תגידו אם נתקלתם

תגידו אם נתקלתם

בעניין הזה של הערכות תפקוד בסל שיקום שאינן נערכות על ידי מרפאה בעיסוק - זאת ועוד! גם כשקיימת הערכה תפקודית של מרפאה בעיסוק לא מתייחסים אליה אלא עורכים אחרת? איך אפשר שהתפר הזה יעשה יותר יעיל ונכון? יעל

הבעיה מתחילה במי שממלא את הסל

לפונים בכלל. אם זה נעשה מוסדר במסגרת מרפאה או בי"ח, בד"כ מרפאה בעיסוק ממלאה את החלק שלה, אבל גם לא תמיד. אני לא חושבת אבל, שזה קרדינלי. הכי חשוב שזה יהיה מישהו שמכיר את האדם ויכולתו. בעייתי יותר העניין שלא תמיד ממלאים סל שיקום לאנשים כי אין מי שיעשה זאת בכלל...אז שנרים את הכפפה? אולי...

המממ...

לא מדוייק. בבתי חולים פסיכיאטרים היכן שהאשפוזים נוטים להיות ארוכים יותר, אכן יכול מי שמכיר את המטופל למלא נאמנה את החלק התפקודי. בבתי חולים כלליים או מרפאות אמבולטוריות - לפעמים מתחילים למלא סל שיקום באשפוז, עוברים לאשפוז יום ואחר כך למרפאה - כל פעם מישהו ממלא איזה טלאי או מעדכן על פי העליות והמורדות של מהלך המחלה. זאת ועוד. לפעמים כל כך ממהרים במחלקות אקוטיות למלא סל שיקום כדי שהמטופל "יקבל את מה שמגיע לו", בעוד המטופל עצמו נמצא שנות אור מכל הליך שיקומי... למשל לאלו שמגישים את המטופל לסל שיקום נראה שהוא "צריך לצאת מהבית" וממליצים על "סאמיט" בעוד המטופל עצמו, כל מה שהוא רוצה זה לחזור הביתה לאמא. מת מפחד לצאת מהבית. לא מוכן במילימטר. מה הואילו חכמים? יעל

דו"ח תפקודי יכול לעזור

במועדון השיקומי אלמו"ג יצא לנו (לצערי) למלא הרבה סלי שיקום או להיות מעורבים בהכנתם בשיתוף עם צוותי בי"ח ומרפאות. למרות שמדובר ביותר עבודה מצידנו אנחנו מקפידות להוסיף דו"ח תפקודי חתום ע"י רב"ע לתיקים, לסלי שיקום ובכל הזדמנות שהאדם עובר הלאה או נתקל בגוף שיקומי נוסף בקהילה. גם אם לא ישתמשו בסופו של דבר בדו"ח, חשוב שיהיה דיווח מסודר שלנו. אני לא אוהבת להסתפק בחלק התפקודי של סל שיקום ומניסיון ראיתי מספר פעמים בועדות סל שיקום שניתן משקל רב לדברים שכתבתי בדו"ח שצירפתי. אני חושבת שאין סיבה שלא נכתוב דו"ח מלא כמו הדו"ח הפסיכוסוציאלי והדו"ח הרפואי המהווים חלק בלתי נפרד מהטופסיאדה, ואולי בעתיד אנשי סל שיקום יראו את החשיבות בדו"ח ובהמלצות שלנו.

../images/Emo39.gifנתקלתי במשרד הבריאות

בהזמנת אביזרי שיקום וניידות דרך משרד הבריאות, יש צורך בדוח תפקודי, אך רק אחות יכולה למלא אותו. לפי דעתי, מרפא/ה בעיסוק הבודק/ת את תפקודו של האדם ממילא כדי להתאים לו את אביזרי העזר יכול/ה למלא דוח זה לעיתים יותר טוב מאחות שלא מכירה את האדם (אך יכולה למלאו בגלל תחום עבודתה). לכן היה כדאי להוסיף אפשרות זו והרי תחום העיסוק שלנו הוא תפקוד, לא ?

כדאי לדווח על הבעיה לפיקוח

כדאי, חשוב ורצוי ליידע את אורלי בוני - המפקחת על הריפוי בעיסוק במשרד הבריאות (יושבת ברח´ הארבעה בת"א, אין לי טלפון). כמו כן כדאי לדווח לליאורה ברקאי - יו"ר הארגון. אין ספק שכל מי שעובד בשטח ויש דברים שחורים לו חייב לדווח למי שמנהל את המערכת ומייצג אותנו, לבד הדברים לא מגיעים לידי טיפול.

למעלה