תגידו אתם יודעים

תגידו אתם יודעים

א. מאיפה הגזע צ'או צ'או ב. הוא נוח עם ילדים קטנים? ג. איפה אפשר להשיג? ד. הוא יקר ה. מה עדיף פאג או צ'או צ'או?

be_roo

New member
צ'או צ'או ופאג

מקורו של הצ'או צ'או אינו ברור, מן הסתם הוא קרוב למשפחת כלבי השפיץ (האסקי סיבירי, סמוייד), וככזה הוא אינו אידאלי ככלב למשפחה עם ילדים, הוא גם דומיננטי ואסרטיבי ולכן קשה לאילוף. בנוסף הוא דורש טיפול אינטנסיבי בשל הפרווה הארוכה והצפופה שלו (הברשה יומית וטיפוח). הפאג הוא כלב נוח בהרבה, קטן, לא דורש טיפוח רב, וגם אם הוא אנרגטי במקצת וקשה לשליטה, הרי שהוא נהדר ככלב למשפחה אורבנית.

kees

New member
טעות גדולה בידך

הצאו צאו הוא מקורו מסין הוא אכן כלב שפיץ ולכן אופיו מעט יותר עצמאי אבל הוא בהחלט ניתן לאילוף. הוא כלב בית נהדר!!!!! אני מכירה מי שיש לו 6 כלבים מסוג זה ו3 ילדים והכלבים הם חברים נפלאים בית לידלים ולאורחיהם. אכן הפרווה דורשת טיפול כמו כל פרווה אחרת של כלב ארוך שיער. הצאו צאו לא מרבים לנבוח אבל מתריאים על פולשים זרים. באופיים הם מעט יותר ביישנים ולכן לא מתרפקים על כל זר אלא ישמרו מרחק עד שירגישו ביטחון ואז הם יגשו מיוזמתם לקבלת ]פינוק עוד על הגזע ניתן לפנות לאתר של החוג הישראלי לכלבי שפיץ

be_roo

New member
לא טעות גדולה ולא נעליים

העובדה שיש אנשים שלהם יש צ'או צ'או נהדר וחמוד ואוהב ילדים לא הופכת את מה שאמרתי ללא נכון. את מה שכתבתי ביססתי על 3 מקומות שונים שמגדירים ומתאימים גזעים ל"דרישות" וכולם ציינו שיש לו נטיה לקושי עם ילדים.

© Tweety ©

New member
ואני מוסיפה

צ'או צ'או הוא כלב מדהים-אף אחד לא אמר שלא. אבל מי שלא יודע לגדל כלבים ושיש לו ניסיון שלא יקח את הכלב ההז. חבל פשוט חבל על הכלב ועל הבעלים שלו. הצ'או צ'טו ידוע ככלב מאוד עקשן שקשה לאלף אותו-אני אתן לך דוגמא הכי פשוטה הכלבים האלו מקבלים רע שמנסים לשים להם רצועה או מחסום. גם מגדלי ה'צאו צ'או ממליצים לא להשאיר אותו לבד עם ילדים לפחות לא בשלב הראשוני.

GAUDI2

New member
be_roo and tweety

האופי ה"רשמי" של הכלבים הוא אכן כמו שתארתן אבל ... כמו שאתן מרבות לרשום לגבי הפיטבולים שהם לא תוקפנים וכ"ו אז גם כאן הרוב תלוי בבעלים , ולדעתי הם בהחלט לא לכל אחד , בדיוק כמו שלברדור או בוקסר הם לא לכל אחד.

be_roo

New member
זה אמנם "תלוי" בבעלים

אבל כאשר הולכים לבחור גזע של כלב כדי שיתאים לתנאי הגידול שמתאפשרים לו, אז בוחרים בגזע שרוב הסיכויים שהוא יתאים לך.

למעלה