תגובות מפורטות בבקשה

ורד ר

New member
תגובות מפורטות בבקשה

הי כולם...אני צריכה עזרה עם הבגרות שלי באומנות, לכן רציתי לבקש ממכם לקרוא ולהגיב על המאמר הזה. תודה ---במדינה המאוחדת יהודים, מוסלמים ונוצרים יחיו ביחד. ש"ס תלך עם החמאס, העבודה עם הפתח, הליכוד עם התנזים, מרצ עם המפלגה הנוצרית-ליברלית ורק"ח כרגיל לבד מאת - צור שיזף מדינה פלסטינית היא אסון. אסור לחלק את ארץ ישראל. כישלונה של מדינת ישראל הוא ההוכחה הברורה והפשוטה. אין מקום לשתי מדינות בין הירדן לים. רק מדינה אחת תוכל לפתור בעיות כמו צפיפות אוכלוסייה, מחסור במשאבים כמים שטח ואנרגיה, ותוכל להתמודד עם המדינות שמסביבה. הציונות טעתה לכל אורך הדרך. 80 שנה של טעויות. היו לציונות ניצחונות גדולים - בחקלאות, בטכנולוגיה, בתעשיות צבאיות ובהיי-טק. אבל באשר למטרה הגדולה שלטובתה קמה הציונות מדובר בכישלון אחד מתמשך: היא אף פעם לא הצליחה ליצור בית וביטחון ליהודי העולם במולדת ההיסטורית. גוויעתה המתאבדת של הציונות הדתית – גוש אמונים והמפד"ל - הם אחת ההוכחות. מפעל ההתיישבות השלומיאלי של 25 השנים האחרונות רק הכין את התשתית למה שצריך לקום בכל חלקי ארץ ישראל: מדינה דמוקרטית חילונית של כל אזרחיה. הפתרונות הגרועים של שתי מדינות לשני עמים הם פתרונות ציוניים. גם ערפאת הוא ציוני אם הוא רוצה מדינה פלסטינית. יהיר וטיפש לא פחות מברק ושרון, שהם (כמו כולנו, יהודים וערבים) תוצר של חינוך ציוני דפוק. צריך להודות, ויפה שעה אחת קודם, שהציונות, די בדומה לאביה, הקומוניזם הסוציאליסטי, היא ניסוי מעניין, לא כל כך מוצלח, אלים, מתחסד, בור, שביסודו סחיטה רגשית וצינית שסחטו היהודים את שואת יהודי אירופה הלא-ציונים, ושהוביל לכמעט מאה שנים של מלחמה במזרח התיכון. די, מספיק עם השטות הזאת. העתיד הוא ביחד, לא לחוד. במדינה המאוחדת שצריכה לקום פה יהיו 5 מיליון יהודים ו4.5- מליון ערבים. כמו שלא כל היהודים אותו דבר, כך גם בין הערבים הפלסטינים (מיליון אזרחי מדינת ישראל, 2.5 מיליון תושבי השטחים ומיליון פליטים שיחזרו למדינה המאוחדת) יש כ-3 מיליון מוסלמים וקצת יותר ממיליון וחצי נוצרים. זה אומר שברגע שהסכסוך יהפוך בעצם למאבק פוליטי. ש"ס תלך עם החמאס. מפלגת העבודה עם הפתח, הליכוד עם התנזים, מרצ עם המפלגה הנוצרית הליברלית ורק"ח תישאר כרגיל לבד. אם ישכילו היהודים לקבל את הפלסטינים בלי יוצא מהכלל כאזרחים שווים – יש סיכוי טוב לפתור את הבעיה. פליטים? מדינת ישראל קלטה כבר מיליון מהגרים. יוקמו להם ערים חדשות בשטחים ובנגב. המדינה המאוחדת תטבע בכסף שיזרום אליה מארצות הברית ומהאיחוד האירופי. אנחנו נשתכר מכמויות הכסף שיזרמו לפה ומהפריחה הכלכלית שתבוא. דמוגרפיה? ככל שרמת החינוך עולה יורדת הילודה. דור אחד – 25 שנה - והארץ תהיה יציבה דמוגרפית. לא שזה צריך לשנות משהו חוץ מלגזענים. המנון? הגיע הזמן להחליף את הבכיינות ההונגרית של סמטנה עם המלים של נפתלי הרץ-אימבר במשהו קצבי יותר. דגל? מה עם הרעיון הישן של הרצל, הדגל עם כוכבי הזהב? שום דבר דתי, שום דבר לאומני, פשוט דגל יפה. שם? יש, ישראל פלסטינה בעברית, פלסטינה אארץ ישראל בערבית. בירה: ירושלים אל-קודס. מדהים, הכל כבר קיים. שפה? עברית וערבית. מטבע? שקל. בית מחוקקים? כנסת בעברית, מג'ליס בערבית. ואפילו כמעט כל האנשים כבר פה. חסרים לא יותר מ- 7-8%. לא נכנסים למדינה הזאת בלי חוקה. חוקה, שבדומה לחוקה האמריקנית היא המסד הקשוח, היסוד שקובע את מרכיבי הזהות. הכרה כי המקום הזה הוא מולדת היסטורית של היהודים, שההגירה לארץ מותנית בחוקי המדינה, לא בהתעלקות על קבוצה מסוימת. נגמרה שיטת הפרוטקציות הקומוניסטית. והשאר? פוליטיקה. אנחנו מדינה אחת. מהים ועד הירדן. העתיד הוא מדינה אחת של כולנו. יהודים, מוסלמים ונוצרים, שבשבילם יש נשימה אחת ועתיד אחד. כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט

Yoavsb

New member
תגובה

הכתבה הזאת די מעניינת, אבל היא משלבת כל מיני אמירות מופרכות, שנוטות לסבך יותר מדי דברים די פשוטים. קודם כל, במדינה דמוקרטית אין סיכוי לקיום של תנועה כמו החמאס. אם החמאס אכן יהיה כל כך פופולרי אז אין סיכוי לדמוקרטיה, תהיה פה תאוקרטיה חשוכה. גם ההשוואה של החמאס לש"ס לא מוצאת חן בעיני, למרות שאני האחרון שיגן עליה. אני מסכים שאי אפשר לחלק את ארץ ישראל לשני מדינות, ובשום פנים ואופן לא בדרך שרוצים, כלומר מסירת יהודה ושומרון לידי הערבים. אני לא חושב שמדינת ישראל נכשלה - היא הגיעה להישגים מדהימים, בכל תחום. רק העובדה שעם כל הצרות, האויבים, והטרור שמרנו על דמוקרטיה ראויה להערכה. נוסף על כן, הכלכלה, שאמנם כולם אומרים שהיא על הקרשים, טובה הרבה יותר מהמצב ברוב מדינות העולם, כולל חלק ממדינות אירופה. הציונות לדעתי לא טעתה, אלא הוכיחה שהיא דרך נכונה וצודקת. המצב כרגע הוא שהיא הגיעה למטרתה- מדינה יהודית, עצמאית (פחות או יותר), ודמוקרטית. ישראל היא בהחלט בית די בטוח ליהודי העולם - למרות הטרור. האבידות שהוא מסב לנו, עד כמה שהוא נורא, די משני ביחס לגורמי מוות אחרים - תאונות דרכים, זיהום אויר, בעיות לב ועוד. הרעיון של גוויעת הציונות הדתית מופרך לחלוטין - הרי מספר תושבי היישובים ביהודה ושומרון רק עולה כל הזמן, ודתיים מאיישים יותר ויותר תפקידים חשובים. לדעתי מפריזים בערך של השואה כגורם לקוממות העם היהודי - הרי הצהרת בלפור וראשית הציונות באו הרבה לפני שהיטלר בא עם הרעיונות המתועבים שלו. התרומה העיקרית של השואה למדינה שלנו מתבטאת בכסף שקיבלנו מהגרמנים, ובכך שכל פעם שמישהו אומר משהו נגד ישראל מייד מסווגים אותו כאנטישמי. ככלל הרעיון של מדינה אחת לשני עמים די מגוחך ולא יעבוד, עם כל הרצון הטוב. קודם כל הוא יבטל את הרעיון של מדינה יהודית, שהוא הצידוק המוסרי לקיום המדינה הזאת. שנית, לא נראה לי שיש סיכוי לחיות יחד עם הערבים בשיתוף מלא - בעיקר בגלל שאף אחד מהצדדים לא אוהב את שכנו. חוץ מזה, אין לישראל סיכוי לקלוט כל הרבה פליטים, שצריך להודות על האמת, די שונאים אותנו. במצב של האטה כלכלית בכל העולם אין ממש סיבה טובה להאמין שאירופה וארה"ב ישקיעו פה המון כסף, וגם אם כן, נראה לי די מצחיק לבסס את המדינה על שנור. הרעיון שהדמוגרפיה תתייצב גם הוא קשקוש - הרי הערבים הישראלים מקבלים חינוך הרבה יותר טוב מאחיהם במדינות השכנות, ועדיין מביאים הרבה ילדים.

מה???

אני לא מבין שני דברים: א. איך אני אמור לקרוא מאמר כזה ארוך... ב. איך יואב סטארק כותב תגובה שארוכה יותר מהמאמר... מצטער ורד

הי ורד

מי כתב את הכתבה? היא כתובה בשפה מאוד מוזרה ולא מכובדת. לא ברור גם מה הוא רוצה להגיד. נראה לי שבמילה אחת הוא מדבר על מדינת ישראל כמדינת כל אזרחיה ולא מדינת היהודים. הכוונה היא להפרדת הדת היהודית מהמדינה, שינוי כל סממנים יהודים של מדינת ישראל כמו הסמל/ הדגל/ ההמנון ויצירת מדינה אחת בה גרים יהודים וערבים כאחד, אולי בסגנון שוויץ, בה חיות 4 תרבויות שונות. אין ספק שהרעיון נשמע מאוד תקין פוליטית PC. אבל הוא מאוד בעייתי. למשל, האם אזרחיהן היהודים של בריטניה או מדינות סקנדינביה לא יכולים להזדהות עם הדגל רק כי יש בו צלב? האם ההמנון הבריטי המשבח את המלכה (ראש הכנסיה) הוא המנון נוצרי- לאו דווקא! הוא בריטי ויהודים, מוסלמים ועוד דתות שרים אותו ומזדהים איתו. חזון זה של מדינה חילונית רב תרבותית היה למעשה החזון של הרצל. לצד ההצלחות הרבות של הציונות, נשרשמות לה טעויות רבות שבגלל הפרופגנדה הציונית איננו שומעים עליה כלל: האפליה של עולי צפון אפריקה ועדות המזרח, גירוש פלסטינים בכוח בשנת 1948, פגיעה בזכויות אדם, סלקציה של עולים- אפילו מאירופה הנאצית, שלילת משא ומתן עם מדינות ערב והפלסטינים כבר בשנות החמישים והשישים וכו'. (מומלץ לקרוא את הספר של תום שגב 'הציונים החדשים') כל מדינה וכל אדם טועה, הבעיה של הממסד הציוני שהוא לא מדבר על הטעויות שלו ובטח שלא מודה בהן. אם נודה- נהפוך ליותר מוסריים ויותר צודקים. הודאה במעשה תביא אותנו לשלב בו נשים את העבר מאחורינו ונשים פנינו אל העתיד. לגופו של עניין- הרעיון אותו מייצג הכותב היא לדעתי שטות גמורה. בודאי ששתי מדינות יכולות להתקיים כאן- בודאי ובודאי שלא תוכל להתקיים מדינה דו-לאומית עם כל הרגשות הקשים שיש בין שני העמים. רק הפרדה פיזית ברורה- אתם שם ואנחנו כאן יכולה להרגיעה את הרחות. אולי ביום מן הימים הכהניסטים והחמאס יתחבקו- אבל לא נראה לי שה יקרה בימינו. אני מסכים איתו שהעתיד הוא של כולנו אבל שבתי ישויות נפרדות- ישראל ופלסטין. מקווה שעזרתי- עמית

למעלה