תגובה איטית

gulij

New member
תגובה איטית

האם למישהי יש מושג באם צריך להיות הבדל בין צטרוטייד לדקפפטיל 0.1 מבחינת התגובה? עם הצטרוטייד הייתי מגיבה מאוד מהר ואחרי 5 ימי הזרקה כבר היו המון זקיקים. ואילו עכשיו עם הדקא אין הרבה ורובם קטנים אחרי 4 ימי הזרקה. יצאתי מהאולטרסאונד היום די מודאגת, אשמח אם למישהי יש הסבר.... תודה!

zohee28

New member
אני התחלתי לקבל צטרוטייד כ- 5 ימים

לאחר תחילת הטיפול עם גונל. מהניסיון שלי, למרות שאני לא בטוחה שזה נכון מדעית, כל פעם שהייתי מתחילה עם הצטרו, התגובה הייתה נחלשת והיה לוקח לזקיקים יותר זמן לגדול. אני לא יודעת לגבי הדקפפטיל.

צטרוטייד

למיטב ידיעתי הצטרוטייד כוונתו לעכב את הביוץ, נותנים אותו ע"מ לאפשר לזקיקים קטנים יותר לגדול ולהגיע לבשלות, מבלי שיתרחש ביוץ ספונטני של הזקיק/ים המובילים. אני חושבת שהוא עלול להאט קצת את קצב הגדילה, אבל לא בהכרח. לגבי דקא - אין לי מושג.

נועם@בת

New member
ההגיון שלי אומר שיהיה הבדל

הצטרוטייד לא משפיע על ההיפופיזה, רק מנטרל את הLH אחרי שהוא מופרש. לכן עםם צטרוטייד ההיפופיזה ממשיכה להפריש FSH. עם דקה ההיפופיזה יוצאת מהתמונה אחרי יומיים שלושה. חומצזה, הרבה פעמים אנחנו מגיבות אחרת בטיפולים אחרים, גם כשלא היה שום הבדל בינהם. בהצלחה נועם

zohee28

New member
האם את יכולה להסביר מה זה היפופיזה?

הבנתי שבמקרים רבים מעלים מינון של גונל כאשר מתחילים עם הצטרו', משום שהצטרו' לא רק מדכא ביוץ טיבעי אלא גם מדכא את השפעת הגונל. האם מישהי גם יודעת על כך?

נועם@בת

New member
היפופיזה היא הבלוטה שמפרישה את

הורמוני הFSH והLH. המדכאים המסורתיים (דקה, בוסרלין וכו') מגבירים את הפעילות שלה באופן קיצוני עד שהיא נתקעת ומפסיקה לתפקד. לא ידוע לי על זה שהצטרו' מפריע ל FSH, כי הוא מנטרל ספציפית את הLH. נועם

zohee28

New member
האם את יכולה להסביר מה זה היפופיזה?

הבנתי שבמקרים רבים מעלים מינון של גונל כאשר מתחילים עם הצטרו', משום שהצטרו' לא רק מדכא ביוץ טיבעי אלא גם מדכא את השפעת הגונל. האם מישהי גם יודעת על כך?

העין ה 3

New member
גם אצלי היה הבדל עצום

עם צטרוטייד נזקקתי ל-8 או 9 ימי הזרקות (של ההורמונים) לפני השאיבה ועם דקפפטיל 0.1 נזקקתי ל - 12-15 ימי הזרקות.

דנה אא

New member
מה באסותא עושים בדיקת US

כבר ביום השביעי למחזור? או עוד קודם? אצלי באיכילוב ביום השמיני שיוצא שישי רוצים לעשות רק בדיקות דם. אם היו עושים לי אולטראסאונד הייתי יותר שקטה.

למעלה