תגובה שוביניסטית להתאבדות של אריאל רוניס

aaa123

Member
תגובה שוביניסטית להתאבדות של אריאל רוניס

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4661102,00.html[/URL]

השר שלום:"יש מי שבחוצפתם מבקשים לחקור את טענות האישה"

מדוע בחוצפתם?
האם זה שאדם התאבד הופך אותו אוטומטית לצודק?
האם לא ראוי לחקור אם הטענות שנטענו על גזענות נכונות או לא?

לא ברור לי מדוע התמיכה האוטומטית במתאבדים.
גם השמצות לא נכונות על בן אדם אינן סיבה שאנחנו צריכים לקבל בהבנה להתאבדות,והייתי מצפה מאדם חף מפשע להאבק על שמו הטוב ולא להתאבד
חוץ מזה לדעתי יש שנאה רבה מדי כלפי גזענים(כשאני מדבר על אנשים שאינם פושעים ולא על פושעים שרוצחים אחרים או פוגעים ברכוש של אחרים בגלל גזענות),וגם בתי המשפט מחמירים יותר מדי בעונשים בנושא הזה.

הנה דוגמה אחרת לתגובה קשה נגד אישה רק בגלל אמירה מיותרת

[URL]http://ynet-cwapcontosonext.msappproxy.net/articles/0,7340,L-4604245,00.html[/URL]

לדעתי הדרישה של המתלונן לפטר קצינה רק בגלל אמירה שלא היתה במקום ,ולא להסתפק בעונש שקבעה ועדת המשמעת לחלוטין לא במקום.
כמו כן לא הייתי פוסק את הסכום המקסימלי על הוצאת לשון הרע(בהנחה שאין דברים נוספים מעבר לנאמר בכתבה,ו"אתיופי מסריח" שיש בקישור לכתבה אחרת נשמע הרבה יותר גרוע מ"שחור" בעיני).

כן, שמתי לב שכאשר אשה אומרת או עושה משהו הנתפס כבלתי יאה

המון עכברושים מוצאים את ההזדמנות לשפוך את שנאתם, בצורה ארסית ואישית, ותכופות תגובותיהם גם סקסיסטיות.

GreenMamba

New member
לא מצאתי פה עניין של שוביניזם.

אם טענת האישה שהופלתה לרעה ע"י מנהל הלישכה, ומנהל הלישכה התאבד- מה יש פה לחקור? הוא איננו, וניתן לחדד את הנהלים בנושא - וחסל.
שנית, גם אם לא תתבצע חקירה, ונגיד שהיא לא תתבצע ממניעים פסולים- הרי שאין כאן עניין שוביניסטי אלא גיזעני- והם אינם היינו הך, כידוע לך.
שלישית- אנשים שונים מגיבים בצורות שונות. הטענה שלך כי אם האיש התאבד הוא אוטומטית חייב בדין מכיוון שאם היה לו על מה להיאבק הרי שלא היה מתאבד- מקוממת (בלשון המעטה)

אגב, למיטב הבנתי את האירוע, האישה הגיעה ללשכה אותה ניהל רוניס, דרשה זכויות שלא הגיעו לה (קידום בתור), לא הושמעו כלפיה שום הערות גיזעניות והתחושה שלה כי היא מופלה על רקע צבע עורה היתה תחושתה בלבד שלא נתמכה - אפילו על ידה, בפוסט המקורי- בשום ראיה עובדתית. כשהיא התחילה להתלונן ולזעום על כך שלתחושתה מפלים אותה על רקע צבע עורה, התלהט רוניס מההאשמה בגזענות ואמר לה שאם אלו ההאשמות שהיא מאשימה אותו ואת עובדיו, ש"תעוף לו מהפנים".
שום קריאה גיזענית לא הופנתה כלפיה ולדברי רוניס (לפני שהתאבד) היא אף איימה שאם היא לא תקבל את היחס המועדף אותו היא חשבה שמגיע לה- היא תפרסם כי הופלתה על רקע צבע עורה.

גיזענות? אולי ואולי לא, תלוי את גירסת מי אתה מאמץ. שוביניזם? לא מבינה איפה. חקירה? האיש התאבד, מה יש לחקור פה?

aaa123

Member
הנה הגרסה של האישה

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=CwENkd7NtLY[/URL]

היא הסבירה שם מה הסיבה לתחושתה שהפלו אותה.
אני לא קובע שרוניס אשם בגזענות אלא רק חושב שיש לחקור את טענות האישה(ולא ברור לי מדוע לטענת סילבן שלום זה חוצפה).
נכון שאי אפשר לחקור את רוניס אחרי מותו אבל טענותיה לא היו רק נגד רוניס.
אני זוכר שבאחד הטוקבקים קראתי דעה שמדובר באי הבנה,ושהיה תור קצר יותר לאמהות אבל היא הלכה לעמדת המודיעין ,ולא לתור האמהות.

בכל מקרה תגובה להאשמה בגזענות לא צריכה להיות כמו שרוניס הגיב(בהנחה שהוא אמר לה שאם היא מאשימה אותו ואת עובדיו בגזענות שתעוף לו מהפנים)
,וצריך לברר על סמך מה ההאשמה הזאת.

aaa123

Member
לגבי שוביניזם אז מה שאני רואה

זה שאישה מתלוננת וסילבן שלום טוען שזאת חוצפה בכלל לחקור את טענותיה כאשר במקרה ההפוך של גבר שהתלונן נגד קצינה על גזענות(בגלל שהיא שאלה מי זה השחור הזה) לא קבעו שזאת חוצפה לחקור את טענות הגבר,לא הסתפקו בעונש שהיא קיבלה מועדת המשמעת של נזיפה+הערת מפקד שתמנע את קידומה ,ובית משפט בהחלט דן בנושא ופסק שהיא חייבת לשלם עוד כסף.

GreenMamba

New member
אי אפשר להשוות בכלל בין המקרים

המקרה של לי יוריסטה היה מקרה נקודתי בעל השפעות מינוריות, גם אם נקבל את גירסתה במלואה.
המקרה השני נאמר ע"י קצינה לפקוד, והיו לו השלכות כבדות ביותר עד לעזיבתו של הפקוד את המשטרה
&nbsp
שני המקרים קרו במערכות שונות, ביחסי כוחות שונים עם השפעות שונות ובכל מקרה- לא הבאת שום הוכחה שכאן לא חקרו כי הנחקר (ז"ל) היה גבר ושם כן חקרו כי הנחקרת היא אישה.
&nbsp
אני דווקא נוטה להסכים עם השר שלום (וזה נדיר ביותר)- האיש התאבד. על מעשיו (אם היה בהם פגם) הוא כבר לא יחזור. למה לחפור בפצע של משפחתו ואוהביו? מה זה יתן?
מספיק לחדד את הנהלים (שלפי גירסתם נאכפו, אבל בכ"ז) וחסל.

aaa123

Member
בשני המקרים נראה לי שיש גבר שהחליט להתקרבן כלומר

להפוך את עצמו לקורבן בלי שום הצדקה.
אז אולי יש פה תמיכה במתקרבנים ללא קשר למינם ולא מדובר בשוביניזם אבל עדיין צורם לי שבשני המקרים המערכת תומכת בגבר(ואולי אני פשוט נגד מתקרבנים וזה לא מקובל על פמיניסטיות כאן כי הן בגישה עקבית הפוכה שתומכת גם בנשים שמתקרבנות).
במקרה של רוניס לא היתה שום הצדקה להתאבדות שלו ואני חושב שלא צריך לתת לה לגיטימציה,ולהשתמש באירוע שאי אפשר היה לחזות מראש כדי להאשים את האישה(ולצערי יש מגיבים שמאשימים את האישה אפילו ברצח).
&nbsp
לטעמי התאבדות היא מעשה שלרוב ראוי לגינוי(אני יכול להבין התאבדות למשל על רקע של כאבים פיזים קשים שקשה לאדם לסבול אבל לא על רקע של השמצות,ולא התאבדות שאפשר לצפות שתגרור תגובות פוגעניות נגד אדם אחר שכלל אינו פושע).
&nbsp
במקרה של הפקוד שעזב את המשטרה אז ממה שהבנתי הוא לא היה חייב לעזוב את המשטרה ואף אחד לא דרש ממנו לעזוב את המשטרה(אילו היה מתלונן שהתנכלו לו במשטרה בגלל שהוא התלונן וזאת הסיבה שהוא עזב אז במקרה שהתלונה השניה מוצדקת זה מצב אחר אבל ממה שהבנתי זה לא המצב).
&nbsp
&nbsp
אבהיר שאני לא חושב שלי יוריסטה התקרבנה גם אם התחושה שלה שהפלו אותה מוטעית(לדעתי חלק מהתחושות שלה מקורן באי הבנה) אבל אילו היא לא היתה מסתפקת בהבעת התחושה שלה ודורשת פיצויים כספים גבוהים בטענות שהאפליה שהיא נתקלה בה במהלך חייה פגעה בחיי הזוגיות שלה פגעה בשמה הטוב וגרמה לה להמנעות ממפגשים חברתים ,וגרמה לה למתח רב שגרם לירידה במשקל גם הייתי מאשים אותה בהתקרבנות.
&nbsp
&nbsp

catchet

New member

למעלה