תגובה לכולם

peachy

New member
תגובה לכולם ../images/Emo14.gif

טוב, קודם כל אני באמת רוצה להודות לכל מי שהגיב על ההודעה שלי והחלטתי שאנסה לספר לכם את הסיפור שלי (כמו שאמרה דרדרית - מה יש לי להפסיד?) אבל לפני זה, אני רק רוצה להגיד למיכל מנדל שלא "טרחתי" להגיב, בגלל שלא יכולתי, ואני לא איימתי על אף אחד, רק כתבתי בדמעות את מה שישב לי על הלב. אני לא יודעת איך להתחיל ולספר את מה שעובר (ועבר) עלי, אז אני אתחיל מההתחלה… בשנים שהייתי בת 12-13 בקושי הייתי בבית ספר, אני וחברה שלי (שעד עכשיו היא החברה הכי טובה שלי) הברזנו כמעט כל יום והיינו מגיעות רק למבחנים, בתעודות ז´ ו – ח´ שלי יש מאות חיסורים, ואולי בתת מודע זה היה נסיון לראות אם ההורים שלי ירגישו, הייתי יוצאת כל בוקר וחוזרת כאילו הלכתי לביה"ס, כצפוי - אין להם מושג עד היום שאת כיתות ז´ ח´ "ביליתי" כמעט בכל מקום אפשרי חוץ מביה"ס ולאט לאט הפכתי לנערה אובדנית. בכיתה ט´ עברתי למכללה דתית לבנות בלבד. לפני שאמשיך לספר, אז קצת על האישיות שלי (רק בשביל שתבינו יותר טוב בהמשך), אז אני די ביישנית ורואים את זה עלי – ז"א שאני מ-מ-ש ממש משקפת את הרגשות שלי החוצה, אבל למרות זאת אני מצחיקה את כל מי שאני פוגשת וכללית יש לי אופי די שמח, בלי החוש הומור שלי ממזמן כבר לא הייתי פה. האישיות שלי נורא מורכבת. אז נכנסתי לכיתה ט´, וכמו בכל מקום (עד היום) הייתי שונה מכולן, ל-ג-מ-ר-י,אבל בכל זאת כולן די חיבבו אותי (בגלל החוש הומור) ומצאתי גם כמה חברות, את השנה ההיא עוד סחבתי איך שהוא. בכיתה י´ פוזרנו למגמות השונות, ואני הלכתי למגמה שהכי התחברתי אליה והיה לי די נחמד להסתוות בפינת הכיתה, לחלום בהקיץ ולצייר, שנאתי את רוב הכיתה חוץ ממי שהסתובבתי איתן, אבל לא הראיתי את זה, הייתי מצחיקה אותן כמו את כולן, שנאתי אותן כי הן היו מדברות איתי ומתייחסות אליי רק כשהן רצו משהו וכשלא - היו מתעלמות ממני. ובינתיים ההורים שלי (כמו עכשיו) בכלל לא ידעו שיש בעיה, התנהגתי כאילו שהכל בסדר, שמחה ומאושרת, ובחדר שלי הייתי שומעת מוסיקת רוק עם משפטים כמו I hate myself & I want to die (וזה העדין מביניהם). וככה זה נמשך עד י"ב, כמעט וניסיתי להתאבד כמה פעמים בגלל שרציתי שכל המורות והבנות המתעלמות בכיתה שלי יצטערו על איך שהן התנהגו אלי ושאולי בפעם הבאה שהן יראו מישהי כמוני הן יתנהגו אחרת, ורציתי שההורים שלי יצטערו על כל הזמן שהם התעלמו ממני ושיחשבו לעצמם: איך לא שמנו לב למה שעובר עליה?, עכשיו כבר אין בי את הרגשות האלה, יש בי רגשות אחרים לגמרי, ואפילו ההיפך, אני לא רוצה שההורים שלי יתעצבו וירגישו עצובים כשאתאבד. בערך בגיל 17 סיימתי י"ב והמשכתי לי"ג, פה כבר הרגשתי יותר טוב, כבר לא כ"כ אובדנית. אני באה ממשפחה מסורתית, אבל לא דתיה ממש, אז החלטתי שאני צריכה לבחור: או להיות דתיה לגמרי או חילונית לגמרי, לא רציתי להיות באמצע, תיעבתי את הדרך של ההורים שלי. הייתי בפרשת דרכים ואחרי הרבה התחבטויות ונסיונות החלטתי להיות דתיה. וזה שיפר אותי, שימח אותי, ואם תרצו שאפרט אז תגידו. ובכיתות י"ג-י"ד מצאתי את עצמי נותנת ונותנת (בחיוך) ולא מקבלת שום דבר, אפילו לא את התודה הקטנה ביותר, נהפכתי למובן מאליו, למין מכולת כזאת שאפשר לקחת ממנה הכל ולא צריך לשלם, והגעתי היום למצב שזהו, נגמר לי המלאי, אין לי כח נפשי יותר. נתתי ונתתי ולא נשאר לי כלום, ואני חושבת שאני דווקא הייתי זו שנזקקה להכי הרבה, במיוחד שכל כאבי זעק מפניי ומגופי. נו, אתם לא תהיו שמחים בשבילי שכל זה יגמר?.
peachy

peachy יקרה !

פיצי יקרה! אין לי שום ספק בכך שאת בחורה מאד מוכשרת, עם כושר ביטוי מעולה, ואדם שיש לה מה לתת ויודעת לתת. את כותבת: "מצאתי את עצמי נותנת ונותנת (בחיוך) ולא מקבלת שום דבר, אפילו לא את התודה הקטנה ביותר, נהפכתי למובן מאליו, למין מכולת כזאת שאפשר לקחת ממנה הכל ולא צריך לשלם, והגעתי היום למצב שזהו, נגמר לי המלאי, אין לי כח נפשי יותר. נתתי ונתתי ולא נשאר לי כלום, ואני חושבת שאני דווקא הייתי זו שנזקקה להכי הרבה, במיוחד שכל כאבי זעק מפניי ומגופי. נו, אתם לא תהיו שמחים בשבילי שכל זה יגמר?." כאשר אדם נותן מיתוך רצונו, ועוד יותר, כאשר אדם נותן שלא על מנת לקבל, אזי נתינתו ממלאת אותו – והוא נהייה מלא עוד יותר מאשר מלפני נתינתו. אך אצלך זה לא כך. כנראה שאת מגיעה למצב שבו את לא רוצה לתת , (זאת הינה זכותך האלמנטרית, ואין זה משנה מדוע !), ולמרות זאת את ממשיכה לתת שלא מרצונך. (אולי כי יש לך צורך לרצות את האנשים מסביבך, ו\או כי זאת צורת התנהגות שאימצת אותה בשביל להרגיש מקובלת, ו\או כי אין לך את הכוח לומר: "לא!" מבלי להרגיש אשמה). אך פיצי יקרה, למרות שצורת התנהגות זאת אכן מבטאת איזו חולשה, בודאי שהחולשה הזאת איננה הסיבה היחידה לייאושך. אדם עם אינטליגנציה גבוהה ועם עומק נפשי כמו שלך, היה בקלות יחסית מוצא דרך להתמודד עם החולשה הזאת. לכן, כנראה שהסיבות לייאושך הן יותר עמוקות ממה שאת מוכנה לפרוס אותן כאן בפורום. לכן, אני מציע לך: לא להירתע מלפנות לעזרה מיקצועית. כל עזרה סטיגמטית (-מלשון סטיגמה) ככל שתהיה עדיפה על פני הישארות במצב שבו "כאבך זועק מפניך ומגופך". כאב שמדלל את האנרגיה שלך, כאב שבגינו לא נותר לך די אנרגיה: להשקיע בצעידת צעדים בכיוון של אי-תלות ועצמאות. להשקיע בכיוון של מציאת קשר בינאישי עמוק. להתפתח מבחינה מיקצועית, (אולי גם להמשיך ללמוד בכיוון שאת רוצה), ולהוציא את כשרונותיך לאור - לטובתך ולטובת החברה. אני מתכוון לטיפול של שיחות שבו את יוצרת קשר של גילוי לב ושל הבנה עם מטפל\ת. תחפשי מטפל\ת טוב\ה, ואם התנסית זמן מה והקשר הטיפולי לא נראה לך על תהססי מלחפש מטפל\ת אחר\ת. אכן המימון הוא בעייה קשה. אך אפשר לנסות גם בקופ"ח, או בשירותים החברתיים, או בתחנה לבריאות הנפש. תבררי בער"ן, או בפורום של סהר תמיכה. בכל אופן, זאת הינה רק עיצה, על סמך אינפורמציה מיזערית שנתת מעצמך. לכן במידה ולא מתאים לך, במידה ואת יכולה להיעזר בכל צורה אחרת – חבר\ה טוב\ה, מסגרת מתאימה, סדנה מתאימה, קבוצה מתאימה (למשל במסגרת של מכון אדלר), דרך פורום מתאים, ובעיקר על ידי התמודדות עצמית - אז תיעזרי. אך תרשמי לעצמך שבמקרה הצורך – תמיד אפשר וחיוני לחפש עזרה מקצועית. כאשר אני חוזר שוב על דברי הקודמים: כל מאמץ לחפש כל עזרה שהיא ותהיה העזרה הסטיגמטית ביותר (כגון עזרה תרופתית על ידי פסיכיאטר במקרה של מצב דיכאוני בולט), כל עזרה שכזאת, תמיד ובכל מקרה עדיפה על סבל פנימי קיצוני ועל יאוש קיצוני מכל עזרה - יאוש שמוליד רצון להתאבד. ועוד מילה על הרצון להתאבד – לפעמים הוא מבטא רצון לנקום בהורים, או בבעל \באשה, בחבר\חברה, כאשר אדם מרגיש שהוא נפגע על ידם פגיעה קשה. גם רצון שכזה לנקמה באמצעות התאבדות דורש טיפול מיקצועי – וחייבים להגיע לטיפול מיקצועי שכזה כמה שיותר מהר. לסיום, פיצי, אני מבקש ממך: אומץ לב (ואין ספק שיש לך הרבה מהאוצר היקר הזה) והרבה סבלנות לעצמך. רק כך תתני לעצמך את הזמן להתפתח. כאשר מפעם לפעם המשברים שלך ילכו ויקטנו. לאט-לאט תצאי מההרגשה שיצרת לעצמך: הרגשת היותך "פיצי", כאשר התפתחותך תשקף את הגודל האמיתי שלך. בברכת טוב, (נגיד טוב - שיהיה טוב) פרי מגדים.

peachy

New member
לפרי... ../images/Emo14.gif

בנוגע לאמונה בה´, אני מסכימה לגמרי, כי רק בזכותו הצלחתי לקום מכל הנפילות שהיו לי, ולמרות כל הרצונות שלי הוא מחזיר את נשמתי בכל בוקר. בנוגע לתקווה, אני די חולקת עליך, תקווה בתיאוריה היא טובה, אבל במקרה שלי תקווה לא שווה כלום, קיוויתי וקיוויתי וקיוויתי במשך שנים עד שיצא לי עשן מהאוזניים ו-כ-ל-ו-ם לא קרה, ככה שהגעתי למסקנה שאני יכולה לוותר על התקווה. אם אני רוצה שמשהו יקרה - עלי לגרום לו לקרות, ולא "לקוות" שהוא יקרה, אפשר רק להתפלל לאלוקים ולבקש עזרה שהדבר יקרה – "אם רוצים ומשתוקקים ה´ מצטרף" , אבל לקוות? בי כבר אין תקווה.

nirsh

New member
את צודקת!

זה נכון. תקווה טובה רק למיואשים, כי אם לא קמים ועושים מעשה - היא לא שווה כלום. אז מספיק לקוות! מי ש"מקווה" לא לוקח אחריות על חייו. בשום מקום בתנ"ך אין בתהטאות של ה´ לגבי תקווה. העניין הוא פשוט לעשות! להגשים! התגשמות - היא המהות של החיים הגשמיים!

CAT4

New member
../images/Emo2.gif אם תרשו לי אז ../images/Emo2.gif

חשבתי על זה ואני יודע שאת לא תעני לי על זה, אבל מיצד שני אני לא לא ממש יודע אם אני צריך לשאול את זה. אבל למה את לא כמה וצועקת "אני כאן ואני..." ולא חושב מה שיצא יצאה אני יודע שאת לא מסוגלת לעשות את זה כי את בישנית אבל בגל שאת בישנים את צרכה לעשות את זה. אם הרבה אהבה אין סופית Y.G.A the CAT

peachy

New member
ל CAT4

אני לא קמה וצועקת את כל הרגשות שלי כי אני חושבת שלאף אחד לא יהיה ממש איכפת. הייתי רומזת רמזים בגודל של אבטיחים להורים שלי, והם לא קלטו, או שהיו אומרים לי - מה את מדברת שטויות… יש לי חברה אחת שיודעת על זה, והיא רוצה שאני אלך איתה למקום שנקרא "הפוך על הפוך" – שאחרי שדיברתי עם יועצת מסהר (באינטרנט) היא המליצה לי ללכת לשם. וכשכתבת "למתאבדים אין עולם הבא", זה אמור לרגש אותי איך שהוא? חוץ מזה שזה ידוע לי. אם כבר אז יותר כואב לי שאני הולכת לכרות את ההמשכיות שלי

CAT4

New member
../images/Emo52.gif

אני מבקש סליחה ומחילה. ומקווה שהעתיד לך היה ורוד כמו שאת רוצה שהוא היה. אני דיברתי יותר מידאי מימה שאני יודע ואני מצעטר על כך. אני חושב שהחיים שלך הם לא כל כך רעים כמו שאת מספרת אבל מי אני שאגיד את זה. במחשיבה חיובית אני מיחל לך את כל הטוב שבעולם. Y.G.A the CAT

דרדרית

New member
היי לך פיצי ../images/Emo24.gif

קראתי פעמיים את דברייך והתרגשתי עד דמעות (ואת חשבת שזה לא יעניין אותנו..). קוראת בין השורות ורואה מישהי שקשה לה המון זמן. שואלת את עצמי איך יכול להיות שהמערכת "פיספסה" אותך? ובמערכת אני כוללת בית ספר, הורים, חברה, ואיך כמעט יכולת להעלם לנו ככה סתם. שואלת את עצמי כמה עוד "פיציות" כאלה הולכים לאיבוד כל שנה מבלי שאנו רואים? איך אנו קהי חושים כל כך? ומי יודע? אולי בקרב תלמידיי בבית הספר, ישנם כאלה שרע להם אך יודעים להסוות זאת כמוך??? שמחה בשבילך על כמה דברים: יש לך חברה טובה שמלווה אותך וזה לא מובן מאליו, יש לך יכולת ביטוי בציור (וזה נהדר) וכן יש לך יכולת ביטוי מילולית מדהימה. אני קוראת ורואה לפני בחורה חכמה שמתקשה לההלך בשבילי החיים, רואה רק את מכשולי האבנים שעליה לעבור, וקשה לה. טוב שפנית הנה. עצם הכתיבה הראתה שיש המון אנשים שמוכנים להושיט יד, מוכנים לשוחח איתך ולעזור (גם אם הם לא כולם מקצועיים- הם פועלים מהלב וזה המון!), ראיתי גם שפנתה אלייך ההילרית שסיפורה נגע לליבי ובטוחה שתוכל להיות לך לעזר, ובכלל- הכי חשוב שתראי השהשמש זורחת והעולם יפה. אנשים מבוגרים ממך, לא תמיד עוברים את הבחירה הנוראה בין שני העולמות כפי שעברת, את הלב החצוי בגלל הדרך וההתלבטות בין המשך דרך ההורים או עזיבתה, עם כל מה שכרוך בכך. מאמינה שזה לא קל, ושמחה שמצאת לך פיתרון. היי פיצי על נתינה וקבלה והתרוקנות מנתינה- אפשר לכתוב המון, ומקווה שתדעי לקחת ולתת במידה שלא תרוקן אותך (זה לא קל- תאמיני לי- מניסיון..) מקווה גם שתעזרי בכל שתוכלי כדי להמשיך הלאה יותר מחוזקת. מי יודע? אולי באמת עוד תפני לעולם הרפואה האלטרנטיבית??? מצטרפת בדבריו של פרי מגדים שכתב המון רגישות ומתוך המון אהבה טהורה ומאחלת לך המון בהצלחה.
דרדרית

אני מודה לך פיצי ../images/Emo24.gif ../images/Emo42.gif

שלום לך פיצי היקרה!!! אוהבת אותך מאד מאד. שמחה שהתשובה שלי גם אם היתה קשה עבורך גרמה לך לפתוח את ליבך. אני שמחה כי נחשפת בפננו. מרגע זה אני מבטיחה לך שתקבלי את העזרה המקסימלית אותה כל חברי הפורום יכולים להגיש לך. מה שאנו יכולים להעניק לך זה הרבה חום ואהבה ללא תנאי וללא גבול. בבקשה ממך אנא הפתחי לכל השפע ולכל הטוב שאנשים טובים אלו רוצים לתת לך. הזדמנות אדירה עבורך לקבל כן סוף סוף לקבל. עלייך ללמוד לקבל מאחרים שרוצים לתת לך. מותר לך לרשום למייל שלי ואני מבטיחה לך התיחסות אישית. לדעתי יש פתרון קל מאד למצב שאת נמצאת. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

peachy

New member
אה... תודה לך מיכל

היום ראיתי איך אני מתחילה כבר בהתאבדות בדיוק עכשיו הייתי צריכה לצאת ולעשות מבחן במתמטיקה, אבל אין לי עצבים אז אני לא הולכת. בהתחלה רציתי ללכת, בכדי שההתאבדות שלי תהיה בבום שכזה, או שאולי בתוך תוכי קיוויתי שאני אשנה את דעתי. אבל עכשיו אני חושבת שבעצם מה זה משנה כבר? כבר תכננתי הכל... האמת שאני לא יודעת למה אני כותבת לפה בכלל, כנראה שעוד יש בי טיפה רצון לחיות, אבל הכל כבר הכל מתוכנן. אם תרצו שאספר לכם מה תכננתי, אז תגידו... peachy

אורי#

New member
היי פיצי

כבר פעמים שאני כותבת לך הודעה פעם אחת מחקתי אותה, פעם שניה היא נימחקה לבד הסיפור שלך מאוד נגע ללבי הזדהתי אני חושבת כמעט עם תשעים אחוז ממה שכתבת עברתי תקופות דיי קשות בחיים עם סבל רב בילדות אנשים לא ממש ראו מה קורה לי, תמיד הייתי הילדה הטובה של כולם הגעתי לאט לאט למצב שלא רציתי לחיות, לא שהחלטתי שזהו אני מתאבדת אבל שלא רוצים לחיות החיים פשוט הולכים הפוך החלטתי לטפל בעצמי כבר שנתיים אני נמצאת בטיפול התהליך לא ממש קל עד לפני חצי שנה הייתי הולכת לטיפול כי "בראש" שלי תמיד ידעתי שאני צריכה לטפל בעצמי, אבל מבפנים משהו לא ממש רצה לירפא ניסיתי גם כל מיני טיפולים אלטרנטיבים חלקם עזרו, אבל לא ממש (אבל זה מה שהוביל אותי להגיע לתחום שאני לומדת היום) לפני חצי שנה בערך משהו פתאום ישתנה לי בראש הבנתי שאם אני רוצה לעזור לעצמי אני צריכה לעזור לעצמי מבפנים ולא כדי להשתיק את "האגו" שלי בידיעה שאני מטפלת בעצמי הרצון לעזור לעצמך צריך לבוא מבפנים פתאום התחלתי להעריך את הערך של החיים ולהבין ששום דבר בחיים לא קורה לנו סתם , במיוחד התקופות הקשות אם החיים לא היו קשים לא היה להם ערך אני לא יודעת מה ליעץ לך, מפני שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ומה שגורם לנפש שלו להרגיש טוב והלוואי שתמצאי משהו בחיים שלך שיגרום לך להתחבר לאני האמיתי שבתוכך משהו שיגרום לך להעריך את עוצמת החיים מצבי רוח ודכאונות הם לא כל כך נחמדים אבל שנותנים לעצמנו להיות עם זה ולא לברוח ולחפש כל מיני קיצורי דרך (כי אין דבר כזה) זהו תהליך הריפוי האמיתי אל תפחדי ממה שאת מרגישה, אם לא טוב לך פשוט אל תעשי כלום, אל תלמדי כי את צריכה ללמוד, תלמדי כי את רוצה ללמוד ואם לא ניגשת היום למבחן אני מאמינה שמתי שיהיה לך כוח לעשות אותו אז באמת תעשי אותו אל תפחדי מהחיים, למרות שהם לא תמיד מחייכים אלינו תתני לאנשים ותעזרי לאנשים רק מתי שאת באמת רוצה ושזה גורם לך להרגיש טוב אם זה לא עושה לך טוב פשוט אל תעשי את זה שמגלים את החיים האמיתיים מגלים שהם לא קלים אבל יש בהם כל כך הרבה לפעמים כדי להגיע להבנה הזאת צריך לפגוש את האנשים הנכונים שידריכו אותנו אני מקווה שקצת עזרתי לך בהודעה שלי הרבה אנשים פה הציעו לך את עזרתם ,אל תחששי להעזר בהם אני מאמינה שכל ההודעות כאן נכתבו מהלב את יכולה לכתוב לי לאימייל אולי אני יכולה לעזור, ואולי לא אבל אני יכולה לנסות ובמיוחד להיות חברה שלך
אורי ודרך אגב אני דיי חדשה פה אז מי שלא מכיר אותי, אני אורי שלום לכולם ונעים להכיר אתכם

שלום לך אורי וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אורי היקרה שלום!!! אם לא התיחסתי לנוכחותך בפורום עד עתה קבלי את ברכתי והמשיכי לשתף אותנו בתובנותיך הנהדרות. אני שמחה שמצאת דרך לטפל בעצמך. זאת זכות גדולה. עצם המודעות והכרת הבעיתיות מטפלת במחצית הבעיה. אז המשיכי בעבודתך המסורה ביחס לעצמך. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

למעלה