תגובה לפיגועים

gabcake

New member
תגובה לפיגועים

האם יש לכם אותה תגובה כשאתם שומעים על פיגוע בת"א כשאתם בארץ או בחו"ל? אני חושבת שעם השנים השתנו לי התגובות.. זה עדין מדאיג ובטח עצוב, אבל בגלל המרחק והבדלי שעות, אין את תגובת הפאניקה שהיתה לי בארץ.

eig

New member
צר לי לאכזב

אבל גם כשחייתי בישראל לא הייתה לי תגובת פאניקה. האמת היא שחייתי בישראל הייתי מנותק לחלוטין ממדיה רק בגלל קרנבל הפיגועים, לא היו לנו כבלים בבית, לא ראינו חדשות, לא קראנו עיתונים יומיים ורב הזמן ידעתי על הפיגועים אחרי יום או יומיים. פה למען האמת, אני לפעמים קורא את החדשות "בזמן" אבל אני מתייחס רק לנושאים בין לאומיים שיוצאים מישראל וכל נושא פנימי, כמו פיגועים, פחות מדבר אלי. ואם כבר העלת את הנושא אני אספר משהו, כשנפלו התאומים, הייתי בדיוק בפאב בצפון תאילנד וראינו את זה ב CNN. והיה משהו מזעזע. לכל איש הייתה תגובה אחרת שם, פרט לישראלים. כל הישראלים פשוט לחצו על הכפתור האדום שנמצא להם במצח ונכנסו ל "מוד פיגוע". דבר שזיעזע אותי לגמרי. מאז בערך החלטתי שאני מתנתק מהמדיה בישראל שלא יכניסו אותי לתכנות האנושי הזה ושיניחו לי להחליט איך בא לי להגיב לכל נושא.

ro99

New member
מה זה פאניקה?

חרדה שמשהו שאת מכירה מעורב בפיגוע או חרדה לשלומך את? אני עזבתי את הארץ בתחילת שנות ה-80, כך שאין לי נסיון ישיר של פיגועים. יש לי לעומת זאת נסיון עשיר בחוויה מרחוק ודאגה לאנשים קרובים לי, בין אם זה מלחמת המפרץ ובין אם זה פיגוע. כשפיגועים היו תופעה די חדשה, הייתי מתקשרת לבדוק שאנשים בסדר. אבל אם הזמן לומדים מי ומה איפה ולמה, וקולטים כמה הסיכוי קטן שאהובים יהיו בדיוק במקום מסוים בשניה מסויימת. ובעצם את האנשים שאני מכירה בת"א (חברים ומשפחה) אפשר למנות כיום על אצבעות יד אחת. הפעם האחרונה שנבהלתי והתחלתי להריץ טלפונים למשפחה וחברים היה שרשרת הפיגועים בלונדון.

18דניאן18

New member
התגובה לפיגועים... היא

תראי אני עובד במשרד ממש ליד איפה שהיה הפיגוע. אני תלאביבי והאמת אני לא נרעש כמו שכל התלאביבים לא נרגשים מהפיגוע הזה. עצוב לי מאד שהפיגוע הזה עבר פשוט ככה ואחרי חצי שעה- חצי שעה(!) כבר שחכתי ממנו. אני מאמין שזה בגלל שהפיגוע לא קרה במרכז תל-אביב שנקין או דיזינגוף אלא יותר בצד- גיאוגרפית דרום תלאביבוגם בגלל האוכלוסיה שנפגעה...

ro99

New member
איך שכחתי שרק דם יהודים אדום...

מצמרר. טוהר הגזע meets עבדים היינו.

למעלה