תגובת הטיש

לילית3

New member
לייזר - את ההודעה של ספל חייבים

לשים בטאגליין אין סיכום יותר טוב וממצה מזה. ולא כדאי להוסיף אף מילה. קטונתי.

אחר

New member
../images/Emo31.gif

מאיפה היומרה הזו לשפוט אנשים שמעולם לא היית בסיטואציה דומה ולו במקצת לזו שהם נמצאים בה? נראה לי שקיבעון מחשבתי יש דווקא למי שמסתכל על אחרים באופן חד ממדי - אם אתה רוצה ליהנות מהחוויה החילונית, תתלבש כמו חילוני. לכל אדם יש זכות ללכת בלבוש שמתאים לו, או שמתאים לו בשלב מסויים של חייו, וזה לא אומר שהוא צריך להיות כבול לציפיות של החברה ממי שלובש את הבגדים האלו. דוקא בך, ספל, מאד מפתיע למצוא קונפורמיזם כזה. להיפך, אותן בנות שמרגישות שלא בנוח כשיש גברים בעלי חזות חרדית בסביבה, גם אם אותם גברים לא עושים משהו שונה ממה שעושים גברים שנראים כחילונים, הן אלו שסובלות מקיבעון מחשבתי. הן אלו שמקשרות באופן אוטומטי בין המראה החיצוני לציפיה להתנהגות מסויימת ולא מסוגלות להבין שיש לראות אדם כאינדיבידואל ולא לסווג אנשים לפי החזות החיצונית. זו לא ביקורת כלפי בעל המקום שמעוניין שהלקוחות שלו יהיו מרוצים ולא אמור לעשות חשבונות של ראש פתוח וכו', אבל רק שיהיה ברור למי פה יש קיבעון מחשבתי.

wr האחד

New member
צודק בהחלט ../images/Emo45.gif

מזכיר את הראיה החרדית בלבישת השחורים אתה מיצג, ואמור להתנהג כמו חרדי ואם לאו הרי זה חילול ה' ומנגד הגישה החלונית היא כנראה כל מי שעוד על שחורים הרי הוא חרדי מסריח עד שיחליף את בגדיו? הרי לכם קיבעון מחשבתי.

כולם זכאים לקיבעון מחשבתי

אתה חושב שרק למחופשים מותר? >ספל חמאה יודעת שההבדל בין חילונים לדתיים הוא קוסמטי<

|אצבע משולשת|

תהייתי מי הראשון שיקפוץ מהמשפט הזה (כי מחקתי את ההסתייגות מההכלה הגורפת, חשבתי שכולם מכירים את הדוגמא הנגדית של המחופש היצירתי מחשבתית בפורומינו). לא אמרתי תתלבש כמו חילוני, וצפייה היא דרך לימוד חשובה ביותר, אבל גם לזה יש דרך. מי שבולט כמו זין בפפאיה שלא יתפלא ששמים לב אליו. (אגב, חלק מן העניין בצפייה הוא לא להפריע לנצפים בשעת הצפייה, כל העניין הוא שהם יהיו אותנטים.) זה שבנות מרגישות שלא בנוח זאת עובדה. גם אם הן רדודות, גם אם הן סטראוטיפיות. הן לא החברות שלי והקיבעון המחשבתי שלהן מעניין את התחת שלי. הייתי שמחה אם אחת הייתה ניגשת ומזמינה אחד מהחברה לרקוד. כולנו יודעים מה הסיכויים לזה. ולגבי היומרה: 1. אין לי יומרה. 2. אני לא שופטת אפחד. 3. הייתי בסיטואציה הזאת שנים. 4. חד ממדי אני רואה בהנדסת המישור (הבהרה: מישור הוא דו ממדי, אני יודעת). 5. אף אחד לא צריך להתאים את עצמו לציפיות של אחרים, אבל הוא כן צריך להיות מוכן לשלם את מחיר הבחירות שהוא בוחר. בשורה התחתונה, ממש לא אכפת לי איך המחופשים מגיעים לטיש, כל עוד הם מגיעים בסבבה שלהם. ועוד משהו - אני לא רואה סיבה להתחשב באנשים שלא מוכנים להתחשב באנשים אחרים. >ספל חמאה מחפשת קונפורמיזם<

אחרון

המפקד וזה עם המגפים! (הוא בטח גם נהג בוס, אי אפשר לנהוג עם דבר כזה בין הרגליים תקוע בגג, הוא נאלץ לחתוך את זה...) >ספל חמאה בתודה לרונן באשר הוא שם<

מחופש

New member
לסיכום הענין !!!!!!!!

חשבתי מזוית ראייתי לסכם בקצרה עד כמה שניתן את הענין "ואני אומר את הכל על דעת עצמי בלבד" ובאמת לנסות להגיע לעמק השווה לפחות מבחינתי: לעצם הענין אני אישית לא הייתי פותח בשירשור ובכלל לדבר על הענין מה שקרה בליל חמישי האחרון במסיבת הדאנס באותו בנין בו מתקיים הטיש אמרתי כבר את דעתי שאין קשר בין הטיש המתקיים למעלה ולבין מסיבת הריקודים המתקיימת למטה הטיש הוא מקום בו מתאספים חברים ומדברים ומעבירים ביחד את הזמן בשיחות וצחוקים וכו' והוא דבר שבאמת הרגשתי צורך כדי להתחזק ולהחיות את נפשי מפעם לפעם. שלא כמו הטיש, הריקודים הוא כבר לא דבר מיוחד לחברי הפורום והוא דבר כללי שבדרך אגב הוא מתקיים באותו בנין בו מתקיים טיש, ועם הזמן זה נהיה כזה חלק מהמשך הטיש (טיש ב') אבל אחרי מה שקרה עם כל הכבוד למנהלי המקום כפי שלייזר הגדיר זאת שממש הוא עושה מעל ומעבר אפילו שהוא לא מרויח את מה שהוא יכול היה להרויח אם במקום הטיש שלנו היו מגיעים חברה אחרים היה מרויח יותר. או כפי שלייזר סיפר שפעם הוא ויתר על מסיבה בגלל הטיש שלנו, בכל זאת אני מרגיש שבאמת בעלי המקום יש להם אינטרס בקיום המפגשים במקום, המפגשים האלו בטח לא מזיקים למקום לדעתי אלא ההיפך, אבל לאחרונה התחילו בעלי המקום להרגיש במשהו שלא בדיוק מצא חן בעיניהם, והוא הופעת אנשים בלבוש חרדי ממש, שהם תולים את סיבת היות המקום מתרוקן בזה שהחרדים מגיעים למקום ואנשים מדירים רגליהם מהמקום. ולדעתי אם אכן זו הסיבה אין שום הבדל בזה שיושבים חרדים למעלה בטיש או בריקודים למטה, אם יש וקיימים אנשים שהלבוש הזה מרגיז אותם אז באמת אין הבדל אם זה בישיבה או בריקודים, (לצורך הענין אני לא נוהג לרקוד כמעט אולי פעם בודד רקדתי כמה דקות למטה, אני רק יושב בצד ומסתכל וזה מה שהיה השבוע הוא הרים אותי מהפינה למטה כשישבתי) כנראה שבעלי המקום אינם יכולים לבוא ולומר שהחרדים הבאים למקום אינם מוצאים חן בעיני כמה מהלקחות אז תלו את זה בענין הריקודים למטה. דרך אגב נקודה למחשבה מי שהיה בטיש לפני שלושה שבועות המקום בחוץ החדר המרכזי של המקום היה ריק למדי וחברי הפורום ישבו בחדר הראשון לא במקום הקבוע למעלה, ולפני שבועיים לא הייתי והשבוע המקום בחדר המרכזי היה מפוצץ עד אפס מקום, אז מי יבוא לומר שהסיבה שהיה ריק כמה שבועות הוא בגלל החרדים המגיעים למקום, חומר למחשבה ולעצת כמה מחברי הפורום (לתשומת לב מיכל א.ב. ועוד כמה) שהמחופשים יבואו מחופשים לגמרי בלבוש חילוני, אין לי בעיה עם לבוש חילוני, אבל למי שיודע ומבין הדבר הוא מאוד מסובך וקשה, זה להחזיק את הבגדים, ולהתלבש, ומה תאמרו לזקן והפיאות (שאני מואס בהם) להסתיר אותם איפה? מה יעשה כופר בנידון? ועוד בעיות הקשורים לענין, אי לכך עם כל אהבה וחיבה לחברי הפורום וגם למקום עצמו שמאוד נהניתי ממנו, מי שזוכר את מה שכתבתי לאחר המפגשים הראשונים שלי שהייתי באופוריה ושיכרון חושים מכייף והנאה שגרם לי המקום והמפגשים, (לא האמנתי פשוט שאני הולך להכיר חברה כל כך נחמדים, חברותיים, ושיהיה לי מקום קצת שיחרור) איני רוצה לגרום לכך שחברים יקרים שלי יסבלו ויהיה להם אי נעימיות במפגשים שלהם, בזה זאני מגיע שלא ברצוני לבוש כחרדי החלטתי וזאת דעתי האישית (אינני יודע מה יחליטו החברים המחופשים האחרים) שמבחינתי הטיש יכול להמשיך להתקיים במתכונתו הנוכחית ובמקומו הנוכחי בלי תזוזות ובלאגנים, [ובאמת ובתמים אין לי שום תערומת על אף אחד לא מחברי הפורום שאתם כולכם נחמדים ומקסימים, ולא על בעלי המקום, שגם אני מאוד מעריך ומוקיר אותם] ומתי שהוא אחת לחודש פחות או יותר אם יתקיים איזה מפגש אם זה בדירה של אחד/ת מחברי הפורום או במקום ציבורי פתוח אעשה כל מאמץ להגיע, וגם לעצם חיזוק ענין הטיש שאני יודע שבעלי המקום לא מכניסים מליונים מהחברים שלנו, אני ישלח כל שבוע 50 שקל לחברים לצורך מימון אוכל ושתיה לאלו שידם אינה מספקת ושיהיה אך טוב ושלום בישראל, ושהבליינים יתחילו לחזור למקומות הבילוי בהמוניהם, פיגועים אין, החרדים מתנשרים, והכל על מקומו יבוא בשלום. אוהב אותכם

Le Fay

New member
מחופש - אין שום צורך לתפוס

את עמדת הקורבן-מרצון (את זה תשאיר בבקשה לבנות מיני), ובטח לא להתנדב לממן פעילות שלא תשתתף בה. זה לא קידוש השם, אתה לא חייב בפיצויים על נוכחותך, והקרבה-עצמית לא תועיל לאף אחד. בעלי המקום הסבירו מה מפריע להם. בבקשה אל תייחס להם כוונות גרועות מאלה, זה מיותר וגם לא הוגן. חברי הפורום אמרו מפורשות שהם רוצים בחברתך ובחברת שאר האנוסים והמחופשים, גם אם חלק מהם קצרי רוח כלפיכם. בבקשה אל תעניש את עצמך ואת אלה שכן רוצים לפגוש בך. ולבסוף - לכולנו יש 'חריגויות' משלנו. יש לנו ברירה: להתאים את עצמנו לסביבה או לשלם את המחיר המלא. אתה מוזמן לבחור כל נקודה על הקשת בין שתי האפשרויות האלה, וגם לשנות אותה בעוד שבוע-שבועיים, עד שתמצא את המקום שהכי נוח לך. אני עוד מתאמנת על זה, ו
גם לך!

מיכל25אב

New member
../images/Emo45.gif

מזמן שחרב ביה"מק בטלו הקורבנות בירושלים... >לה פיי-מי קורבן,מי???<

Le Fay

New member
מז'תומרת מי?

תלכו, תלכו לכם לבלות ולנוח בטיש, אני כבר אנוח בקבר

לבלות ?

נראה לך שאנו מבלים ?? רק באים לעשות את העבודה בסה"כ רציתי לחזור הביתה בשלום

ומה חשבת? שאנחנו עושים?

מעשה באחד, שבכל יום בדרכו הביתה מהעבודה, היה עוצר בפאב הקבוע, ללגימה קצרה עם חברים. פעם אחת הפתיעה אותו זוגתו, ובאה לפאב. "מה אתם שותים?" התעניינה הזוגה. "הנה תטעמי בעצמך!" הגישו לה כוסית וויסקי. טעמה, וירקה! "פוי! איך אתם שותים את זה?!" "ואת עוד חושבת שאנחנו נהנים! הא?"

Le Fay

New member
חס ושלום! אלפי סליחות../images/Emo178.gif

בשומפנימואופן לא התכוונתי לאנשים רציניים, אחראיים, מסורים וחדורי תחושת שליחות כמוך.

למעלה