תגובות פיזיות של צוואר תפוס וכאבי ראש עזים

תגובות פיזיות של צוואר תפוס וכאבי ראש עזים

השרירים בפנים שלי נהפכו להיות לחוצים, קשיחים, מכווצים מאוד חזק ונוקשים וזה מאוד כואב לי - מה עושים ?
אקדים ואציין שאני מטופלת אצל פסיכולוגית ברפואה הציבורית, בגלל מאניה דה-פרסיה וחרדות והתקפי פאניקה ופחדים מגבהים, מחרקים ומכל מיני דברים.

לא למדתי לתיאוריה בגלל פחדים. בכל פעם שאני מנסה ללמוד, אז הכל עובד טוב, עד שיש לי תמרור שאני מצפה להבין את ההיגיון של תשובה בתירגול, אז אני שואלת בפורום תיאוריה ונהיגה, ואז לפני כן קוראת קצת פוסטים של אנשים, ונתקלת בהודעות של אנשים שנכשלו בטסט, ולמרות שעדיין לא הגעתי לשלב הטסט, פתאום כל המוח שלי נכנס לפאניקה וכל הגוף שלי מגיב.
החלטתי לשנות את מנהגי, ופשוט לשתף אותם במה שקורה לי בעקבות מה שהם כותבים שם בפורום, ועשיתי את זה ממש לפני 10 דקות בשתי תגובות שהגבתי כאן.

רציתי לדעת מה עושים כשיש פאניקה ? פעם שמעתי שיטה לפרק את המטרות לחלקים ולא לפחד משלב שעדיין לא הגעתי אליו. עדיין לא הגעתי לשלב של טסט, ולמרות שעדיין לא עשיתי מעולם מבחן תיאוריה, המוח שלי מגיב בפחדים למבחן טסט שהוא מטרה מאוד רחוקה. אני אמורה לראות לנגד עיני רק את מבחן התיאוריה ולא להיתקע בעתיד הרחוק, במטרה הרחוקה של מבחן טסט. פירוק המטרה של הנהיגה של למטרות משנה (להתרכז כרגע בהווה של לימודי התיאוריה ולא בפחד מלהיכשל בטסט המעשי) אמור היה לעזור לי.
אבל, למרות הידיעה והטכניקה שאני יודעת אותה מבחינה תיאורטית, זה לא עוזר לי להתרכז, ולא עוזר לי להפחית את הלחץ שנגרם לי בגלל הפחד מלהיכשל בעתיד בטסט.

בעקבות הלחץ יש לי תגובות פיזיות של צוואר תפוס וכאבי ראש עזים. השרירים בפנים שלי נהפכו להיות לחוצים, קשיחים, מכווצים מאוד חזק ונוקשים וזה מאוד כואב לי האם ישנן טכניקות של דמיון מודרך, היפנוזה, עצות של תרופות סבתא או עצות מתחום כזה או אחר, העיקר משהו שיעזור לי לשחרר את השרירים המכווצים בין הגבות, השרירים המקווצים שבקצוות השפה התחתונה של הפה, ובשרירי המצח ? יש לי כאבי ראש עזרים מזה, ויש טינטון מאוד חזק בעקבות השרירים המכווצים באיזור הפנים.

תודה מראש ושבת שלום

את משהו מיוחד !.....:)

ערב טוב ושבת שלום,
אני מתארת לעצמי שהלחצים בשרירי הפנים בין הגבות ובצוואר כואבים ולא מרפים - אני לא מכירה דרך ספציפית לעזור לך לשחרר את הפנים (מקווה שהמלומדים כאן יעזרו ובכל מקרה ממליצה לפחות על כדור נגד כאבים שיכול לעזור מעט - אני משתמשת באדוויל)
יחד עם זאת הייתי רוצה לדבר איתך על התיאוריה והטסט....
אני מתארת לעצמי שאת בחורה מאוד חכמה ומבינה עד כמה חשוב לדעת את חוקי התנועה ועד כמה חשוב לדעת לנהוג כמו שצריך על הכביש - כי ידוע לכולם שהכביש הוא מקום מלא בסכנות ואולי מכאן הלחץ (אם כי זה לא משנה),
דווקא בגלל רמת הרגישות שלך - אני בטוחה שאת תהיי אחת הנהגות הזהירות והטובות שיש כאן ....אני אומרת לך מראש - אני נוהגת איתך בעיניים עצומות ....
אז קודם כל מזל טוב - כי זה לא משנה באיזו תיאוריה ובאיזה מספר טסט - את תעברי את שניהם בקרוב בהצלחה !! :)

עכשיו נדבר מה זה אומר להיכשל בטסט ....להיכשל בטסט אינו אומר שלא תקבלי רישיון לעולם אלא שתצטרכי לעשות עוד טסט עד שיגיע המבחן שיהיה לשביעות רצונו של הטסטר ( מורה לנהיגה - אדם ככל האדם:) להיכשל בטסט זה לא מסובך ולא דורש טעויות כבדות - בעקבות הקפדנות של הטסטרים - גם טעויות מינוריות יכולות להוביל לכשלון וזה לא אומר שאותם אנשים שנכשלים לא יודעים לנהוג אלא כנראה ישנה נקודה מסויימת שהם פחות שמו לב אליה והטסטר כן ....
זהו.....אין יותר משמעות לכשלון בטסט - זה לא אומר עלייך כאדם כלום וזה לא מונע ממך המשך חיים נורמליים וסיכוי להיות נהגת מצויינת מה שכבר אמרתי לך שאת תהיי !
תשומת הלב שלך לפרטים הקטנים דווקא תסייע לך לעבור את התיאוריה בהצלחה וגם את הטסט ...

עכשיו - אני מציעה שתקחי כמה נשימות עמוקות (תנפחי את הבטן , תחזיקי את האוויר ל 5 שניות ואז תוציאי , תחזרי על הפעולה מספר פעמים) - יש אוויר נעים וקריר בחלון - נסי לנשום אותו ....אם את אוהבת תכיני לך תה עם נענע טעים...או אולי בא לך בננה שגם עוזרת לשרירים מכווצים :)
לאחר מכן תעצמי את העיניים ובדרך שנוחה לך נסי לדמיין כיצד את כבר נוסעת לאיזה יעד אהוב במכונית חמודה ...דמייני את הדרך זורמת נעימה ואולי איזה שיר שאת אוהבת ברקע (לא בווליום גבוה מדיי :)) וכיצד את מגיעה ליעד בבטחה מחנה את הרכב ונהנית לך מהיעד האהוב ....את כבר שם !
רק טוב !

ladybug4NLP

Active member
יש לך מטפלת-כדאי להתייעץ אתה

לשתף אותה מה עובר עלייך
לקבל טיפול ספציפי ששייך לחרדות שלך ולא למניה דיפרסיה עד שתעברי את הטסט
את לא מאוזנת תרופתית? כדאי לשתף גם את הרופא

לדעתי במצב כמו שלך (גם בי-פולר וגם חרדות וגם כאבי ראש) הפורום הזה הוא לא המקום לטיפול.

נ.ב. אי אפשר לטפל בהכל בבת אחת. יש לך פחד גבים? פחד מג'וקים? התרחקי מיהם ואל תעלי למקומות גבוהים עד שהעיניינים האחרים יסתדרו.

והם יסתדרו אם לא תרצי שהכל יקרה ביחד כאן ועכשיו ותהיי מאוזנת גם תרופתית

ommerl

New member
שלום רב

המצב שאת מתארת מורכב ורגיש. זה לא מצב שבו אפשר פשוט לחלק עצות יעילות באינטרנט.

יש דברים שתיארת ש- NLP מאוד יעיל בטיפול בהם; פחד הגבהים, הפחד מג'וקים, ואולי גם הפחד מהטסט.
NLP מאוד יעיל עם פחדים באופן כללי.

המבנה הבסיסי של טיפול בעזרת NLP הוא ניתוק רגשי מהמצב שרוצים לשנות, ארגון מחדש שלו ואז חיבור רגשי מחודש.
ההנחה היא שאי אפשר לארגן מחדש כאשר הרגש שרוצים לשנות מציף.

אם התקף כבר התפרץ- יש הצפה רגשית. אני לא יודע עד כמה NLP יכל לעזור לך.
ה- NLP יכל לעזור לך מבעוד מועד על ידי אותו ניתוק, ארגון מחדש וחיבור מחדש (כמובן שעם מטפל ולא לבד).

תרגישי טוב ובהצלחה

למעלה