תגובת ח"כ עמרם מצנע

יוֹאב

New member
תגובת ח"כ עמרם מצנע

בנוסף לאפרים סנה ובוז'י הרצוג שהיו היחידים שהגיבו לשאלתי - היכן היו בזמן ההצבעה על הצעת החוק של אופיר פינס להחלת נישואים אזרחיים - ענה לי גם ח"כ מצנע, בדואר רגיל. ולהלן תשובתו: הנדון: הצבעות מפלגת העבודה בנוגע לחוק הנישואים האזרחיים (מכתבך מיום ה-16 למרץ 2004) מדינת ישראל היא יהודית ודמוקרטית, מפלגת העבודה התגאתה תמיד ביכולתה לאזן בין שני המאפיינים הללו במדינה. בדמוקרטיה שלנו לכל אדם יש זכות לבחור את בן/בת זוגו ולקבל מהחברה את ההכרה בבחירה המשותפת שלהם. הנישואין היא הדרך של בני הזוג, ושל החברה והמדינה, לקדש את הבחירה החשובה של חייהם. אבל אם בקדושה עסקינן ובמדינה יהודית, ראוי כי הקדושה תהיה בהתאם למסורת ולמורשת היהודית. המשכיות התרבות היהודית שלנו היא אחת המטרות וההצדקות לקיומה של מדינת ישראל. נוסחה המכירה בנישואין יהודיים כדרך בה מכירים מוסדות המדינה בקידושין, בשילוב פתרונות אקוויוולנטים לבני זוג אשר אינם יכולים לצעוד בדרך זו, היא המסלול הראוי, הרגיש והמושכל הנדרש בעת זו. הצעת החוק שהועלתה היתה פוערת תהום בין האוכלוסיה היהודית החילונית והאוכלוסיה היהודית הדתית ופוגעת אנושות בחוסנה של המדינה. כאיש מעשים ניסחתי הצעת חוק נישואים אזרחיים כזו שתאפשר לאלו אשר מסיבות שונות אינם יכולים לבוא בברית הקידושין כדת, לבוא בברית זו בדין. מסיבה זו בחרתי שלא לתמוך בחוק הנישואים האזרחיים שהועלתה ב-10.3.2004 במליאת הכנסת. אני מקווה כי תשובה זו מקלה את כעסך. בברכה, ח"כ עמרם מצנע.
 
אז למה מר מצנע לא התנגד להצעה?

למה בחר לא לבוא למליאה בכלל
 

יוֹאב

New member
רק לו הפתרונים

עליי התשובה שלו לא מקובלת. סדר העדיפויות שלי הוא קודם דמוקרטית, אח"כ יהודית.
 
ישנם גם דתיים שתומכים בנישואים

אזרחיים, למשל אורי אריאל מהאיחוד הלאומי, חובש כיפה שתמך בהצעה של פינס. יש בעיה הלכתית אולם אפשר להתגבר עליה והתגברו על קשות ממנה. נישואים אזרחיים לא יגרמו פיצול בעם, רק ידפקו את הרבנות. מצנע טועה עניינית.
 

יוֹאב

New member
גם לדעתי הוא טועה עניינית

אך לא הבנתי מדוע אורי אריאל תומך בנישואים אזרחיים
 
לא יודע

אולי אריאל סתם עשה דווקא, אבל יש גם דתיים שתומכים בהצעה. לא מזמן קראתי כתבה על מרצה דתי מבר-אילן, שגם מלמד בישיבה, ותומך נלהב בנישואין אזרחיים. מנקודת המבט הדתית, ביטול המונופול של הרבנות בהחלט יכול לעזור לקרב את החילונים אל הדת, ולפחות להפחית את השנאה לדת.
 

אנדרי ז

New member
מצנע מזכיר לנו שוב עם מי יש לנו עסק

אם אני לא טועה בזמנו הוא גם הרגיש מאוד בנוח עם כך שישראל הייתה בין המקומות היחידים בעולם שלא ציינו בצורה רצינית את פרוץ המילניום החדש, שהרי אצלנו הייתה שבת... אל תתפלאו אח"כ מהקולות שעוזבים אתכם לטובת שינוי.
 

יוֹאב

New member
מצנע

הוא ח"כ שהולך עם האמת שלו, בניגוד לרבים אחרים. אינני מסכים איתו עניינית בנושא הזה. אולם, היות ולא על הקלף הזה נבחר מצנע לכנסת, אזיי אי אפשר לבוא אליו בטענות, מה גם שהוא אמר שהוא עובד כרגע על הצעת חוק חדשה למען פשרה. נחיה ונראה.
 

אנדרי ז

New member
שים לב לאן הכנסת את עצמך

שינוי הותקפה על כך ששריה נמנעו בהצבעה, בין היתר בטענה שיש ועדה בתוך הקואליציה (בראשות רוני בר-און אם אני לא טועה) שמטפלת בנושא הזה. מסתבר שלדבריך מצנע עכשיו טוען לדבר דומה מצידו, רק שלו מותר להגיד דבר כזה ואתם לא מתנפלים עליו. מצנע מאמין במה שהוא מאמין, וחבל מאוד שבזה הוא מאמין. הציבור שהצביע לשינוי מן הסתם לא מאמין בדברים האלה, ודבריו של מצנע בוודאי שלא יחזירו אותו אליכם.
 

יוֹאב

New member
אני אומר בפה מלא

אינני מסכים עם הצבעתו של מצנע, אולם איך נוכל להתנפל עליו אם לא אלה היו הבטחותיו. את מחאתי שלחתי לו באימייל. במידה והיה מבטיח אחרת, הייתי הראשון לעמוד בראש מחנה המוחים. עשה את ההבדלה בין אדם שאינך מסכים עם דעתו ובין אדם שהבטיח לך משהו אחד ומקיים משהו אחר, כמו טומי לפיד למשל.
 

אנדרי ז

New member
טומי הבטיח לעשות למען החילונים

ומעמד הביניים. אילו הצביע בעד הצעה חסרת סיכוי כזאת הוא היה מחבל אנושות בסיכויו לעמוד בהבטחתו.
 

יוֹאב

New member
בעד מעמד הביניים?

אלה שמשרתים במילואים זמן ארוך יותר בזכות הצבעתם של חברי שינוי בעד הארכת ימי המילואים מ-30 ל-43 ימים בשנה? אליהם התכוונת?
 

אנדרי ז

New member
זאת הייתה טעות של טירונים

שלימדה אותנו שאסור להאמין בעיניים עצומות לכל מה שהצבא אומר. בכל מקרה ידוע לך היטב שנטל המילואים שקיים היום לא קשור לאותה החלטה, מכיוון שצה"ל החליט לאחר מכן מטעמיו הוא לסגת מזה. בכל מקרה ההחלטה התקבלה אז משיקולים של ביטחון המדינה, שמפלגה אחראית צריכה להעמיד אותם, בשאיפה שרק זמנית, מעל לכל הבטחה שלה לציבור בוחריה.
 

יוֹאב

New member
שיקולים של בטחון המדינה

אז מדוע מלכתחילה טענה שינוי שיש צורך בהורדת ימי המילואים? הרי תמיד הטיעון של הצבא היה חוסר בכח אדם.
 

אנדרי ז

New member
הצבא טוען הרבה דברים

אבל בימים של גל פיגועים הם פתאום נשמעים יותר אמינים...
 
ש

שלמה איזקסון

Guest
העבודה לא התחייבה לזה בניגוד לשינוי

 

אנדרי ז

New member
תזכירו עוד הרבה פעמים

לציבור הבוחרים שלכם, שאני מנחש שחלקם הגדול חילונים ממעמד הביניים, שאתם לא מתחייבים לדאוג לאינטרסים שלהם, ונראה כמה מצביעים עוד יישארו לכם...
 
למעלה