תגובות בבלוגים

פרח75

New member
תגובות בבלוגים

אני כל כך נהנית לכתוב בבלוג שלי. מאד מאד נהנית. ועוד יותר כיף לי שאנשים קוראים ומגיבים. כל יום אני בודקת את הסטטיסטיקות ואני גאה לספר שכבר יותר מ- 7500 אנשים ביקרו בבלוג שלי. איזה כיף. אבל... לצערי כמעט ואין תגובות לפוסטים שלי. אני כותבת על נושאים חברתיים ודעות אישיות שלי ויש המון קוראים וכמעט אין תגובות. איך זה יכול להיות? משהו שאני עושה לא בסדר? אני רואה בבלוגים אחרים כל כך הרבה תגובות ואצלי כמעט ואין. למה?

זאת דילמה אמיתית

אם את כותבת טובה (לדעתך) תמשיכי לכתוב והמגיבים יגיעו לאט לאט עד שימצאו אצלך בית חם ונעים אם אין לך סבלנות, עשי לעצמך קצת פרסום, על ידי תגובות אצל אחרים, על ידי השתתפות בפורום מה שיגרום לאנשים להסתקרן מי את, על ידי המלצה על רשומה מעניינת שכתבת בפורום תמיכה באשכול OFF לוקח זמן לבנות קבוצת מבקרים קבועה וגם אז אין התחייבות שהם יאהבו את הסגנון או הנושאים עצתי לך, כתבי בשביל עצמך, כאילו את כותבת ליומן שנכנס למגירה, זה יעשה את הכתיבה אמיתית ומושכת

פרח75

New member
תודה רבה. אם ככה...

אז אשמח לפרסם כאן את הבלוג ולנסות לקבל תגובות כנות. תודה על התשובה

לבלוג לוקח זמן להמריא

ואם רוצים הרבה תגובות צריכים להשקיע קצת בשביל זה.. טיפים תוכלי למצוא במאמרי הפורום

אני לא בטוח שצריך להיות קשר הדוק

אני לא בטוח אם מספר הקוראים צריך להיות תואם למספר המגיבים באופן יחסי. אני מניח וכמעט בטוח שמגיבים כשיש משהו לומר על הפוסט או על הנושא שלו - וכשאין, סימן לדעתי שהכל טוב. אין חילוקי דעות, אין הערות, וגם אין את מי שיחזק ויסכים. לדעתי, זה שיש קוראים זה כבר סימן טוב. תמשיכי בכיוון הזה ועוד תתקלי בתגובות ככל שיעבור הזמן. אני לא חושב שצריך להתבאס ממחסור בתגובות, אני מניח שעוד תראי שפוסט אחד יכול להיות עם 20 תגובות, ואחר יכול להשאר עם 0. לדעתי בבלוגים חדשים יותר ופחות הספיקו ליצור לעצמם קהילה "פרטית", זה יותר תלוי במהות הפוסט עצמו. בקיצור - להמשיך לכתוב ולהשקיע, זה עוד יגיע. אני באופן אישי קורא בבלוגים, אבל כמעט ולא מגיב, פשוט כי אין לי על מה ולמה. הכל נאמר כבר בפוסט עצמו, ואין לי דבר להוסיף.

הבעיה של כולם

גם אם יהיו לך הרבה קוראים יהיו לך מעט מאוד מגיבים. אני יודע שפחות מחצי מהקוראים שמנויים לבלוג שלי מגיבים. גם אני בעצמי מגיב רק לפוסטים מעטים, וגם אם אני קורא פוסט מוצלח, לעיתים רחוקות אני מגיב לו. מה שבדרך כלל אומרים בנושא הזה, זה לכתוב על נושא פרובוקטיבי. כמו שהיה בפוסט של שני גברים שמנים על עדות המזרח. כשאני מסתכל על הפוסטים שלי, אלה שקיבלו הכי הרבה תגובות היו פוסטי-רשימות (דברים סגנון "רשימת דברים טיפשיים שעשיתי בחיים" או "רשימת דברים מרגשים שקרו לי") אז אני חושב שאפשר להגיע למסקנה שטקסט תמציתי שנוח לעין גם יכול להועיל. אבל זאת רק השערה.

גאמי

New member
הי פרח!

מישהו פעם אמר דוקא עלי, שאני אומרת הכל ולא משאירה מקום להוסיף דבר. יתכן שאנשים קוראים ומתרשמים ונהנים ופשוט לא נותר להם כי אם להסכים עם דברייך אם לא כך היו הדברים, לא היו שבים לקרוא אותך כל פעם מחדש. אל תתיאשי ואולי עשי נסיון. סיימי פוסטים עם שאלה פתוחה, דבר כזה יזמין תגובות. נסי בהצלחה! גלית

למעלה