תגובות של אנשים

GalGula

New member
תגובות של אנשים

רציתי לשאול אתכם, אם אתם מספרים בד"כ לאנשים שיוצא לכם להכיר על הקשר המיוחד שלכם. כלומר - אם אתם מספרים בטבעיות או מעדיפים שלא להכנס לזה. כי ברור שברגע שמספרים - מתחילות השאלות... לפני שבוע בערך הייתי אצל קרובת משפחה, והיו אצלה חברים. איכשהו במהלך השיחה סיפרתי על מקרה משעשע שארע עם אהובי, ובגלל שאזכרתי את שמו הלא שגרתי, אחד האנשים שאל על מי מדובר. ומאיפה הוא. וכששמע... התגובה המתבקשת לא אחרה לבוא. "דוקא משם?", "למה?", "אולי את טועה ומדובר באוסטרליה?", "אני לא יכול לסבול את המקומות האלה", ועוד פנינים מלבבים בסגנון... אח"כ הוא ישב לידי והיה חייב לברר איך הכרנו ואיך בכלל אפשר... בקיצור - לא היה לי כזה כיף, למרות שברגע שהוא התחיל עם השאלות טרחתי לציין שעברתי כבר את שלב ההיבהלות מהשאלות האלו. אני פשוט לא מגיבה. אבל למרות זאת - קצת הרגיז אותי שפתאום הסיפור הפך לשיחת הערב. אי-אפשר סתם לספר סיפור שגרתי בין בני-זוג בלי לעורר תהיות ושאלות והערות... איך זה אצלכם? גם אתם נתקלתם בסיטואציות כאלו?

bisty

New member
אוי גל כמה שזה מוכר,

אין לך מושג כמה, מרוב הדוגמאות שיש לי קשה לי לבחור. אז קודם כל אני בדרך כלל מספרת בטבעיות על הקשר שלי עם בן זוגי ומי ששואל שאלות מגעילות בסופו של דבר מצטער שפתח את הפה כי אני-אם הוא מאוד מעצבן ולא ממש איכפת לי ממנו עוד מסוגלת להגיד משפטים כמו : "לא ידעתי שאת/ה גזען/ית אבל כל יום לומדים משהו חדש..." ועוד כאלה... זה לא תמיד הכי חכם אבל גורם לי להרגיש טוב, אני רק משתדלת לא לעשות את זה ליד הורי. זה מרגיז אותי שדווקא אצלנו זה ככה, והכי מרגיז זה כל מיני יפי נפש מזויינים ("הוא נורא נחמד רק חבל שהוא לא יהודי") השימוש במילה "גוי" בכלל מוציא אותי מכלי ועל רקע זה היה לי ריב ארוך עם אמי. דווקא סיימון עם ההומור החולני שלו קורא לעצמו "גויפרנד" (על משקל בויפרנד). הרסת אותי עם הסיפור שלך גל, אוסטרליה? זאת אומרת שמישהו מאוסטרליה היה עדיף? ! אותו בנאדם היה פעם באוסטרליה או באוסטריה? זה פשוט מטריף לי את השכל כל הבורים, צרי אופקים וגזענים האלה... רק המחשבה על זה... ואחרי כל זה אני אציין שבזמן שלי אין בעיה לספר על זה בחופשיות מפני שאני לא רואה בזה משהו חריג או אסור, בן זוגי היקר מסתיר את העניין מכל מי שהוא מכיר, אף אחד אצלו בעבודה לא יודע על זה. תמיד שואלים אותו שאלות כמו:למדת עברית בבר מיצווה" והוא עונה שלא היתה לו בר מיצווה, אני בטוחה שכולם שם משוכנעים שהוא יהודי וגם אנשים שהופכים לחבריו הקרובים לא יודעים והוא לא מספר מהפחד שיכעסו על כך ששיקר... זה טירוף בעיהי אבל כפי שאמרתי פה בעבר אני לא נמצאת בנעליו ולכן לא יכולה לשפוט אותו. דרך אגב - אייך ההרגשה להיות עם ממשלה ללא ש"ס? הבה נקווה שזה ישאר ככה.

GalGula

New member
../images/Emo6.gif קודם כל, אפשר לאמץ

את ה"גויפרנד"? אהבתי... זה פשוט ענק!
. גם אותי מטריף הביטוי גוי. אבל רוצה לשמוע משהו יותר מרתיח? אותו בחור מדובר, לא שאל אם הוא יהודי או דוי. הוא שאל אם הוא "יודן" (יהודי בגרמנית) בנימה כל-כך מרגיזה, שרק מי ששמע אותה יכול להבין למה מרגיזה. גם לי אין בעיה לספר על הקשר, תיאורטית. הבעיה היא שלפעמים פשוט אין לי כוחות נפשיים להתמודד עם הסיטואציה של השאלות שתמיד מגיעות... אז אני מעדיפה לוותר ולספר רק אם ישאלו. ולגבי ש"ס - אחחחח איזה כיף.. ממשלה בלי ש"ס... אבל האמת? לא נראה לי שזה ישאר ככה לאורך זמן רב. צריך רק לחכות לרגע שבו יהיה להם נוח לחזור... והופ - הם שם. לא שזה מטריד אותי. עם ש"ס, בלי ש"ס, המצב בארץ זוועתי. כולם מושחתים.

bisty

New member
אולי זה יכול להיות השם של הפורום

החדש... סיפרתי לך שפעם ראינו ב"הארץ" מודעה על איזושהי אגודה שנקראת gags שזה grampy anglo goy spauses בטח טעיתי קצת באיות אבל אני מקווה שהבנת. זה אחד הדברים שאני אוהבת בסיימון, שהוא יכול לצחוק גם על עצמו וגם על הדברים הכי נוראיים בעולם וזה עושה הרגשה טובה יותר, בכל הטירוף הזה שמסביב. בכל מקרה, היה מספר של סלולרי במודעה והוא היה מנותק, כנראה שזה משהו שהיה והתפרק או שלא כל כך עבד, אולי אפשר להקים את זה מחדש אייכשהו, אפשר לפרסם מודעה ב"הארץ" באנגלית או בג´רוזלם פוסט וככה למצוא לזה אנשים.

GalGula

New member
נשמע טוב

להקים מין פורום כזה... "גויפרנדס"
. בהחלט אפשרי. לדעתי על פני האינטרנט זה עדיף כי אז יש את ענין האנונימיות (כמו כאן) ובאגודה כמו שהזכרת אין.

bisty

New member
אז אני חושבת שממש כדאי לעשות את זה

אולי מישהו אחד מפה יודע דרך איזה אתר אפשר? שהכל יהיה באנגלית. סיימון ממש מתלהב מהרעיון. אני מסכימה בעניין של האנונימיות. צריך לברר באיזושהי דרך שאין לי מושג מה היא אייך אפשר לעשות את זה, זה נראה לי מצויין והכרחי לגמרי, אני יודעת שאני כל הזמן טוחנת את זה פה אבל אני חושבת שגם הם יהנו מכזה דבר וימצאו שזה עוזר להם, לא רק אנחנו.

bisty

New member
בכל מקרה, לצערי אני צריכה ללכת מפה

כל כך חבל שאין לי אינטרנט בבית... שיהיה לכולם סופשבוע נעים ורגוע והכי חשוב בטוח!!! נתראה שוב ביום א´. מיכל

blixgirl

New member
יד אתר קהילות מצוין באנגלית

באנגלית ב YAHOO כל אחד יכול לפתוח אימייל ליסט בנושא שקרוב לליבו, אפשר להתעדכן במה שקורה באתר על ידי רישום של אימייל ולקבל אימיילים כל יום לתא הדואר הפרטי,או לקרא הודעות על הרשת, או לקבל תקציר יומי של כל ההודעות :) אני מנויה על כמה קהילות כאלו כמו קהילת הבוקסר בבריטניה :) אם צריך עזרה אני מוכנה לעזור בכייף!

GalGula

New member
כן, אפשר אולי לינק או קצת יותר

פרטים איך זה מתנהל בדיוק?

adimayer

New member
לא זכור לי שנתקלתי בבעיות

שאלות תמיד יש, אבל לא מתוך התנשאות או נסיון לפגוע, אלא מתוך רצון אמיתי לדעת. תמיד שואלים האם הוא יהודי וכשאני עונה בשלילה שואלים אם זה לא קשה. לא נתקלתי (למזלי) בסוג שאלות אותן ציינת. חוץ ממקרה אבא שלי שכל הקשר לא נראה לו: החל מזה שבן זוגי לא יהודי, לא גר בארץ וגרמני. אני מניחה שאילו סבי וסבתי היו בחיים הם היו מעלים את מגוון השאלות ששאלו אותך. להתראות עדי

blixgirl

New member
תמיד שואלים...

ואני עונה בגאוה ומספרת איך וכיצד...למי שלא טוב זו הבעיה שלו...לא שלי... גם כאן שואלים אותנו ומעולם לא נתקלתי בתגובות לא נעימות...למרות שכן נתקלתי בתדהמה מוחלטת ונאלצתי להסביר איך זה אפשרי להפגש מרחוק רחוק ובכל זאת להגיע לקשר חזק וטוב... שטויות הכל קטן לעומת הגורל :) והאהבה הגדולה שאנו חשים לבני זוגינו... לכל התמהים והמפקפקים למינהם...אני תמיד אומרת שאני מאחלת לכולם כזה כייף וזוגיות כזו מופלאה!

למעלה