תגיבו דעתכם

תגיבו דעתכם../images/Emo13.gif

מה אתם עושים במקרי דיכאון? למה אתם חושבים שמצבים כאלה באים בכלל? האם זה בסדר לדעתכם? האם זה מלמד משהו באמת? בואו אני אספר לכם מה קרה ביומיים האחרונים: יום ה' - התקשרו אלינו להגיד שבאים להביא לנו מיטה בהזמנה שעשינו. המובילים הגיעו, נורא עצבנים (גם העדה שלהם דיי מעצבנת - ערבים!) וההתנהגות הייתה מאוד לא סימפטית בכללי. מה שהיה מוזר, זה שהתנהגו כלפיי בצורה מאוד מגעילה, שזה ציחקוקים מפגרים על המראה שלי - קינאה מגעילה של אנשים, אתם בטח מכירים חחח ולבסוף הם גם הביאו את המיטה הלא נכונה...פעם הבאה. 2) אתמול בבוקר, בדרך לעבודה, הדלקתי מוסיקה שאני אוהב כדי להתארגן. ההורים שלי התחילו לצעוק עליי כאילו שהשמיים עומדים ליפול - והמוסיקה באמת לא הייתה על ווליום גבוה...בכלל לא. הגענו לכסאח של צעקות, והוריי אפילו משתמשים לעיתים בקללות ... כשירדנו לאוטו, גילינו שחסמו אותנו בחנייה (השכן שעושה זאת תמיד), ועליתי לבקש (כאילו שלא ברור מפעם קודמת) שיזיז את האוטו וייתן לנו לצאת. כשהשכן פתח את הדלת, ביקשתי בנימוס בסיסי להזיז את האוטו, וקיבלתי ממנו פרצוף חמוץ, וגם את המשפט המטומטם שרק קיים "מה אתה אומר?????...." בצורה צינית ומגעילה!! כבר לא יכולתי שעוד דבר ייפול עליי בבוקר השכם הזה, ופשוט ירדתי למטה. כמובן שבדרך לעבודה, אני שיננתי את הצהרותיי החיוביות, ופניתי לקדוש ברוך הוא בתודות על מה שקרה, כי כנראה בא ללמד אותי משהו. לא התכחשתי להרגשה המאוד לא נעימה ביומיים האלה, ופשוט אמרתי תודה על הכל !! היום בבוקר חזרתי להרגשתי הטבעית והמרגשת !
)))))))))))))))))))) מה לדעתכם הייתם אומרים על זה? האם קרה לכם גם? ספרו . מה הייתם למדים ממצב דומה?

פעם מישהי כתבה לי

שהאמונה שלי מעוררת השראה. אז אני חושבת שהאופטימיות שלך מעוררת השראה. אני מאמינה ב'סוד', אך לא כ"כ בזה שדברים באים ללמד אותנו משהו, כפי שאתה מאמין. וזה בסדר. באשר לאיפה שאני נמצאת, אני עדיין בשלב של ה'טרנספורמינג' או 'משחק הטניס' בין המחשבות, כמו שההיא מהסרט 'הסוד' אמרה. בעודני מחליפה מחשבה שלילית לחיובית, אני עדיין נאבקת בפלישת המחשבות השליליות. אבל אין ספק שיותר נעים אצלי במיינד כעת :), כשאני נאבקת לא ליפול לבור, כשרצון החיים גובר על יצר ההרס.

עוז86

New member
דעתי היא שחשוב לשחרר רגשות

לדעתי חשוב לא להדחיק. להדחיק הכוונה לחסום רגשות "אסורים", כמו כעס, שנאה, תסכול, לנסות להיות "אדם טוב". למה לא להדחיק? כי הדחקה חודרת לתת מודע, ומשם היא מתחילה לפעול- בהבעות פנים, בשפת גוף, בפליטות פה, בחלומות. היא משפיעה על מערכת העצבים שלך, על הדם שלך. והכי חשוב: היא מבזבזת הרבה מאוד אנרגיה מצידך, כשאתה "שומר על שליטה". אני לא יודע אם אתה מדחיק. את זה תצטרך לבדוק בעצמך. אבל שאלת מה כדאי לעשות במקרה של דיכאון. אז הנה דעתי: תשחרר את הרגשות שלך, או לפחות תהיה מודע אליהם. תן לעצמך "חופש דיבור". קח דף ועט ופרוק את לבך. לאחר מכן תתבונן בכל זה. תתבנן טוב, בלי שיפוט והערכה. ותבחר אחרת. תבחר לחשוב אחרת. אם אתה רוצה, אתה יכול לעשות את התהליך גם פיסית. שמעת על המדיטציות הדינמיות של אושו? כשאתה מרגיש כעס, תסכול, רוץ מסביב הבית 10 פעמים, ואז שב ותראה לאן נעלם הכעס. בדרך זו אתה מודע, לא מדחיק. ואתה בוחר אחרת, מתוך מודעות, ולא מתוך "צריך"/"לא צריך".

יופי של תגובות

תודה! האמת שחשבתי עם עצמי: "האם אני מדחיק משהו?" - ןהתשובה אמרה "לא". כלומר, ברור שיש את ימי ה"באסה" שפה ושם צובטים בקטנה או יותר, אבל עד כמה כל אחד נותן חשיבות - זה מה שקובע אתל הרגשתו בהמשך...לפחות ככה אני מרגיש. אני אוהב לשחרר כעסים, אבל מה שקורה זה שאין לי בדר"כ סיבות לכך. צריך באמת לרוץ 10 פעמים סביב הבית חחחח אני אנסה זאת!

פסיכואינטליגנטית

חשבתי על מה שכתבת, ויש בזה משהו... האמת שפתאום גם הבנתי, אולי זה בא ללד אותי לשחרר יותר לחצים בזמן הזה. כאילו, אין לי על מה, אבל נוצרו נסיבות כדי שזה יקרה, ואני מאמין שהייתי זקוק לפרוק משהו מהגוף... זה בריא? נראה לי פעם שמעתי שזה אפילו בריא חחחחח אז שיהיה לי בכייף !!

אגיד לך מה אני עושה??

נכנס לחדר עם הד (מקלחת, חדר מדרגות ריק או משהו בסגנון) ופשוט מתחיל לשיר. כאילו אין מחר. אם שיר עצוב שבא לי לצרוח מהלב. או שיר אנרגטי ועצבני. אחרי זה אני יוצא עם אנרגיות שאין לתאר ופשוט אומר תודה ומחחיך לעצמי כמו טמבל =]

למעלה