תגובה V2

Darkarki

New member
תגובה V2

קודם כל תודה רבה לכולכם על המענה ועל הנסיון עזרה בנושא,אני בטוח שהאשכול הזה יעזור גם לאחרים שמגיעים לפורום עם מטרות דומות לשלי.

לעניינינו,אני מאוד מצטער שלא הסברתי את עצמי עד הסוף בתחילת השרשור כי זה היה פותר הרבה מאוד בעיות,
לפני שהגעתי לפורום הזה בדקתי בהרבה מקומות את נושא הלימודים בחו''ל
בדקתי גם את האופציה של קנדה קולג' בטורנטו ובוונקובר כרגע הרעיון המרכזי זה לימודים בארה''ב אם לא תיהיה אפשרות אז קנדה.
מבחינת ארה''ב אני יודע את כל הפרוצדורה מבחינת זה שאני צריך אישור שגרירות,אישור קבלה לקולג'ים,דמי מחיה לבת זוג,עבודה של עד 20ש' בקמפוס לי ולבת זוג שלי,אפשרות להישאר עד שנה בארה''ב לאחר סיום התואר למציאת עבודה ומידה ואני לא מוצא אז הצטרך לחזור לארץ.
אני יודע שארה''ב זה לא ארץ זבת חלב ודבש.
אם זאת,אשתי תמצא שם עבודה,אולי לא בשנה הראשונה אולי לא משהו שתואם להשכלה שלה אבל אני בטוח שלעובדת דוברת רוסית עברית אנגלית ימצא שם עבודה,שוב אולי לא עבודה שתואמת להשכלה שלה אבל משהו שיתן לה וויזה,גם במידה ולא, אני כמו כל אחד שצריך לממן תואר,מחיה,משפחה וכו' אולי קצת עבודות שחורות משהו שיתן לי להתקדם.
מבחינת ניו-יורק,לא אין לי מטרה ראשית לגור במנהטן אין לי בעיה לגור ביוסטון בשיקגו בקולרדו ומיזורי(טוב אולי קצת במיזורי),פשוט שם יש הקהילה הכי גדולה של דוברי רוסית ועברית,תמיד אפשר להיעזר בהם.

לשאלתי בפעם השלישית, אם אני יסיים לימודים בקולג' בינוני אבל עם ציונים מאוד טובים זה יחשב כשווה ערך למישהו למד במקומות הכי טובים אבל סיים עם ציונים בינונים?
ואם אנחנו כבר פה,האם אני יכול ללמוד שנתיים בקולג' רגיל ולאחר שנתיים להגיש בקשה למלגה במקום יותר טוב על סמך הציונים שלי?

סיינט לואיס מיזורי דווקא אחלה מקום (ממה ששמעתי, לא מנסיון)

ולעצם העניין: כפי שכבר נאמר לך- הסיכוי של התוכנית שלך לגבי ארה"ב נמוך.
אם קנדה היא אפשרות ואתה לא נעול על ארה"ב, האופציה שהציעה אסתי היא הטובה ביותר: הגירה במסלול skilled worker כאשר אשתך היא המגישה הראשית (פרטים במאמר הראשי של פורום עוברים לקנדה ובאתר cic.gc.ca). לאחר שתקבלו תושבות קבע (PR) תוכל ללמוד במכללה כסטודנט מקומי (שזה ייתרון גם מבחינת שכר הלימוד) ואשתך תוכל לעבוד. לא בטוח שהנתונים שלך יהיו מספיק טובים לאוניברסיטה אבל בהרבה מקרים יש אפשרות להתחיל במכללה ולעבור בהמשך לאוניברסיטה. זה לא מסלול קצר אבל הסיכויים בו יותר טובים מכל האפשרויות שהעלית (ושוב אחזור על מה שנאמר לך: זה פשוט לא עובד כמו שאתה מדמיין).

idohatam

New member
האוניברסיטה טובה אבל העיר גועל נפש.

הרבה מהומות על בסיס גזע והרבה מאוד פשיעה.

corrigenda

New member
תשובות ממוקדות לשאלות הנוכחיות

1. לגבי קולג' בינוני עם ציונים טובים לעומת אוניברסיטת עילית בציונים בינוניים - אני חושב שלא קיבלת תשובה כי פשוט אין תשובה חד משמעית, זה תלוי בהמון גורמים וגם קצת במזל. אין לך מושג אם בעוד כמה שנים מעכשיו תיפול על מעסיק שמסתנוור מהמילה הרווארד ולא אכפת לו מגיליון הציונים, או על מעסיק שיקבל בשמחה בוגר ממוסד פחות מוכר שהוכיח את עצמו.

תחשוב על זה כך - היית יודע לענות למי ששואל את אותו הדבר על ישראל? מה עדיף - תואר בהצטיינות ממכללת אפקה או תואר בינוני מהטכניון? התשובה היא שאין לדעת. תלוי באופי של המעסיק, תלוי בקורות החיים של המועמד מעבר להשכלה, תלוי אם מנהל משאבי אנוש רב עם אשתו בבוקר או לא. ברור שבמקום שבו אתה נמצא כרגע בחיים היית רוצה לשמוע שקולג' בינוני זה בסדר גמור, אבל פשוט אין תשובה חד משמעית שאפשר לתת לך.

נ.ב. אני לא מנסה להניא אותך מהרעיון של ללמוד בחו"ל - להיפך, אם אתה חוקר ובודק זה מראה על רצינות, פשוט יש גבול למה שאפשר לנבא מראש.

2. אתה מתבלבל קצת במונחים - קולג' הוא מושג רחב יותר בארה"ב מכאן. אבל בגדול כן - יש מסלולים שבהם אתה מתחיל במוסד פחות נחשב ומקבל הזדמנות לעבור אחרי זמן מסויים למוסד נחשב יותר שהוא זה שמעניק את התואר בסוף. כמובן, אף אחד לא מבטיח כלום - הרבה סטודנטים מהמוסד הפחות נחשב מנסים לעשות את זה והתחרות ביניהם קשה.

כחלק מהדרכת המתרגלים החדשים אצלנו הסבירו לי שסטודנטים ממסלולים כאלה חווים הלם התאקלמות כשהם רק מגיעים אלינו ולכן אלו מהם שזכאים מקבלים מעטפת של תמיכה ועזרה בלימודים שעוזרת להם לצלוח את הסמסטר הראשון ולהתרגל לדרישות הגבוהות יותר. ועדיין - כמה מהסטודנטים הכי מוצלחים שלנו הגיעו מרקע כזה, ומה שמשותף לכולם זו מוטיבציה בשמיים.

Darkarki

New member
תודה

תודה רבה על התגובה ועל ההתמקדות בשאולת שבאמת שאלתי.

בנוסף האם ידעו לך אפשרות של התחלת תואר בארץ,והמשכו בארה''ב? כמובן אם הקורסים תואמים

corrigenda

New member
גם תלוי במוסד

התשובה תלויה במוסד בחו"ל ובמוסד שלמדת בו בארץ. בגדול, מוסד בחו"ל יכיר בקורסים בודדים שנלמדו במוסד שהוא מחשיב רציני מספיק בישראל. יבקשו ממך להציג סילבוס ולתאר את היקף הקורס, איזה מטלות ביצעת וכו'. במדעים מדוייקים שמעתי שביקשו להציג דפי נוסחאות כדי להעריך את רמת הקורס בישראל. אם חבר הסגל שלימד את הקורס בישראל הוא בעל שם עולמי בתחומו (כמו שקורה לא מעט) אז יהיה לך הרבה יותר קל, כי יניחו שהקורס שלו ברמה גבוהה.

לא מכיר מקרים שבהם מישהו ניסה להעביר יותר מקורסים ספורים למוסד בחו"ל.

ANZ1

New member
ישראליות קלאסית במובן הרע

מתסכל לענות לך, אתה כמו ישראלים רבים בכל תחום, מהאדם הקטן שמנסה לנהל כלכלת בית ולוקח הלוואות ועד הממשלה, "יהיה בסדר", שאלת שאלה, ענו לך, התעלמת מכל מה שלא נראה לך, חלק מהבעיות דילגת מעליהם, חלק אתה דוחה לעתיד וחלק אתה סותם עם פלסטר,
בישראל זה לא עובד, גם אצלך זה לא יעבוד, כל התוכנית, מההתחלה ועד הסוף.
אתה הולך לשבת מול פקיד בריאיון לויזה שינסה להבין למה גבר מבוגר בן 26, נשוי, הולך לקחת את המשפחה שלו למדינה רחוקה, כדי ללמוד תואר ראשון ברמה יותר נמוכה מכל לימודים דומים שילמד בישראל וכל זה בחרפת רעב, כי לאותו אדם אין מספיק כסף לחיות במשך 4 שנים ,לאישתו אסור לעבוד והוא יכול רק לעבוד כמה שעות בקפיטריה.
אז סביר שלא תקבל ויזה וכאן יגמר התוכנית שלך, אתה לא רווק בן 18.
ואתה כותב דברים לא אפשרים רק לסגור הפינות עם פלסטר, אישתך לא תוכל לעבוד בעבודה שהיא לא העבודה שלה לפי ההשכלה שלה, היא לא תקבל ויזה.
ואפשר להמשיך עם כל מה שכתבת.
אם באמת היית רציני, והיית באמת עושה את מה שכתבת, והיית משווה את האפשרויות, היית רואה שקנדה (או כל מדינה אחרת) הייתה מאפשרת לאישתך לעבוד והיו לכם מסלולי הגירה בגלל הלימודים במדינה.
אפשר להבין מישהו שנעול רק על ניו יורק, אבל ברגע שפתחת את כל ארצות הברית, כבר אין שום היגיון לא לנסוע לקנדה ואין יתרון לארצות הברית.
אבל אתה לא באמת מתכנן דברים, "יהיה בסדר", אז בדרך כלל, תוכניות כאלו לא נגמרות ביהיה בסדר.

Darkarki

New member
תגובה

רשמתי תגובה מאוד ארוכה אבל בסוף מחקתי אותה כי אתם פשוט לא קוראים מה שרשמתי.

אז אני יתמצת, תודה על המידע אבל זה לא מה ששאלתי,במקום לנסות לחנך אפשר לענות על השאלות,זה היה עוזר לי הרבה יותר מכל המידע שכבר ידעתי שרשמת

Philip Jr

New member
תשובות לשאלות שלך

״אם אני יסיים לימודים בקולג' בינוני אבל עם ציונים מאוד טובים זה יחשב כשווה ערך למישהו למד במקומות הכי טובים אבל סיים עם ציונים בינונים?״ - לא.
&nbsp
״האם אני יכול ללמוד שנתיים בקולג' רגיל ולאחר שנתיים להגיש בקשה למלגה במקום יותר טוב על סמך הציונים שלי?״ - אתה יכול להגיש בקשת *קבלה*, יענו transfer, ואולי תצליח. לגבי מימון, רוב הסיכויים שלא, אבל זה תלוי לאן תתקבל וכדומה.
&nbsp
מעבר לזה, למרות הסגנון הבוטה שלו (כי גם הוא ישראלי בכל זאת), ANZ1 צודק, ואתה הולך לגלות שהוא צודק, והשאלות שלך (שהנה עניתי עליהן) כנראה לא יהיו רלוונטיות. מצטער, אבל זה המצב.
&nbsp

Darkarki

New member
תודה

תודה על התשבות,זה פחות או יותר מה שרציתי לדעת.

אתם צריכים להבין שהדרך להחלטה שלי עוד מאוד ארוכה ואת רוב הדברים שציינתם אני מבין,והם גם חלק מהשיקול דעת.

GeJuFan

New member
הבעיה היא שאתה שואל

את השאלות הלא נכונות.
&nbsp
במקום לנסות לעבור לארה״ב על בסיס ויזת סטודנט לא יהיה עדיף לעבור על בסיס ויזת עבודה או על ויזת סטודנט כדוקטורנית (במקרה של אשתך- ואם היא מעוניינת)? לאשתך יש מקצוע, ממה שהבנתי די בסיסי, אבל יש לאן להתפתח.
&nbsp
מעבר לזה, כל מה שאני קוראת מדבר רק על ״מה אני רוצה״, מה אשתך רוצה?
חיים בארה״ב הם לא קלים, ולחיות על ויזת F-1 זה לא פשוט כרווק שלא לומר כזוג כשהחצי השני לא יכול לעבוד. אתה באמת מצפה מאשתך לשבת 4 שנים בבית ולעשות.. מה? ילדים? איך תכלכלו אם בקושי את עצמכם אתם תהיו מסוגלים.
שוב יש לכם יותר סיכוי לעבור על בסיס ויזת עבודה אולי של אשתך. אבל זה ייקח זמן והמון עבודה.
&nbsp
או שתנסו את קנדה.

estee from ynet

New member
It's simple

You have realistic options that can solve your dilemma, but you keep concentrating on the unattainable ones.

You asked about a scholarship to study in the US for a BA. It's possible to get one, but only if you are drafted by a US university for your abilities in SPORTS. I have a friend whose husband was a professional soccer player. Their daughter has just started studying in the US for a BA on a soccer scholarship, and their 17 year-old son is expected to get a scholarship too. However, you do not have this option.

You keep asking whether getting top grades at a mediocre college would have the same weight as getting average grades at a top university. I have told you that, in my opinion, you would be better off with average grades at a top university.

Even when considering Canada, you keep referring to Canadian colleges. It's frustrating that you refuse to understand that by having your wife apply for a Canadian PR, all of your problems could be solved. A PR would allow your wife to work in Canada, and you would qualify for student loans. If you take the Bridging Program and do well, you wouldn't have to worry about improving your high school grades - you would automatically be accepted into the top university that runs the Bridging Program. However, in order for any of this to happen, you ought to improve your English, even if you believe that your English is perfect. Unlike you, other students in the Program will be Canadian-educated students.

In addition, Canada is full of immigrants from the former Soviet Union, who speak Hebrew.

למעלה