תגובה על הספר

ליאור175

New member
תגובה על הספר

אני רוצה לדעת אם החלק שבספר בנושא הכסף כבר עזר למישהו

ע ו פ ר ה

New member
זה עובד

אולי כבר סיפרתי פה, אבל אספר שוב. החלטתי שאני רוצה סכום של 100 אלף ש"ח אצלי בחשבון. קבעתי אפילו תאריך יעד. דמיינתי איך זה מרגיש. הודיתי ליקום בערב ובבוקר במשך מספר שבועות. החשבון שעליו פינטזתי, הוא החשבון העסקי שלי, שרק אני בעלת זכות חתימה עליו. יום אחד בעלי פונה אלי: עופרה, יש לך הרבה כסף בחשבון. תהיתי ושאלתי אותו איך הוא יודע. הוא סיפר שמס הכנסה החזיר לו כסף והפקיד אותו בחשבון שלי. אז כן, זה עובד. ולא, זה לא הכסף שרציתי. רציתי כסף משלי. את הכסף לבעלי החזרתי. עכשיו הבקשות שלי מנוסחות מעט אחרת.
באהבה עופרה

זה מאוד תלוי בנושא של המחשבות שלך והאישיות

להרבה אנשים יש issue עם כסף. כל פעם שהייתי צריך משכורת יותר גבוהה, משכתי עבודה עם יותר כסף. כל פעם שהיה חסר לי כסף למטרה מוגדרת, מצאתי אותו, דרך אישיתי, דרך בונוס, דרך עבודה נוספת. בוא אני אתן לך כמה דוגמאות, כשהתחתנו רצינו שנכסה את החתונה, ויהיה לנו כסף וראש שקט לירח דבש. אז אמרנו להורים שנשמח לעזרה, למרות שהם לא אנשים שיש להם המון כסף, וביחד עם המתנות של המשפחה, והאנשים הנפלאים שהגיעו - כיסינו את החתונה ואת הירח דבש, והיתה חתונה ממש כיפית, למרות שלא הוצאנו סכומים אדירים - גיסנו בדיוק את אנשי המקצוע שרצינו במחירים טובים מאוד. בתחילת השנה עברנו דירה. רצינו דירה גדולה יותר עם גינה (בשביל הכלב והחתולה) ורצינו במחיר שנוכל לעמוד בו. מצאנו אחלה דירה שעולה פחות מהדירה שגרנו בה, וכיוון שכבר יש לנו מכונית מהעבודה שלי אז זה אפשר לנו לגור בדירה הזאת. רצינו לרהט את הדירה, אז אישתי הרוויחה באותו זמן כסף, על השקעה שעשינו, והיה לנו כסף לריהוט, לטלוויזיה, ולהעברות. יש לי אין ספור דוגמאות כאלה, זה תמיד נראה קשה יותר כשמנסים למשוך כסף לצורך כסף, אבל אם יש לך יעד מוגדר ומשהו שאתה רוצה, ואתה חושב על אייך באמת לעשות את זה, ונפתח לקבל את זה, אתה מקבל הזדמנויות, לקבל את הכסף, להרוויח אותו או לקבל את אותו דבר בפחות כסף, או בלי כסף בכלל - או משהו שווה ערך. לפעמים הדברים לוקחים קצת יותר זמן. ולפעמים כשאתה מקבל את מה שביקשת, אתה כבר כמעט שכחת שביקשת אותו. עכשיו אני עובד על פרויקט שיכניס לי עוד קצת כסף, שמן הסתם ביקשתי לפני כמה חודשים. אם אתה רוצה עצה טובה לגבי כסף - תנהל אותו, ותנהל אותו טוב אל תחייה באוברדראפט, תשים לב כמה אתה מכניס וכמה אתה מוציא - ותנהל תקציב. אנשים נוטים לא לעשות את זה, הם לא רוצים לדאוג על כסף, לחשוב על הוצאות לא צפויות. אז הם לא מסתכלים על האוברדראפט, לוקחים הלוואות, ומנצלים את המסגרת אשראי עד הסוף, וכמובן קונים בתשלומים עד הגלגול הבא אם רק נותנים להם. העניין הוא שכסף שאתה מוציא אתה צריך להכניס, אין דרך אחרת, אם אתה חייב כסף לבנק, אתה תצטרך בסוף לשלם אותו וגם את הריבית. וגם אם לקחת את כל ההלוואות והאשראי, והוצאת 100 אלף שח שאין לך. 100 אלף ש"ח לא שווים את הדאגה על הכסף. מה שצריך לעשות זה פשוט לראות על מה מוציאים, לנהל תקציב, לצמצם דברים מסויימים אם צריך, לחסוך, להשאיר מקום לטעויות. ככה אתה יודע שלא משנה מה קורה אתה תסתדר. לפעמים אני בכוונה מנסה להכנס לאוורדראפט, אני מוציא סכום גדול בלי תשלומים , כי אני יודע שאם אני אוציא אותו בתשלומים, אני אשלם אותו הרבה זמן, אבל אם יהיה לי מינוס של 2000 או יותר, הרצון שלי להפתר מהמינוס, יגרום לי לשלם את זה הרבה יותר מהר מאייך שהייתי משלם את זה אם הייתי עושה את זה בתשלומים.

למעלה