אצלי זה מקרה אחר. בהצלחה.

ברחה התשובה../images/Emo6.gif

אני בן אדם שמאמין שהחיים שלנו הם שיעור. כל עוד לא תלמדי את השיעור אז הוא יחזור על עצמו. בתקופה בה התלבטתי אם להפרד מהגרוש או לא, דיברתי עם חברה ושאלתי אותה אם בזה שאני קמה והולכת אולי אני לא לומדת את השיעור. התשובה שלה היתה שאני לא יודעת. יכול להיות שהשיעור הוא דווקא לקום וללכת ולאו דווקא להשאר ולנסות לתקן משהו שאי אפשר לתקן אותו (במקרה שלי). אי אפשר לדעת מה היה קורה אם הייתי נשארת במערכת היחסים הזו כי אני לא שם. אני לא מצטערת שאני לא שם וברגע שהייתי שלמה עם ההחלטה לקום ולעזוב, הכל הפך להיות, יחסית, יותר קל.

Rtitan

New member
אני מאד אוהב ללכת לקרוא בקפה... ../images/Emo96.gif

אני מת על קפה, הפוך, חזק על בסיס מים, בלי סוכר - אבל עם משהו מתוק בצד. תוך כדי זה, לקרוא משהו שנמצא באותו זמן
- כרגע זוהי הביוגרפיה של שפינוזה... כעת ברצינות: לא כל כך מעריך את כל מגידי העתידות הללו - בעיני, ולדעתי, הם מאחזי עיניים. כמו שאני מכיר את מוזג הזמן, אין דרך לנוע לאחור בזמן, אלא רק קדימה - ומי שיכול לומר את האמת, הרי שהוא טוען שיש ביכולתו לנוע לאחור בזמן לאחר שביקר בעתיד, ראה אותו וחזר לומר לך כיום מה יקרה הלאה. העתיד, גם השנייה הבאה היא "לא קיימת" לגבי ולכן אין דרך לדעת מה יקרה. מה שכן - אני כן מאמין גדול מאד בכוחו הפנימי של האדם, מה שרבים אחרים קוראים "כוחות הנפש". כאן, למגידים למיניהם יש בעיני תפקיד גדול באם הם מצליחים לחזק באדם את כוחו הפנימי לעבור מכשולים. כל אחד עושה את החיזוק הזה בדרכים שמתאימות לו - אני נוהג לשבת עם עצמי, לנתח את המצב, להבין אותו, להביט מסביב ולנסות למצוא את הדרך הלאה לכיוון המטרה שאני רוצה להשיג ולהגיע למסקנה שזה אפשרי... אז אני מתחיל לפעול - ולאורך כל החיים שלי התברר שיש לי כוח רצון שיכל להעביר הרים ממקומם - אבל אני חייב לדעת שיש סיכוי. יש אחרים, שמקבלים את הכוח ממגידים חיצוניים - וזה מצויין, אם הם מצליחים למצוא בתוכם את העוצמה הפנימית להשיג את מה שהם מחפשים בחיים בעזרת מגידים למיניהם - שיהיה להם בהצלחה. בסיכומו של דבר - ללכת אחרי מה שמרגישים שיהיה נכון לנו, ושלמחרת בבוקר נוכל להביט בעצמינו במראה ולומר "כל הכבוד - ניסית!" אם את מתלבטת כי אמרו לך שניתן לתקן - זה לא שבאמת "ניתן לתקן" - אלא שזה עורר בך את התקווה שבאמת ניתן לתקן, תקווה שהתיישבה על מקום בתוכך שרוצה לנסות לתקן ולא להתגרש. בעיני - אסור לך להתעלם מה"קול הפנימי" הזה, נסי... מקסימום - תתגרשי אחרי הניסיון הזה.

אני כל כך מסכימה עם החלק האחרון שלך

בזמנו, הצעתי לגרוש שלי ללכת לייעוץ זוגי כדי לנסות ולהציל את מערכת היחסים בינינו. לי באופן אישי היה ברור שהייעוץ לא יצליח (כי ידעתי מול מי אני עומדת) אבל הייתי מוכנה לעשות את הניסוי, כי כמו שאתה אומר - מקסימום נתגרש עוד חצי שנה. בסופו של דבר הוא סרב, כצפוי, לייעוץ והתגרשנו. אני מאמינה שצריך לעשות את המקסימום לפני ששוברים את הכלים (והכל כמובן עם הסתייגות אחת - אם יש אלימות במערכת היחסים, לא נותנים הזדמנויות ולא נשארים רגע אחד נוסף).

הפוך גדול חזק, בלי קצף, גם בשבילי בבקשה../images/Emo6.gif

מאמינה? לא, לא ממש. בגדול (וכן, אולי יש חריגי חריגים), יש הרבה הרבה שרלטנות בתחום הזה, וצינית שכמותי, טיפוס גשמי שמאוד "לא מחובר לאני של עצמו" (
) לא מצליחה להאמין שהתשובה נמצאת בכישופים וליחשושים. מה שכן - לא יכולה להגיד שכל הדברים האלה מעוררים בי סקרנות (|הרגה את אמא בוטנית?|
). בשישי האחרון למשל ישבה לי בסלון הזדמנות לפתיחה בטארוט. מימי לא ראיתי חבילת קלפי טארוט ואין לישמץ של מושג מי נגד מי. אבל... היתה חברה עם חפיסת קלפים... וקצת ידע בתחום... והיו כמה חברות מבסוטות מסביב... והיתה אווירה מעולה, אז אמרתי - יאללה, נראה. ומה קיבלתי? את המאסטר
, הקלף שהסתבר שנחשב להכי "חזק" בחבילה. ובטח ובטח שזה עורר את סקרנותי עוד, ורצתי לקרוא קצת... וכן, מאוד "התחברתי" למה שקראתי (אבל לא "לאני הפנימי שלי". אופ
). מצד שני - יש לי הרגשה שגם אם תקראי לאלְף בטארוט הוא ימצא איך להתחבר למאסטר (RT זו דוגמא במיוחד בשבילך
). אני שאבתי מהמאסטר, ככה בקטנה, דברים שאחרים אמרו לי ומצאתי בזה עוד חיזוק לדברים שידעתי שאני צריכה לעבוד עליהם. מצד שני - כשבנאדם נמצא בנקודה של חולשה/פגיעות אני חושבת שקל להיתלות בכל שטות, גם בקלף עם ציור של איש זקן ומואר עליו... ולעניינך - גם אני מצטרפת לפסקה האחרונה של RT, אם יש ספק - שווה ללכת עם הלב ולבדוק אם הספק הוא אמיתי או נובע ממשהו אחר (למשל מפחד, כמו שהרבה ספקות נובעים
). אני מניחה שלהתגרש תמיד אפשר. לחזור? גם אפשרי, אבל הרבה פחות פשוט. מאחלת המשך מוצלח, בכל דרך שתבחרי
(או יבחר עבורך הגורל|קוסם...
|)

גילת336

New member
האמת אני הלכתי

לראשונה בחיי אבל התאכזבתי- כי היא לא קלטה את הסיבה שבגללה הגיע המשבר...

האמת? אני מאוד אוהבת את זה, לא מאמינה באמונה

עיוורת, אבל... בתקופות השפל, אמא שלי שלחה אותי לאיזו מתקשרת שאמרה לי שיש לי מלאכים ששומרים עליי- את זה ידעתי גם בלי שהיא תגיד לי
כשתדעי אם הצעד הוא הצעד הנכון, את לא תצטרכי ללכת לקוראת בקפה, בכף יד, בחתולים, או בעננים, את פשוט תדעי ומשם יהיה לך הרבה יותר קל.

3 שרונית

New member
כל האמת ואך ורק האמת

כשאדם נמצא במקום לא טוב בחייו הוא ייתפס בכל מילה שתפיח בו תיקווה, לא משנה אם זה להטוטן, קוסם, רב או כומר אנשי הקלפים הקפה ושאר חבריהם . אישית אני מאוד אוהבת אותם, הם משעשעים אותי, והדגש הוא על משעשעים, יש מעטים שבאמת יש להם יכולת כלשהי או שמא נאמר אינטואיציות וחושים מפותחים יותר . מאחר ואני מכירה את שניי הצדדים ה"קורא" והנקרא" קשה לי להביע דיעה מוצקה לכאן או לכאן ולכן בשורה התחתונה אני אומרת למל"מ -לא מועיל לא מזיק, רק לקחת הכל בפרופורציות.

לולה73

New member
גם אני

חושבת שהכל תלוי באמת במה אנחנו רוצים לשמוע. יכול להיות שיחסתי לזה חשיבות מהסיבה הנ"ל. מיסטיקה מאוד מסקרנת אותי, אך לא מצאתי וגם לא חיפשתי את זה בחוץ. המתקשר הזה חבר של אחי, שהיה איתנו בארוחת ערב.

למעלה