תגידו, איך ייתכן

תגידו, איך ייתכן

שכמה מהכוכבים הכי גדולים של הסרט הראשון יצאו בסוף כל כך טיפשים? קוואי גן ג´ין היה כנראה מטומטם גמור וממש חלש בכוח אם לא שם לב שיודה צודק לגבי אנאקין. בגללו נוצר דארת´ וואדר. המלכה אמידאלה היתה ממש ממש מפגרת ותמימה אם האמינה לכל השטויות שפלפאטין לחש לה באוזן והפכה מצב של וודאות שבו הצ´אנסלור תומך בה, למצב של חוסר וודאות שבו לא ברור מי יעלה והסיכויים נגדה כי היא לא ממש פופולארית בסנאט. גם אובי וואן לא ממש יצא חכם אם העדיף להקשיב לג´דיי שמת בגלל חוסר יכולת אישית (ולא מתוך בחירה כמוהו עצמו בחלק הרביעי) ולא לג´דיי בן איזה כמה מאות שנים שמפקד על כל המסדר שלו, גם הוא אחראי באופן עקיף ליצירת וואדר. בעיקר כשבחלק השני הוא ממשיך לאמן אותו למרות כל מה שהוא רואה שקורה איתו... מה אתם אומרים?

הם לא טיפשים! ../images/Emo10.gif

פלפאטין היה פשוט מאוד מתוחכם! הצד האפל עיוור את עיני הג´דיים! הם לא יכלו לשים לב לכלום! ואמידאלה רצתה להגן על עמה.... (ואם למישו יש את הנאום שלה לפני הסנאט, שישרשר פה, כי אני אוהב אותו!
)

אני מקבל

את מה שכתבת על אמידאלה. היא צעירה ותמימה ונסחפה אחרי פלפאטין (כלומר, היא טיפשה אבל עם סיבות טובות...) לגבי אנאקין, אני ממש לא מסכים. פלפאטין לא הכיר את אנאקין בכלל כשקוואי גן ג´ין החליט לאמן אותו. הוא גם לא הכיר אותו כשיודה הזהיר את קוואי גן. הוא הכיר אותו רק בסוף הסרט בקטע של "ואני אעקוב אחרי התפתחותך" וכו´. עד אז לא היתה לו שום השפעה...

Master Yoda

New member
אמידאלה לא היית טיפשה.../images/Emo110.gif

הצ´אנסלר אומנם היה בעדה אבל היא ראתה שהוא לא בשליטה הוא קיבל את ההצעה של הפדרציה לשלוח משלחת. זה לוקח הרבה זמן והרבה אנשים היו מתים. זה היה צעד נבון מצדה לקרוא להצעת אי אמון. פלפטין הוא יליד הכוכב... ברור שהוא גם יהיה בעדם. רק חבל שהוא מושחת אבל לא הייתה לה דרך לדעת. קוואי גאן לא טיפש. הוא ראה שלילד הזה יש כישרון בלתי רגיל אז הוא רצה לאמן אותו. זה שגמד זקן וחכם הרבה יותר ממנו אומר שהילד מסוכן לא אומר שהוא צריך להקשיב לו. כי לפעמים גם אלה יכולים לטעות. אובי וואן אובי וואן היה תחת חסותו של קוואי גאן מאז שהוא היה מאוד קטן. הוא היה כמו אבא בשבילו. קשקוואי גסס ואמר לו להבטיח שהוא יאמן את אנאקין מה הוא יגיד? "רק אם המועצה תסכים"?! ברור שהוא יבטיח לו. ולא לקיים את ההבטחה שהוא הבטיח למישהו גוסס (ולא סתם מישהו) זה ממש..... על הפנים.

רק לתשומת ליבך...

קווי גון ג´ין צדק לגבי אנאקין. תן לי להפנות אותך לסרט "שובו של הג´די", בסוף הסרט. תפנה את תשמות ליבך לסצנה שבה הקיסר מת. שים לב מי הורג אותו. -אלעד

אלעד, הרשה לי להצדיע לך על ההבהרה!

אתה כל כך צודק! איך לא חשבתי על זה בעצמי? אז מה אם הוא הרג מיליונים של אנשים? אז מה אם הוא חיסל כוכבים שלמים? אז מה אם הוא שיעבד גזעים על גבי גזעים של יצורים חסרי אונים? אז מה אם הוא הוביל שואה קולוסאלית של מיליארדי קרבנות? סך הכל, דיפ אינסייד, הוא בחור טוב!!! רק שלקח לו זמן להפתח... נו באמת...

אני מדבר איתך ברצינות

על חלקים אחת, שתיים, שלוש, ארבע, חמש ושש, ואתה מפנה אותי לסצינה אחת בסוף הסרט השישי? נו ברצינות אלעד... ציפיתי להתייחסות יותר רצינית!

Master Yoda

New member
בקטע הזה אלעד דווקא צודק../images/Emo110.gif

זה לא משנה מה הוא עשה קודם אם הוא הביא את האיזון.... חבל שלא הוא הביא אותו אלא לוק אבל לא משנה.

אבל הווכח לא היה על כמה אנשים

הוא יהרוג. השאלה היתה "האם הוא יביא את האיזון לכח". ובוא נחשוב על זה ככה. אם הג´די לא היו מאמנים את אנאקין. מה שהיה קורה זה שפלפאטין היה מוצא לו חניך אחר, או לחלופין שטיראנוס לא היה מת מלכתחילה והיה הופך ליד ימינו של הקיסר. הנקודה היא שמישהו אחר היה הופך למה שדארת´ ווידר הוא, אבל בהבדל אחד - הקיסר לא היה מת. בסופו של דבר מאזן הכוחות הוא כזה: מוות, שואה, רוע וכל מה שצויין לעיל: כל אחד אחר היה יכול לעשות. להביא את האיזון לכח: רק אנאקין. ככה שבסופו של דבר היה חובה לאמן את אנאקין, כי אולי הוא עשה בלגאן באמצע, אבל הוא הביא את האיזון לכח. ואם לא הוא, אף אחד. אז זה היה או לאמן אותו, לסבול בלגאן, ובסוף לנצח, או לא לאמן אותו, לסבול בלגאן, ושהנבואה לעולם לא תתגשם. אז תגיד לי אתה... קווי גון ג´ין טעה?

Master Yoda

New member
בדיוק.../images/Emo110.gif

אני הסכמתי בקשר לזה שכמה אנשים הוא הרג זה לא קשור! אבל בקשר למה שאמרת, א- אתה לא יכול לחזות מה היה קורה אילו המועצה לא הייתה מחליטה לאמן אותו. וב- גם אם הם היו מחליטים אחרת אובי וואן עדיין היה מאמן אותו.

Ecthelion

New member
אני מסכים.היה קם אחד אחר ששולט בכוח

ומנצח את הקיסר זה לא שזה משימה בלתי אפשרית.התנקשות.מה קשה? ובאמת אנאקין יכול להיות לא הילד היחיד בנבואה ועם אתה שם לב הרבה דברים לא היו קורים עם או בלי אנאקין.הספינה לא היתה מושמדת והגונגים לא היו מנצחים,אובי ואן היה בוחר מתלמד יותר קשוב ויכול להיות מביס את דוקו,הכל יכול להיות,אין דרך לחזות.כמו כן הסאגה לא הושלמה אז אתם לא יכולים לעלות עדיין השערות.

Master Yoda

New member
ארג../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo110.gif

לוק הביא את האיזון לא אנאקין. זה שאנאקין הרג את הקיסר לא אומר כלום. המושג של ה"איזון" לא אומר שיש רק ג´דיי ואין סית´ זה אומר שיש איזון בין הצד הטוב של הכוח לצד האפל של הכוח. ואני לא מתכוון שמספר הג´דיי שווה למספר הסית´. היה פעם איזון ואז הוא נשבר כשהסית´ התחילו ואז בערך 1000 שנה לפני TPM כל הסית´ נכחדו. במשך כל הזמן הזה חיכו לנבחר שיחזיר את האיזון ואז הם גילו את דארת´ מול והבינו שהסית´ חזרו. אז יודה אמר שלא יכול להיות רק סית´ אחד. שאם יש אחד יש לו או מתלמד או מאסטר. ככה זה. אתה לא חייב לעשות משהו כדי להביא את האיזון. יודה אמר ללוק שהוא חייב להתעמת עם דארת´ ויידר ועם הקיסר בגלל שהוא חשב שווידר לא יחזור אז הוא החליט פשוט להשאיר רק את לוק ובכך להביא איזון.

למעלה