תגובה לרן ואריאל

תגובה לרן ואריאל

שלום לכולם! את האמת זאת הפעם הראשונה שאני פה וקראתי את הדיאולוגים האחרונים של שני חברה פה R.Z "ואריאל המקורי". ואין ספק שלשני החברה האלה יש ידע נרחב באומנות הלחימה ונסיון בתחום. אך דבר אחד אני לא מבין מה הם מנסים להוכיח פה???? הלא ידוע לכל בר דעת שפה במדינה,יש נטייה לאנשים להראות מן התנשאות שבד"כ מעידה על אגו נפוח,שיכול לנבוע מהמון סיבות. אריאל ורן אני רוצה שתבינו דבר אחד,אין לכם מושג באומנויות לחימה מכיוון שכל הדיאלוגים שלכם מושתתים על הרצון של כל אחד מכם להראות שהוא יודע יותר מהשני,ואינכם נכנסים לעומקם של דברים אינכם מתייחסים לפן המנטאלי והרוחני של אומנות הלחימה. וכל מה שיש לכם לומר זה,"אני יודע אני מכיר" מה אתם יודעים?? ורן זה שהיית בתאילנד עדיין לא הופך אותך לידען גדול גם אני הייתי במזרח וראיתי המון ואני גם מתעסק באומנות לחימה שבארץ אין לה מודעות בכלל. וכמוך אני מתאמן לבד עם שני חברה ובעזרת ספרים וניצול הידע של כל אחד מאיתנו,(גם על הנונצ´אקו וטונאפה).אבל אתה מנסה להראות ולהציג את עצמך כמן פילוסוף שחוץ מלהכניס נקודות מאד כלליות אינך מכיר עדיין את פילוסופית המזרח לגבי אומנות הלחימה אותו דבר אריאל ועם כל הכבוד שאני רוחש לשניכם,אני חושב שיש לכם עוד המון ללמוד ולדעת כמו שיש לי,אתם יכולים להביע דעות לקבל או לחלוק עליהם,אבל אל תנסו להראות שאתם "היידו קרישנמורטי" של אומנויות הלחימה. ואגב רן הקנדו לידיעתך אינו עוסק באלמנט הפיזי של הלוחם אלא אמור לשפר את הרוחניות שבאדם ומשפר בו גם את הזריזות וכח העמידה,ואריאל אני מבין שיש לך ידע עשיר מאד לפי מה שקראתי,אך אינך מתעמק בעיקר יעודו של אומן הלחימה שהוא, הכרה עצמית,תודעה מלאה,שיחרור הנפש והגעה להארה,שאלו היסודות העיקריים שבלעדייהם אינך יכול לממש את רצונך להיות לוחם,אז יש לך נסיון ויש לך ידע,אבל חסרה בך קצת הכרה רוחנית בתור לוחם אותו דבר רן לשניכם חסרה הכרה זו ועליכם להפתח קצת ברוחניות ולדעת את "דרכו של הלוחם" אני מאחל לשניכם בהצלחה בכל אשר תלכו ואני מקווה שלא פגעתי באף אחד מכם סה"כ אנחנו מביעים דעות כאן ומנסים לעזור אחד לשני להבין יסודות קיימים,ואני גם עוסק באומנות לחימה שאין לה מודעות בכלל בארץ שהיא נקראת,"פנצ´אק-סילאט" שהמקור שלה באינדונזיה,(שעיקרה הוא שליטה וזריזות בתנועות ידיים וגוף).הלוחם באומנות זו צריך שתהיה בו את התיזמון וזמן התגובה המהיר ביותר כשל האייקידוקה(לוחם האייקידו) והעוצמה והזריזות של לוחם המו-תאי,למה אני אומר לכם את זה?! כדי שתראו כמה הפילוסופיה ומשמעת עצמית חשובה,שאת רוב האימונים שלנו אנו מעבירים בתכנים רוחניים ורק אז מממשים אותם במעשי.יום טוב שיהיה לכם

aiki-freak

New member
התנשאות?

אני דווקא לא ראיתי שום נימה של התנשאות בהודעות של אריאל (המקורי) מה שלצערי אני לא יכול לומר על ההודעה שלך...

תקשיב חוכמולוג

התנשאות זה לומר דברים ולהגיד אני צודק אני לא אמרתי שאני יודע הכי טוב ולא אמרתי שאני צודק רק שיקפתי פה מציאות שאנשים פה מנסים להפיל אחד את השני ותסלח לי אדון אייקי פריק אם לא שמת לב ציינתי שם שגם לי יש מה ללמוד וזה מה שמעצבן פה בארץ כל אחד משחק אותה מבין גדול מה שאני מבין זה את ההתנשאות והשחצנות הישראלית שבאה לידי ביטוי פה בארץ בכל המובנים כולל בפורומים והייתי כמעט בכל הפורומים אז אל תגיד שאני מתנשא כי אם בשבילך התנשאות זה לנסות לשקף מנטאליות מסויימת שברובה היא אמת שדי מצערת אז בבקשה בלי גובה עיניים כי אם אתה רוצה להיות כמו אמיר אני מקווה בשבילך שזה יתבטא רק בפורום ולא במציאות כי במציאות אף אחד לא אוהב מתנשאים ושחצנים מה שאני לא עושה כי אין גם על מה כולנו אותו דבר אז שתבין שאין פה קוסמים ואף אחד לא אלהים אוקיי?? אני מקווה שהבנת

aiki-freak

New member
הבנתי אותך...

אני מציע אבל (ואתה לא חייב לקבל את דעתי) שלהבא תשתדל לומר רק דברים חיוביים ולא דברים כגון "אני רוצה לומר לכם שאתם לא מבינים כלום באומנות לחימה" או דברים דומים,זה עלול להתפרש כעלבון... אנחנו מנסים ללמוד פה אחד מהשני ולא להעליב אחד את השני או להטיל ביקורת אישית... אז ספר לנו קצת מה זה "פאנצ´ק סילאט"... מי המורה שלך ואיפה למדת את זה? האם יש עבודה עם חרב בשיטה זו? בא נהפוך את הדיון לחיובי יותר (בבקשה) בברכה

אוקיי

אני מתנצל אם פגעתי במישהו פשוט ראיתי איך אנשים פה מנסים לשבור דעות אחד של השני אז זה קצת עיצבן אותי אז ניסתי לאזן בין חילוקי הדעות שלהם לצערי (ללא הצלחה)זה נכשל. בכל אופן בקשר לפנצ´ק-סילאט עד לפני שנתיים הייתי במסע תרמילאות עם עוד שני חברה למזרח הרחוק, היעד שלנו היה אינדונזיה, רצוי לציין ששלושתינו התאמנו באיגרוף תאילנדי(מואי-תאי בשמו המקורי)ולכן היה בנו את הזיקה הזאת למזרח, לאורך טיולנו בסינגפור וג´וגג´קרטה שהיא אחת הערים המרכזיות והתרבותיות של אינדונזיה, מצאנו זמן להתעניין גם באומנויות לחימה שעדיין לא היו ידועות לנו, ונודע לנו על אי שנקרא אי סומטרה, ששם נולדה אומנות לחימה שעד כה לא נודעה לעולם המערבי, והיא הפנצ´ק-סילאט. שיטה זו פותחה באיי סומטרה לפני כ1400 שנה לערך ופותחו לה כ150 סיגנונות שונים.כמובן שאדם שלא מכיר באומנות זו יראה אותה כריקוד ותו לא, בשיטה זו הלוחם מזיז את ידיו כל הזמן במין תנועות הטעייה, וכשהתוקף תוקף מתחמק ממנו לוחם הפנצ´ק-סילאט בתנועה מהירה וחובט בו במכות משתקות עד להכנעתו על הקרקע. את האמת חלק גדול מן הפילוסופיה של שיטה זו מושפע מן הקוראן בגלל ריבוי המוסלמים באיזור אך לזה אין כל חשיבות בעיני אגב מתוך כ150 סגנונות של השיטה הכי פופולארית ונפוצה באינדונזיה זה שיטת הנמר. שכן היא גם אחת היעילות. אני וחבריי נורא התלהבנו מאומנות זו ויותר מההיבט הפילוסופי מאשר המעשי, אך ניתקענו בבעיה לא מצאנו מישהו שיוכל לתת לנו כיוון איפה לומדים ואם זה קיים בארץ,היינו מאד מאוכזבים, אבל למרבה המזל פגשנו שם כמה חברה ישראלים ושניים מהם למעשה חיים שם הם גם תרמילאים שעשו דרכם אל המזרח ופשוט התאהבו במקום עד כדי שנשארו שם הם כבר 5 שנים היו שם(אז) ואחד מהם ששמו שוקי מליחי למד את השיטה הזאת כמה שנים מסתבר וזה היה ממש במזל ושאלנו אם זה מוכר בעולם המערבי והוא אמר שלא לצערו נורא התאכזבנו אבל הוא התלהב מהרעיון שנפתחנו ללחימה זו ושאל אם אנו מעוניינים ללמוד כמה דברים בסיסים בלוחמה זו נורא התלהבנו אבל הייתה קצת בעיה האכסניה שהתגוררנו בה הייתה במרחק של כ35 דקות מהמקום אז הוא הציע לנו לעבור לפה להיות איתו היה לו שם ביקתה מעץ נורא יפה והוא אירגן לנו מקום היה קצת צפוף אבל הסתדרנו, ואז התחיל שלב הלמידה עבקנו קודם הדרכה לגבי האומנות הזו הסטוריה,את עקרונות הפנצ´ק-סילאט, ואז הוא נתן לנו כמה שיעורים בסיסים וכמה יסודות על אומנות זו.למעשה היה לנו מזל שהיה לנו רקע באומנות לחימה שכן היו שם תרגילים שהיה קשה לבצע, וזהו בכל אופן נהננו מאד והוא גם נתן לנו ספר הדרכה וסרט תצוגה שהוא הקליט בג´וגג´קרטה. במופע שהיה לפני שנה דאז.הוא אמר לנו שזה יכול לעזור לנו לכשנחזור לארץ באימונים, הספר מדהים ועד היום אנחנו מתאמנים לפי הספר(היה יותר קל אם הוא היה חוזר איתנו לזה מאד קיווינו)למעשה עד היום אנו חושבים ומדברים עליו וגם רוצים לחזור לשם,אבל זה כבר לא מה שהיה פעם,בכל אופן זה כל הסיפור על הפנצ´ק-סילאט, בהקשר לשאלתך אם קיים בשיטה זו גם תפעול בחרב,לא אין אבל בזמן שהותינו שם,קיבלנו אינפורמציה על "הבאנשאי" שזאת אכן צורת לחימה שמוצאה מבורמה בנשק של הבורמזים שמטרתה של תורת הלחימה בהשוואה לאחרות,לפרוק את התוקף מנשקו בלבד ולא להרוג אותו,בד"כ סוגי הנשק הם:חרב קצרה,מוט ורומח,אבל זה לא משך אותנו גם בגלל שלוחמה בנשק מסוג זה הוא רציני מידי ולא ממש יעיל בעולם המערבי(כמעט אין לו שימוש) לכן אנו מתאמנים בשימוש בנונצ´אקו וטונאפה שזה בנפרד מהפנצ´ק-סילאט. וקיימות עוד המון אומנויות שאנו פה בעולם המערבי אינם מודעים להם אז כדאי לברר זה מאד מעניין.

Zeev Foux

New member
סילאט

סילאט אינה אומנות סודית או לא ידועה, היא נמצאת בהולנד מאז שנות החמישים (זה די הרבה בהשוואה לדוגמא לג´ודו בארה"ב) ומשם היא עברה לכל אירופה. בסילאט שאני ראיתי ישנו שילוב של קריס (חרב אינדונזית, קצרה יחסית ובעלת להב מפותל) באימונים וכן מקלות קצרים ובינוניים. אני מצרף קישור לאחד מאתרי הסילאט הנחמדים שאני מכיר (רובם באינדונזית או בהולנדית או בגרמנית) ובעצם, קישור לדף הטכניקות (פורמט MPEG) באותו אתר שם אפשר להתרשם בצורה ישירה מהחן של אומנות זו

זיו

כשכתבתי שאומנות הלחימה הזאת אינה מוכרת התכוונתי ביחס לקראטה הג´ודו הטאיי קון דו וכ"ו היא לא מוכרת עובדה שאייקי פריק שאל אותי על אומנות זו ומהיכן הגיעה יתכן מאד שהיא מוכרת יותר באירופה אבל בינינו בייחס לאומנויות הלחימה האחרות אין ממש המון נגישות אליה

aiki-freak

New member
אל תקח אותי כמדד...

אבל אפילו אני שמעתי על השיטה וגם ראיתי פעם תצוגה שלה ביורוספורט(בפסטיבל אומניות הלחימה). אני מצטרף לשאלה של אריאל(המקורי)...מה ההבדל בינה לבין שיטות פיליפניות/סיניות כגון קאלי/אסכרימה/ווינג צ´ון וכד´? ושאלה נוספת...אתה לא מרגיש שעדיף אולי ללמוד שיטה דומה כמו אסכרימה שכן מלמדים בארץ מאשר ללמוד באמצעות ספר? אני אישית לא חושב שהייתי יכול ללמוד מספר (אבל זה רק אני...) בברכה

גפני

New member
סחטיין אייקי

הרגע בצעת תמרון טאי צי מדרגה ראשונה, פשוט לא היית שם. ברם לדעתי (ואתה לא חייב לקבל את דעתי) בפעם הבאה תתמרן מוקדם יותר וכך לא תהיה אנרגיה שלילית שתצטרך לטפל בה אלא מלכתחילה תשרה עלינו אווירה חיובית.

בהחלט סחטיין אייקי!

תודה שנחלצת להגן על כבודי... רק חבל שאין לי כבוד להגן עליו!
ובלי קשר, אתה חושב שיסכימו לפרסם את המאמר שלי באתר של האייקידו? אולי מתחת למאמר על "שפה של אייקידו"
אריאל

liron_fine

New member
איזה שירשור

מזעזע! רבותי... כמה שינאה חבויה כאן. כמה חוסר כבוד זה לזה. כמה אגו רמוס. כואב לקרוא את זה, אבל צדק מי שכתב שזו דרכו של הרחוב הישראלי. לתומי, חשבתי שהמטרה היא להתחבר לרחוב לא ישראלי.
מישהו פה מלמד ישרא-דו?

אני לא חושב שצריך לראות את זה כך.

יש קצת אי הבנה בהודעות מודפסות לגבי טון הדיבור והאווירה שסביבו. אני משוכנע שכל השירשור הזה נכתב מתוך כוונות טובות. אני דווקא לא אוהב להכליל על ישראלים התנהגות רעה. אני מאותם בודדים שעוד מאמינים בטוב שבבני אדם. חוץ מרופאי שיניים, כמובן!

ידידי, אתה מחמיא לי... ../images/Emo6.gif

אין לי לא ידע עשיר ולא נסיון נרחב באומנויות הלחימה. אני בסה"כ תלמיד מתחיל בשיטה שתחומי הלימוד שלה כוללים גם כלי נשק. רן עניין אותי במספר אמירות, והתפתח בינינו דיון מכובד, ורציני לגבי אסטרטגיות לחימה בחרב, ועניין אותי לדעת מה הוא לומד, ותחת איזה מורה, על מנת להתחקות אחר מקור השיטה שלו, ולהבין יותר את האמירות שלו. הצהרות כמו "בקנדו עושים ככה ובקנג´יטסו עושים ככה ובקונג פו עושים ככה" בדרך כלל צריכות להיות יותר כך: "בקנדו בשיטה זו וזו עושים כך וכך" וכיוצא בזה. הרי לא דומה בהכרח הקונג פו של בן טל שחר לזה של דוד. נכון שבפורמט כמו זה, כתיבה, ללא יכולת של הבעות גוף וכיוצ"ב לפעמים קשה להבחין בין דיון רגוע להתלהמות. אני משוכנע שרן לא נפגע מדברי.בכל מקרה, יישר כוחך על הנסיון לשמור על רמת הדיון בפורום. וברוך הבא!
אגב, ציינת בהודעתך לגבי פקנט סילאט, רציתי ליידע אותך כי בארץ קיימים אנשים בעלי ידע רחב בשיטה הזו, סנסיי צבר ארם לדוגמא, שהיה ובע"ה יהיה בסדנאת אורחות לוחמים הוא בעל ידע בשיטה זו. אינני בקיא בדרגתו, אך הוא הראה תרגילים מספר של השיטה. אגב, השיטה דומה מאד לשיטות הווינג צ´ון והארניס\אסכרימה. אולי תוכל להרחיב לגבי ההבדל בין הפקנט סילאט לבין שיטות אלה? אגב, האם יש לך נסיון אולי באייקידו ו\או באגרוף תאילנדי (מואי טאי) ותוכל להרחיב גם על ההבדלים ביניהם לבין שיטת הפקנט סילאט? בידידות, אריאל

למעלה