תגובות מהסביבה

אהבה1010

New member
תגובות מהסביבה

אתמול ישבתי עם חברותי שקרובות לי מאוד לכוס קפה ושאלו היכן אני עומדת עם התהליך .
אני במקום שכבר שנה בתהליך וטרם הושג הריון .
לשאלותיהן הרגשתי חוסר פירגון :
למה את צריכה את זה בכלל ? זה לא שווה את המסע שאת עוברת, לא שווה רגשית, לא שווה כלכלית וכו' וכו'
כשהסברתי שוב שאני מחכה כבר להגשים את חלום חיי - לעזור להביא ילד לעולם למי שאינו מסוגל לעשות זאת לבד ,
להעניק את היהלום היקר ביותר , ושלי יש את היהלומים האלה בבית , והבחירה שלי להיות חלק מתהליך פונדקאות עושה לי טוב בנשמה
לא ממש שכנעה אותן ועם פרצוף מהסס איחלו הצלחה בהמשך הדרך .....
לא מתחרטת על שום צעד שעשיתי עד כה ,אך בכל זאת מאוכזבת מהתגובה של הקרובים לי

את שנה מאז החתימה או שנה בניסיונות ??

אני פונדקאית בחודשי היריון מתקדמים ..אז אכן את הסכום הסופי זה לא שווה כי הוא נמוך בעיניי( אני מקבלת יותר ממה שמקבלים ממרכזים וזה עדיין נמוך בעיניי ובעיני סובבי )

אבל כל השאר מאוד שווים בעיניי ..שזה האושר על פני המיועדים שבזכותי יהייה להם ילד זה מספק מעבר להכל !!לכי עם מה שאת מרגישה וכל הכבוד לך שאת ממשיכה להיות אופטימית למרות שאת הרבה זמן בתהליך .לא כל אחת הייתה * שורדת את זה *

טידידל

New member
שאלה

מקווה שיעבור שאני שואלת ממקום פשוט בלי שיפוטיות
אני ככל הנראה הולכת להיכנס לתהליך של פונדקאות..
אני עושה את זה כי אני רואה את הצורך וכי אני יכולה
הסיפור של התשלום קצת קשה לי, כי הוא לא חלק במוטיבציה שלי ועם זאת אני כן רוצה לקבל פיצוי על הקושי שלי
לכן השאלה באה ממקום של "הערכת הקושי"
קודם כל זה מרתק שאת אומרת שזה לא שווה את זה כי זה נותן ערך כלשהו למצב הסטנרטי של נשים שנכנסות להריון וזה כאילו שגרתי אבל כל עוד אין על זה תו מחיר אז זה שקוף (כמו טיפול בילדים ובבית.. שעד שלא צריך בייביסיטר או מנקה כאילו אין ערך לעבודה של האישה ופה יש הרחבה של זה גם לנושא ההריון ומסתבר שמדובר במחירים לא מבוטלים)
ועם זאת, ולמרות שההריונות שלי ממש לא פשוטים (ברמה של בחילות הקאות צרבת וכו' לא ברמה הבריאותית שם הכל בסדר)
קשה לי לחשוב שאני אקח תמורה שגבוהה מחצי ממה שנותנים המכונים.
כי בכל זאת, למרות הקושי, כמו נשים אחרות בהריון אני עדיין פנויה לעבוד ולחיות את חיי.
אני מבינה את כל הקושי הרגשי שמלווה לתהליך ואולי אני לא לגמרי מפנימה את הקושי הפיזי או שהשליחות שבדבר מסמאת את עיני,
אבל אם כבר בחרת להיכנס לסיפור מבחינת ההתמודדות הרגשית למה את וקרובייך מרגישים שזה לא שווה את המחיר?
ושוב, מכבדת לגמרי את הבחירות והתחושות שלך, אני מנסה להבין יותר מה המחיר הסביר לחוויה הזאת, האם אפשר איכשהו לכמת, מה ההשלכות של "השוק" ומה אפשר להגדיר כפיצוי על עגמת נפש.
הרבה טוב

אהבה1010

New member
לשאלתך

קודם כל אני מברכת אותך על השיקול להיות פונדקאית , אין הרבה נשים שמוכנות לכך.
מתחילת התהליך אני באופן אישי עברתי המון!!!
גם מבחינה רגשית וגם בריאותית . אף אחד לא יודע מה יקרה בדרך . גודל הצפייה לחוות תהליך מושלם הוא בגדר חלום אבל שום דבר לא בידיים שלנו .
כמו שבאישי שלך את אף פעם לא יכולה לדעת איך יהיה ההריון והלידה הבאה.
אני מאחלת לכל אישה לעבור הריון ולידה כמו שהיו הפרטיים שלי , אבל בתהליך פונדקאות לא הכל ורוד. יש משקל כבד יותר שזה לא שלך , לשיתוף, הבנה , קבלה ,נתינה אין סופית ולעיתים גם אכזבה
אני חושבת ששום סכום לא שווה ערך לתוצר שמקבלים בסוף אף הוא מפצה ומתגמל עבור מה שעוברים בדרך .
אני הגעתי ממקום של הגשמה עצמית לכן הכסף לא נמדד אצלי כאינטרס . אני גם שלמה עם התהליך , אך הסברתי שהסובבים לא תמיד מפרגנים.
אי אפשר להגדיר סכום על עוגמת נפש , או על הערכה של קושי בהריון. אם את מרגישה כך אז אולי זה לא מתאים עבורך לעבור תהליך כזה כי אף אחד לא רוצה שתחווי עוגמת נפש.
אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בלי לפגוע , ואם את שוקלת להיכנס לתהליך אז את צריכה לקחת את הכל בחשבון
בהצלחה

טידידל

New member
תודה על התשובה :)

תודה על ההתייחסות והמחשבות
בביטוי פיצוי על עגמת הנפש, התכוונתי פיצוי על הקושי..
השתמשתי בביטוי הזה כי חשבתי שזה מונח משפטי כזה לתאר קושי כללי שאינו מדיד.. אבל יכול להיות שאני טועה.
המצב פה באמת מורכב מאוד, ודאי שלא ניתן לתאר את הרווח הבלתי מדיד של ההורים בסוף התהליך ועם זאת להתהליך עצמו יש עלות.
כמו כל שלב אחר בתהליך שהוא חיוני להצלחת התהליך - גם ההפריה החוץ גופית מביאה לך תוצר שלא ניתן להעריכו בכסף ובכל זאת מחירו נקוב.
כלומר, ודאי שיש פה חסד גדול ומשמעות גדולה מעבר לתהליך עצמו וזו הסיבה שאני רוצה לעשות את זה
האם אעשה זאת בחינם? זאת אופציה מבחינתי, ועם זאת יש פה גם היבט של קושי משמעותי שאני עוברת, ואני חושבת שהגיוני לבקש עליו פיצוי.
לא קושי קיצוני, כן כזה שאני מוכנה לעבור אותו בשביל המטרה.. אבל איך אני מכמתת אותו, איך ניתן לתמחר אותו?
יש היבט של החזרת הוצאות של אבדן הכנסה וביטוחים שיהיו נורא קריטיים עבורי כדי שלא אפגע במשפחה שלי אבל מעבר, איך ניתן לומר מה המחיר של התהליך?
מהו מחיר סביר שלא יקשה על ההורים ויתן לי מענה "הגון" לקושי שלי?
אני לא בטוחה שיש על זה תשובה אבל רציתי להעלות את זה ואולי יש כאן מחשבות שונות בנושא
תודה

טידידל

New member
אם מישהי מעדיפה

אפשר כמובן לענות גם בפרטי.
מעבר לשאלה הפילוסופית, יש פה כמובן היבט מאוד מעשי.
תודה לכולן,
ואני מקווה שאני לא מציפה מתחים.

אהבה1010

New member
מחיר

המחיר המקובל הוא בין 150-170 זה לא קבוע ותלוי כמובן ביכולת של ההורים.
מעבר לסכום יש תוספות : לידת קיסרי , ביגוד , נסיעות ,הריון תאומים , אובדן כושר עבודה וכו'
בנוסף את מקבלת תשלום עבור ליווי פסיכוסוציאלי במהלך התהליך ו 6 חוד' לאחריו.

טידידל

New member
תודה

ענין אותי למה זו שהגיבה אליך בתחילת השרשור חשבה שזה סכום נמוך.
אבל אולי אני נכנסת לסוגיה סבוכה מדי של איזונים ועלות.
מאוד לא רוצה להכביד על ההורים
מאידך ברור שיש פה השקעה משמעותית.
מקווה שאעלה את זה בדיאלוג עם ההורים ונמצא הסדר שכולנו נרגיש איתו טוב.

talbensh

New member
מבינה את המחשבות שלך

מאוד מאוד מתחברת למה שאת כותבת...
גם אני הגעתי לפונדקאות ממקום של שליחות ומצווה גדולה שאני יכולה לחלוק את המתנה שקיבלתי (הריון שאני לא מרגישה אותו ולידות קלות ונטולות כאבים) עם אישה שחולמת על דבר אחד ויחיד שהיא איננה מסוגלת לקיים בעצמה.
גם אני כמוך הרגשתי לא נעים לבקש סכומי עתק ולכן פניתי לזוג באופן עצמאי, לפחות לחסוך להם את הסכום (המאוד גבוה לטעמי) שהולך למרכז/ליווי.
הכרתי זוג מדהים ובאמת שעברנו תהליך קרוב למושלם... נקלטנו בניסיון השלישי עם תאומים - בן ובת ולאורך כל הדרך לא הייתה אפילו שניה שהרגשתי שהפסדתי שלא היה לנו ליווי...
כמו שאמרת - גם אני הודעתי להם שאני לא מוכנה לקחת סכומים גבוהים מהרגיל ויאמר לזכותם שלא רק שהם לא ניצלו את חוסר ידיעתי וניסו "לחסוך" על חשבוני כמה עשרות אלפי שקלים אלא שאפילו נתנו יותר ממה שהיה מקובל בשוק.

עצתי היחידה היא שתיפגשי עם הזוג, תרגישי ותחושי את הדינמיקה ביניכם. אם נוצר חיבור ותקשורת טובה זה יכול להצליח...
כך או כך, אל תודיעי מראש שאת מתפשרת על המחיר שלא יקרה מצב של "ניצול". תשאלי אותם מה הם מציעים, או מה הם יכולים לתת ותראי אם זה עונה לציפיות שלך...
תמיד טוב להתייעץ עם מישהי שעברה את זה ולוודא שאת מקבלת מצד אחד מה שמגיע ומצד שני שלא מנצלים אותך...

טידידל

New member
תודה!

תודה רבה על ההזדהות והמחשבות
הקו המפריד פה בין נתינה/ ניצול הוא באמת מאוד רגיש
ואני מאמינה שבסופו של דבר כמו שאמרת זה תלוי מאוד מואד בבני האדם שנכנסים לתהליך, ולא רק בסכומים שעומדים על הפרק
מקווה שהתקשורת ביננו תהיה טובה כך שנוכל לדבר בפתיחות גם על זה וששני הצדדים ירגישו שהם יוצאים מועצמים מהסיפור
(תקשורת טובה היא ודאי תנאי עבורי להיכנס לסיפור וכנראה שההתמודדות עם העלות/"מחיר" והיכולת לדבר על זה היא גם אבן דרך בתהליך)
תודה!

טלטל 30

New member
זה לא קל כשלא מבינים...

אני החלטתי שאני לא מספרת בכלל לסביבה עד שאהיה בהיריון
בדיוק כי למנוע את זה

אם כתבת שאת לא מתחרטת ואפשר לקרוא מדברייך שאת באמת שלמה
אז תמשיכי בדרכך, באותה דרך מדהימה שבה את מסתכלת על התהליך

שיהיה בהצלחה

אהבה1010

New member
לא מספרת בכלל?

גם לא לקרובים לך? יש לי חברה שהיא עבורי כמו אחות לנפש
דווקא ממנה התאכזבתי . אבל שוב זה איך דברים נראים בעיניי המתבונן
יש אנשים שאוהבים מאוד את עצמם ולא מסוגלים לקחת חלק בכך בעד שום מחיר
חבל!

talbensh

New member
גם אני לא סיפרתי

חוץ מההורים שלי ושל בעלי שלהם הודעתי ביום שהכרתי את הזוג והחלטתי שאני נכנסת לתהליך שאר האנשים - חברים ובני משפחה אחרים ידעו רק בשלבים הרבה יותר מאוחרים.
לאחים והגיסים סיפרתי בשלב של חתימת החוזה ולמשפחה הרחוקה יותר וחברים סיפרתי בחודש השלישי של ההריון.

כן אני יכולה להגיד שנתקלתי רק בתגובות טובות (ועוד חצי משפחה דתיה לגמרי ומזה חששתי) למרות שחלק היו המומים מאוד! ורק אחרי כמה דקות של שיחה ועיכול הדברים הביעו תמיכה והיו כמה שבהתחלה לא הבינו בכלל מה זה אומר והיו בטוחים שזה ילד שהוא גנטי שלי ואני מוסרת אותו... אחרי הסברים גם הם תמכו...

למעלה