תגובות

nightroll

New member
תגובות

בקורס שלמדתי על הפסיכולוגיה של הניהול, המרצה התייחס לתגובות. הוא ציין שיש שני סוגי תגובות: INF=infantile. Will=will. אדם יכול להגיב באחת משתי דרכים: בצורה ילדותית, אימפולסיבית, מהירה, בלתי נשלטת, בלתי שקולה. או בצורה רצונית, מחושבת, מתונה, נשלטת ושקולה. המרצה התמקד בחשיבות ההמנעות מהתגובה הילדותית, והתמקדות בחשיבה ותגובה נכונה, במיוחד מצד מנהלים ואנשים סמכותיים, שצריכים תמיד להקרין שליטה. ואני דווקא מצאתי שבמקומות מסויימים תגובת האינף היא הנכונה, אבל הדרך היחידה לעשות את זה נכון, היא ללמוד לחשוב ברמה של "וויל" גם בשבריר השניה שלפני תגובת האינף

זה מאוד דומה ...

לתגובה אימפולסיבית ותגובה רפלקטיבית. האדם האימפולסיבי שולף תשובה מהמותן בלי לחשוב הרבה ואילו האדם הרפלקטיבי חושב ואז מדבר. כמובן שתמיד עדיף לחשוב לפני שמדברים. עדין, שלא כמוך, לא מצאתי מקומות מסויימים שתגובות אימפולסיביות עדיפות. תני דוגמה!

קסומה

New member
תגובות.........

למה ללכת רחוק????? יש פה אנשים שאני יכולה לחלק אותם בקלות לשתי הקבוצות....חחחחחחחחח אני דווקא אוהבת את שתי התגובות, כמובן שזה תלוי בזמן ובמקום...... האימפולסיביות הילדותיות בפורום בהחלט מנעימה את זמני...... התשובות הרציניות, גורמות לי לחשוב לפעמים.....חחחח שתיהן טובות, ומקובלות........צריך וכדאי לדעת להשתמש בשתיהן. אין פה שחור ולבן.......

sahr12

New member
אני באיזו קבוצה????

שימי אותי בשחורים......חחחחחחחח

קסומה

New member
אתה? אמממממממממממממממ

רגע, תן לחשוב (אתה מורכב יותר משחשבת...
) אתה באמצע........(דווקא פוזה מעניינת) אתה גם אימפולסיבי- ואין עליך כשאתה כזה... וגם רציני- (פה אופטי המתחרה העיקרי שלך..........חחח)

נייטי...

את מדברת על שני סוגים של תגובות. הראשונה לא תמיד נשלטת, והשניה נשלטת. כדי לשלב בין השניים, יש לרכוש מיומנות תגובה והבעתה. המרצה שלך צדק שרצוי להתמקד בתגובה שקולה ולכאורה בוגרת, כמובן שכאיש עסקים, תפיק ניהולי כלשהו, אתה נתפס כסמכותי כאשר אתה מפגין שיקול דעת במתן פתרונות. את מתכוונת, כלומר אני מבינה מדברייך, שצריך ללמוד, וכדי לשלוט על תגובות ויצרים, יש דרכים שניתן ללמוד אותם. לדעתי המושג המוביל כאן הוא "שליטה". וזו כבר תיאוריה אחרת. אמרה נכון קליאופטרה, שיש חשיבה רפלקטיבית, שהיא חופפת ל- will´ . חשיבה רפלקטיבית , שמשמעותה " לפנות לאחור" או to band back , מתעוררת כאשר האדם נמצא במצב של תהייה, מבוכה, חוסר איזון קוגניטיבי, ספקנות ולבטים. לגבי התהליך עצמו, נטען כי ברפלקסיה אנו מעורבים בתהליך של גילוי ופתרון בעיות. באמצעות הרפלקסיה/רפלקציה, הפרט נוטל חלק בתהליך של ביחנה עצמית והפעלת שיקול דעת על מנת לגבש רעיונות ודעות. מכאן,כדי להתגבר על חשיבה אימפולסיבית, יש לעשות בכל פעם( לא קל), חשיבה רפלקטיבית על תהליכים, ומכאן להפנים טעויות, ולהשכיל לדעת כיצד לא לנהוג בהם פעם נוספת. מקווה שהסברתי ת´צמי נכון מישמיש

קסומה

New member
כמה נכון מישלולה......./images/Emo127.gif

אבל כל כך קשה ליישום...........

זה ממש מזכיר לי האינף הזה תגובה

של איזה מסר מסויים אינפנטילי שקבלתי היום ולא טרחתי להגיב עליו

nightroll

New member
משצ"ל

מה שצריך להוכיח. דרדסבא ממשיכה להדגים לנו תגובות INF.

למעלה