תגובות אלימות

מייתה

New member
תגובות אלימות

שלום לכולם היום קראתי כתבה מאתמול על זוג הורים שנעצרו בחשד שהיכו את בנם בחגורה ומקל ונעלו אותו בחדר שעות ארוכות. מה שזעזע אותי היו תגובות לכתבה , כאשר הרבה מגיבים הגיבו כגון : ילדים צריכים לקבל מכות מידי פעם , ילדים צריכים משמעת , רק מכות חלשות בלי דם וכו מענין שכל המגיבים כך ציינו שגם הם קיבלו מכות כשהיו קטנים , ויצאו נורמלים. מה שהם לא ציינו ( כי זה פלילי ) שככל הנראה גם הם נותנים היום מכות לילדיהם מה דעתכם ? אני קוראת לכולכם להגיב לכתבה ולחשוב ביחד איך לשכנע את האנשים הרבים האלו שיש דרך אחרת לחנך ?http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3062238,00.html זו הכתובת של הכתבה לא יודעת לעשות קישור

s h o o s h a

New member
חוסך שבטו שונא בנו

כך נהגו לומר ויש שעדין מאמינים בפסוק זה ומיישמים אותו הלכה למעשה. להכות ילד בחגורה או במקל, לנעול אותו בחדר (כמצוין בכתבה) אינו חינוך. מתברר שאף משרד החינוך אישר בשלב מסוים הפצת חוברת אשר 'מאשרת' הכאת ילדים כדרך לחינוכם "משרד החינוך חזר בו מאישור שנתן לחוברת לימוד "בית נאמן" המיועדת לשימוש בבתי-הספר התיכוניים הדתיים ובה פרק המעודד הכאת ילדים. פרשת החוברת, העוסקת בחיי המשפחה ושהומלצה על-ידי משרד החינוך, נחשפה על ידי "ידיעות אחרונות". בעקבות הפרסום הורתה מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, לעכב את הפצת החוברת במהדורתה החדשה ואסרה את השימוש בה עד שיתקבלו ממצאי ועדה שמינתה. לפני כשבוע הודיעה לשכת המנכ"לית למנ"כל המועצה הלאומית לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, שתבע לפסול את החוברת, כי בעקבות הבדיקה החליט המשרד לחזור בו מהאישור שנתן לשימוש בחוברת. בפרק השנוי במחלוקת אף מובאים ציטוטים מהמקורות התומכים בכך: "משמע בפשטות כי הכאת הבן היא אמצעי טוב ורצוי", נכתב שם, "ואמנם מוטלת על האב מצווה לחנך את בנו וללמדו דרכי מוסר, ועליו לעשות זאת בכל דרך, ואף אם יש צורך להכותו לשם כך". על-מנת לחזק את הדברים מובא ציטוט מהרמב"ם, הקובע כי "הרב המכה את תלמידיו, או שליח בית-דין שהיכה את בעל הדין הנמנע מלבוא לדין והמיתו בשגגה, פטורין מן הגלות". ממשרד החינוך נמסר, כי ראש מינהל החינוך הדתי, הרב שמעון אדלר, מתכוון להקים ועדה ציבורית שתעסוק בהתוויית דרכים ללימודי היהדות בחינוך הממלכתי-דתי." [מקור: תמר טרבלסי-חדד, ידיעות אחרונות, 19.8.2001] ומאידך, בא בית המשפט העליון ופוסק שאין מכות חינוכיות. "חוסך שבטו כבר לא שונא בנו, לפחות על פי פסיקת בית המשפט העליון, שקבע שאין מכות חינוכיות. כל מכה שהורה שמכה בילדו, ולו מכה קטנה בישבנו, תיחשב להתעללות."

seeyou

New member
../images/Emo24.gif-נכון- יש דרך אחרת לחנך-

אבל לצערי היא חבויה עמוק ביער הקסום.... מתחילת האנושות מנסים לחנך את הדור החדש בכול מיני שיטות אבל.... עד היום עוד לא נמצא השיטה הטובה ביותר לשני הצדדים המחנך והמחונך.... ילד נולד ללא גבולות מבחינת התנהגותו כלפי הסובבים(המחנכים הם ההורים הביולוגים)- בו בזמן שהסובבים אותו כבר "מאולפים"(מנוסים) על ידי החברה. ישנם שתי אפשרויות או ל"אלץ" או לשכנעה בדרכי נועם(?) או לבודדו. אני נגד אלימות בעיקרון.

atidih1

New member
לדעתי, גם זה נושא שהיה צריך

להעסיק ולהפנים בפורום הזה כי הוא הבסיס לאלימות, הוא ה"אמא" של האלימות. שוב, כמה חבל שהאנטרנט טרם הגיע למצב כמו כלי התקשורת המקובלים (שלא בצדק לדעתי) אבל אם היה כן והיה מי שיקלוט את הדברים או אז הייתה חייבת להיות תשובה ממי שנקרא נציגינו בכנסת (אומרים שהם שנבחרו ע"י הציבור) והיו מחוקקים חוקים שבקלות וללא "התפלספות" היו מביאים לדין פושעים מהסוג הנדון כאן - מקבלים עונשים כבדים וכן (זה טוב גם לשאר הפשעים) גם דואגים שהללו יובאו לידיעת הציבור בכל מקום אפשרי. עתידי המנחם

seeyou

New member
אתה מעלה רעיון טוב-../images/Emo45.gif

לא רק כותרת רועשת של אמצעי התקשורת, על המיקרה(אלימות) גם ליווי בכול שלבי החקירה והמשפט , רצוי לצלם את הפרוטוקולים מהדיונים על מנת לשמור על אמינות. רק ככה אפשר לחנך את האזרחים בכול גיל. הציבור הרחב יוכל להבין ולהעריך את נציגי השילטון. לא רק פילפולי העורכי הדין אלא גם דעת העם . אז אפשר לדבר על דמוקרטיה האמיתית. יוסי

atidih1

New member
"תרומת" התקשורת למלחמה באלימות

לדעתי, פורום זה חייב לעסוק גם בנושאי תקשורת שאם כי על פניו, הללו כבר מטופלים בפורום המיועד לכך. אך מאחר ופנים רבים לאלימות, מסתבר, שגם לתקשורת חלק רב בהזנחת הבעיה ואי שימת אצבע יותר מכוונת עליה. לפני כן במאמר מוסגר לבדוק גם אותנו לפני המשכת הדברים: לדעתי, האנטרנט עצמו (בשיטתו), אשם לא פחות באי התקדמות והזזת נושאים ולענייננו האלימות: אם גולש לא חייב להזדהות בשמו ובמקום זאת הוא "העטלף הירוק" וכיו"ב שמות בומבסטיים, גילו נע בין "0" ל"100" או אז כך גם יחסו הרציני והמחייב למסר שהוא מעביר ולך תאמין שזה לא יתבטא במהלכי הגלישה. גם התבטאויות שבכלי תקשורת אחרים לא היו עוברות. לדעתי, הדבר הבולט ממה שאני הבחנתי, שגולש מתלונן שדברים משעממים אותו, כבר כאן הבחינה הראשונה: אם אכן משעמם אותך, עומדת בפניך אפשרות אחת ואין בלתי - להציע אחרת במקומה (אם הנושא בכלל מעניין אותך, כמובן) ואם לאו, מה אתה עושה בפורום. כאמור, זו תופעה נלווית ויש בה גם פרדוקס. לפני שאעבור לנושא שלשמו אני כותב, עוד דבר צורם: אני עצמי חוטא לא אחת בחזרה על דברים שכבר כתבתי אבל זאת, עד שאני מוצא "הצדקה" לכך. שכן, הללו שכאמור אני כותב עליהם כמה פעמים הם פחות "ותיקים" מאותם שעליהם אני מתריע, האחרונים לא "מתביישים" ואין להם שום ייסורי מצפון - הם ממשיכים לככב בחיי יום-יום. עכשיו אני רגוע. על התקשורת - ומתוך ניסיון - יש לי הרבה לכתוב, למשל, מהיבט השקר המוסכם שהיא "הפה של הציבור" ועוד כיו"ב אמירות בומבסטיות (מי שם אותה בכלל?). לא רק שיש הסכמה כללית שהתקשורת כנ"ל, היא גם מקבלת לגיטימציה לכך מעם המדינה ועוד בפטור ממבקר המדינה. אל נשכח גם, שהעיתונים הגדולים הם בבעלות משפחות. העיתונים מכירים את האלמוני שכותב את הדברים כאן וגם מאשים אותם לא אחת אבל הם מ-צפ-צ-פים. כתבתי להם הרבה בהקשר הדברים שציינתי כאן והללו החזירו לי בכך, שדברים שאני כותב במדורים הקטנים לתגובות הציבור (הללו מס-שפתיים להיום דמוקרטיים) אינם מתפרסמים. הגדיל לעשות עיתון אחד שכאשר שאלתי מדוע יש שמות חוזרים של כותבים למערכת (יעני דעת הציבור), זה דווקא המשיך עם אותם כותבים... ויש עוד מתפלאים שהאלימות לא תופשת מקום ללא הפסק ובעוצמה. בנוסף לברכה שאני תמיד מסיים לעיתונות "הלוואי שכל בית בישראל יהיה מחובר לאנטרנט", אני למשל, ביטלתי מנוי לכל עיתון שהייתי בו לאחר לאחר שאפילו לא התייחס לבקשתי שתהיה יותר במה לציבור כפי שהיא כיום. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
תקשורת ואלימות

לתקשורת יש חלק חשוב מאד בהפצת (תרתי משמע) נושא האלימות. מחד- הבאת המידע לציבור. אם ניקח לדוגמא את המקרה שאירע רק בימים האחרונים- הטרדתה של שדרנית הטלויזיה, מיקי חיימוביץ. התקשורת חגגה, לא היה כמעט מבזק חדשותי (וגם לא כזה) שלא עסק בנושא, המשטרה פתחה בחקירה והמטריד נעצר עד תום ההליכים. והחגיגה בעיצומה. והגירסאות ... אפשר ללכת לאיבוד גירסא אחת - המשטרה עצרה את צחי יערי, בנו של פרשן הערוץ השני, בחשד שאיים לרצוח את מגישת חדשות ערוץ 10, מיקי חיימוביץ גירסא שתיים - בנו של העיתונאי אהוד יערי נעצר בחשד שהטריד את מגישת החדשות של ערוץ 10 מיקי חיימוביץ'. על פי החשד הוא ניסה להעביר לה ולעיתונאים אחרים חומר מביך על אביו ואמו, חווה יערי. משנתקל בסירוב נהג להטרידה בטלפון ללא הרף. גירסא שלוש - צחי יערי, בנו של העיתונאי אהוד יערי, מואשם בהטרדות בלתי פוסקות של מגישת החדשות, מיקי חיימוביץ'. לפי כתב האישום, הוא לא הפסיק להטריד גם כשהחליפה מספר טלפון. ולבטח יש עוד מיני גירסאות. שאלה: ואם היה מדובר במישהו שמטריד אותי או מי מחברי הפורום האחרים, אזרח ככל אזרח אחר במדינה, האם גם אז היה המקרה זוכה לכותרות ענק אלו? התקשורת עושה עבודתה נאמנה, אך לצערי היא אינה נאמנה לזכויות הפרט במדינה ובהחלט נוהגת איפה ואיפה ב'מככבים'. ככל שתהיה יותר מפורסם, סלבריטי יותר מוכר, כך דיווח עליך יכניס יותר לקופת המערכת. אז נאמנות התקשורת למי? התשובה בגוף השאלה. האם האינטרנט נותן במה הולמת לאותם נושאים? לדעתי כן, שכן כאן יכול כל אחד לומר את דברו ולהביע את תחושותיו. אלא ש...כפי שטוען עתידי המנחם, אכן עדין לא הגיע האינטרנט לתקופת עדנה שכן האם יש מי שרואה וקורא את הדברים ומתייחס אליהם ברצינות? אולי כן. בספק. אבל, אסור להפסיק ולזנוח. גם אם כרגע זה משמש רק מקום לפרוק כעס ואי שביעות רצון במקום לעשות זאת הלכה למעשה 'בחוץ'.

atidih1

New member
צודקת שושה ואני מוסיף עור וגידים

יש כאן כעין מעגל סגור ויש לעצור אותו, חלקית היה זה בדברים שכבר נכתבו: כל המוחות שיש בין הכותבים (ויש רבים) חייבים להתמקד בבעיה , בין השאר, כיצד נגיע למצב שלא רק יגידו "שמענו ברדיו" או "קראנו בעיתון" כי אם גם "ראינו באנטרנט" ועכשיו (רק שלא יחכו לי בפינה), לו הייתה במה לומר את הדברים ומי שיקלוט אותה או אז נבחרי ציבור על אמת, היו דואגים שתהיה חקיקה בנידון ודבר שמתפרסם ברבים ויש בו עניין לציבור - דברים כאלה חייבים פרסום ותגובה בהתאם. אך כאן שוב נכנסים למעגל כאשר הדברים מסתובבים אחר עצמם. עתידי המנחם

atidih1

New member
בהקשר "תרומת..."

לצערי חסרה אות במשפט שהיה בכתבה, צריך להיות כתוב "הללו מס-שפתיים להיותם דמוקרטיים" עתידי המנחם

atidih1

New member
החזרת חוב

ואסביר כיצד זה נוגע לפורום. פעם קראתי שאני משעמם, לא נפגעתי אבל אני תובע את עלבונו של הפורום אז זה כך ושזה יישאר רק בינינו. בדרך כלל, אני עסוק בלסדר את הגבות, מטפל בציפורניים, ריסים - אתם יודעים, עושה מאמץ להיות יפה אבל זה מה יש, משתדל. בין לבין, יעץ לי פסיכולוג שאעשה משהו ואכן אני עושה: אני גם כותב באנטרנט, שיהיה. אלא מה, לפעמים אני קורא שאיזה אדיוט אחד כותב על במה, נציגי ציבור הא... (אני לא רוצה לפגוע בו) כותב גם על סנטור - השתגע הטיפוס הזה. ובכלל, בהקשר במה - ההוא (אני נזהר לא להזכיר את הכינוי) לא שמע שיש עיתונים? מה אומר לכם, זה משעמם פחד. עתידי המנחם

צריך פיס בחיים

להרבה תחומים בחיינו צריך רישיון. רישיון נהיגה, רישיון להחזיק בנשק, רישיון עסק, רישיון עבודה בתחומים מסויימים, רישיון בנייה, וכו'. אבל לדבר החשוב ביותר בחיים לא צריך... להיות הורים! אז מה אני אגיד לכם, אם לא צריך רישיון, צריך מזל, לדעת אצל מי להוולד.

sha na na revol

New member
איזה עלק מוסרניות יש לאנשים.

אני לא מבין בנאדם שאומר 'יצאתי בסדר', או בכלל על מי שמאוהב בעצמו עד כדי-כך לחשוב שהוא איזושהי דוגמה ומופת, לדעתי גם ההורים עם הכוונות הכי טובות צריכים לעשות חשבון נפש מדי פעם וגם אנחנו בתור בני-אדם... שלא לדבר על כך שהזוג מכתבה נשמע מתוסבך ובאמת צריך עזרה... אבל יותר מסכן הילד!

למעלה