תגובתי ל- Combot

איליה40

New member
תגובתי ל- Combot

1) יש להבדיל בין תרבויות לבין אנשים פרטיים. התרבויות באופן כללי יכולות להיות בלתי-פרודוקטיביות. התרבות הערבית היא הדוגמה הבולטת. התרבות הרוסית אגב איננה שיא פאר גם. אבל האים זה אומר שיש להדביק תווית מסוימת מראש על כל אחד ואחת שנולד וגדל בתרבות מסוימת? האים זה הוגן? האים הגיוני?

2) בן אדם איננו בוחר לא הוריו ולא את התרבות בה הוא נולד. סביר להניח שלאחד שנולד וגדל בתרבות הערבית או ה"מזרחית" יש נתוני הזנק פחות טובים מאשר למישהו אחר שנולד בתרבות מערבית. ואם כאשר שניהם מגיעים לאותם ההישגים – שאפו ללא ספק מגיע למזרחי. אם אני מסתכל על עצמי – היכן שגדלתי, ואיזה חינוך קיבלתי ולאן הגעתי – הישגיי הינם סבירים מינוס. ובמשרד הסמוך יושב עמיתי המזרחי בעל אותה הדרגה, ואני הרי יודע היכן נולד וגדל ואיזה חינוך קיבל. ואני סבור שבתור בן אדם הוא שווה הרבה יותר ממני.

3) חלק מהתגובות שלך בלתי-מקובלות ויתכן שמהוות עבירה על החוק. על כל פנים בטח שבמדינות הנאורות כמו קנדה או גרמניה. יתכן מאוד ששם כבר חושפים את ה-IP ונוקטים בסנקציות. ולמראות שבישראל הדברים עדיין הפקר – בכל זאת עדיף להיזהר בלשונך, גם באינטרנט, וכל שכן בחיים אמתיים.

dori78

New member
לכל מילה. ועוד
לסעיף השלישי.

למעלה