תגדו...

העבודה בדילמה

מצד אחד היא תומכת בשביתה כי היא קוראת להגברת ההתערבות הממשלתית בהשכלה הגבוהה ולהגברת הסבסוד של שכר הלימוד - מה שמקרב אותנו יותר לסוציאליזם. מצד שני העבודה מתנגדת לשביתה כי היא בממשלה, והשביתה מכוונת כנגד שרת החינוך פרופ' תמיר ויו"ר הועדה הבודקת שמינתה השרה - בייגה שוחט, שניהם ממפלגת העבודה. אכן, מלכוד 22. מה יהיה? נחיה ונראה.

TheHock

New member
ועדיין אני שואל

מה אתם אנשי מפלגת העבודה בפורום (וגם אלה שלא מוזמנים לענות כמובן) חושבים על השביתה? ועד מתי אתם מאמינים שהיא תמשך?

אני חושב שבמקום לקחת מהם שכר לימוד

צריך לשלוח אותם לתוכנית כמו ויסקונסין, שילמדו על בשרם מה נאלצים לעבור אזרחי מדינתם שבהם ובמאבקם החברתי הם לא תומכים. כל אולי יבוא להם השכל וייפתחו להם העיניים סוף סוף. ובפעם הבאה שייפגעו בבני עמם, הסטודנטים יהיו חוד החנית בכל מאבק חברתי, כמו שקורה בכל מדינה אחרת. אז, כאשר הסטודנטים יעמדו בראש המחנה החברתי, הציבור כולו יעמוד מאחוריהם ומאבקם. זו משמעה של סולידריות, כי סולידריות פועלת לשני הכיוונים, או שהיא לא פועלת בכלל.

EverMan

New member
הסטודנטים בישראל

הם לא בני 18 בלי דאגות שעדיין חיים על מימון הורים כמו בחו"ל. הם ככל אנשי ישראל, אבל הם חסרי זמן. לסטודנט ממוצע אין זמן לנשום, בטח שלא להוביל מאבקים. אני מכיר הרבה סטודנטים שיגיעו להפגנה. אבל לארגן ? אין להם זמן. שהם לומדים במשרה מלאה, ובנוסף רבים מהם נאלצים לעבוד. להאשים אותם זו שטות.

מצטער, אני לא מסכים איתך

דווקא בגלל שלא מדובר בילדים בני 18, כי אם באנשים בוגרים, על אחת כמה וכמה צריך שיהיה להם יותר הבנה ומודעות חברתית. כי בסופו של דבר זו גם המדינה שהם חיים בה. ואם לא יהיה טוב לאזרחים בה, גם להם לא יהיה טוב. וכפי שציינתי: סולידריות עובדת לשני הכיוונים, או שהיא לא עובדת בכלל.

Haemek

New member
אז יש לי שאלה

מה אתה מבין בחיים של סטודנט, במטלות שלו, בלו"ז בעומס, בלחץ? הרי בחיים שלך לא התאמצת, ואתה בא ללמד את הסטודנטים מה לעשות. מה אתה עושה לטובת החלכאים? ואני מתכוון חוץ מלהטיף בפורום כמה צריך להחליף את העם...

TheHock

New member
אתה יודע האמרה הזו שלך

מזכירה לי משהו שהרכזת פר"ח שלי אמרה לי כששאלתי למה צריך לחייב את החניכים שגם ככה במצב כלכלי לא טוב לתרום לארגון לתת. התשובה היתה "דווקא בגלל שהם ממשפחות נזקקות הם צריכים להבין את הצורך של התרומות" כמו שלא חשבתי שהיא צודקת ולכן לא העברתי את זה לחניך שלי אני חייב להגיד שאני לא מסכים איתך.... כשהייתי בן 18 הייתי הרבה יתר פעיל חברתית מאשר אני היום. הייתי בתנוועת נוער, תרמתי לארגונים, התנדבתי במשא"ז ועוד כל מני... אבל מה לעשות שהיום בתור סטודנט שלומד 30 שעות שבועיות, ועוד 10 שעות שבועיות בפר"ח וזה מבלי בכלל להכנס לשעות שאני משקיע בעבודות בית. ולמזלי אני שנה ראשונה אז עוד יש לי חסכונות מהצבא ומהעבודה אחרי הצבא לשרוף אז אני לא צריך לעבוד, אבל זה בטוח כי ייגמר בקרוב, כי מה לעשות אני צבר, ששני הוריו עובדי אז אני לא זכאי למרבית המלגות. אז באמת סליחה שאני לא יוצא ונאבק על הרצח עם בדרפור או יושב עם העולים בני ה50 שלא מדברים מילה בעברית (ניסיתי לדבר עם אחד מהם פעם) אבל מפגינים את"מחאת המילואמניקים" במרכז זיו בכל צהריים. במה שאני יכול אני תורם, כמו מרבית הסטודנטים אחת לכמה חודשים אני תורם דם (הידעת הסטודנטים הם הציבור שתורם דם הכי הרבה...) ואני משתתף במאבקים שאני מאמין שהם חשובים, וישלי זמן (מה שלא קורה הרבה). אז באמת, לפני שאתה תוקף תנסה אולי להבין גם את הסטודנטים. אנחנו - בעצם אני יגיד אני כי אני לא יודע מה אחרים עושים או חושבים ... אבל אני לא מבקש את הסולידריות של אף אחד, אני ילמד כי אני רוצה ללמוד ואני יקרע את התחת בקיץ כדי לממן את זה אבל אני הייתי רוצה לדעת שאני באמת יכול ללמוד פה ושבסוף התואר - באם אני ירצה להמשיך לתואר מתקדם ולמחקר שאני יוכל לעשות את זה בארץ שלי ולא יצטרך לעזוב לארה"ב כי פה פשוט לא מוכנים להשקיע במחקר.....

Haemek

New member
חבל"ז

אתה משקיע מאמצים בלענות לאחד שאין לו מושג מהו מאמץ, שקיבל הכל מההורים ולא מכיר מצב שאחד עושה את מה שהוא עושה ללא ההורים. בקר כאן ותבין למה הוא מתכוון...

אני חושב שהיא מגוחכת

ושמנהיגי הסטודנטים בונים את הקריירה הפוליטית שלהם על גבם של הסטודנטים המסכנים, שלא מבינים בכלל שכל יום שביתה עולה להם הרבה מאוד כסף - את שכר הלימוד שלהם הם כבר שילמו, ואף אחד לא יחזיר להם את החומר שהם הפסידו. הסיבה היחידה שהשביתה הזו מחזיקה מעמד היא שהסגל הבכיר תומך בה, ולא מלמד בפועל. אם המרצים היו מלמדים לא היה סטודנט אחד שהיה ממשיך בשביתה (חוץ אולי מיו"ר ההתאחדות).

gershon17

New member
איך מפלגת העבודה יכולה לתמוך בשביתה?!

מפלגת העבודה חייבת להתנגד רשמית לשביתה, או להעיף את יולי תמיר ממשרד החינוך (הם הרי יכולים להחליף אותה במישהו אחר בלי בעיה).

tcbelvis

New member
הסטודנטים?מתענינים רק בישבן שלהם

אין שום סולידריות בחברה הישראלית .ואני לא מצפה מהם לכלום.עד היום הם לא עלו על בריקדות למען החלשים. אני לא מדבר על חלק קטן שכן איכפת לו .אבל הצבעיות של רוב הסטודנטים .אנו מתנהגים לשכנים שלנו בסגנון שלא היה דרום אפרקיה תחת שלטון ההאפרטהייד.[כמה סמלי שאנו מהבודדים בעולם שעשו עסקים עמם] מעבר לכך אני לא ראיתי את הסטודנטים שלנו יוצאים לרחובות ומפגינים נגד הג'נוסייד בדרפור לדוגמא . אבל מצד שני חלק נכבד מהם יחד עם תושבי צפון ת"א יצאו להפגנות אלימות על סגירת קניון רמת אביב בשבת[ולהזכירכם מדובר בעסק פרטי של לב לבייב שזכותו לעשות בו כל העולה על רוחו] לכן רבותי השביתה באמת לא חשובה .כך או כך גם אם השביתה מוצדקת הרי מפלגת העבודה היא הסמרטוט של 18 המשפחות השולטות בישראלי] וכמה מפתיעה שרובם תומכים במפלגת העבודה אני לא מצפה ממפלגת העבודה לכלום עיין ערך חברות בממשלה עם פאשיסט עם תעודות כמו ליברמן לגבי השביתה ושכר הלימוד לטעמי זה פשע לקחת מהאנשים צעירים כסף על לימודים.ביחוד לאחר שהם נותנים את השנים הכי יפות בחיים למען המדינה החולה שלנו .במדינה מתוקנת האוניברסיטה חייבת להיות ללא תשלום על מנת לעשות חברה יותר טובה. אבל הבטחות מאדם כמו איתן כבל ? אני מעדיף את הפיצות של שרה עם כל הצער שבדבר

TheHock

New member
אמממ, לא יודע מה קשור

חבל דרפור או ההאפרטהייד לנושא ... (וד"א בשום מקום אתה לא רואה את כל הסטודנטים יותאים למאבקים כאלה אלא "רק בודדים" כלשונך). אבל לקראת סוף ההודעה כבר אמרת משהו יותר מעניין, למה אתה חושב ששכ"ל צריך להיות חינם? אתה לא חושב שהיות וגם הסטודנט מרוויח מהלימודים הוא צריך לשלם חלק? אולי הפיכה לימודים גבוהים חינם תפגע באיכות הלימודים כמו שקרה באירופה? וגם שמעתי כבר טענות שהורדת שכר הלימוד באופן שווה לכולם עוזרת לעשירים ופוגעת בשכבות החלשות (הסבר ארוך שלא הבנתי חלק ממנו ויש פה לא מעט אנשים שמבינים יותר ממני בכלכלה אני בטוח שזה יעלה יותר לעומק בדיון). בכל מקרה אלה רק שאלות לדיון, ללא קשר לדעתי האישית מעניין אותי מה אנשים פה חושבים....

gershon17

New member
אני תוהה

הלימודים צריכים להיות חינם כי האנשים הצעירים "נותנים את השנים הכי יפות בחיים למען המדינה"? מי שלא משרת בצבא לא נותן אף שנה או יומיים מחייו למדינה, ומי שמשרת בצבא מקבל עם שחרורו פקדון שמספיק לתואר כמעט שלם אם אני לא טועה.

צודק בהחלט

מענק ופיקדון לג'ובניקים (שהם רוב החיילים בצבא) זה בערך 22,000 ש"ח. כמעט תואר מלא (25,500 ש"ח). ללוחמים זה מכסה לחלוטין. מה שאומר שכל מה שאתה צריך לעשות בסוף השירות הצבאי שלך זה לעבוד חצי שנה ויש לך מספיק לשכ"ל + בזבוזים. אם אתה צריך גם לממן שכר דירה, אז תעבוד שנה אחרי השחרור, במקום לנסוע לחו"ל לחצי שנה או משהו בסגנון. בכל מקרה, הטיעון של "לימודים גבוהים צריכים להיות בחינם" הוא מגוחך, עם כל הכבוד. אם ככה, אז שיממנו למי שלא רוצה ללכת ללמוד את העלות של פתיחת עסק. זה כמו לומר שכל אזרח צריך לקבל מהמדינה 90,000 שקל ברגע שהוא משתחרר (ואם הוא לא משרת, אז ברגע שהוא מסיים את חוק לימודיו). 90,000 ש"ח, משום שזו העלות הריאלית של לימודי תואר ראשון במדינת ישראל (המדינה מסבסדת 2/3 ולכן באוניברסיטה זה זול יותר). מה שכן, פופוליזם לא עולה כסף.

EverMan

New member
עם כל הכבוד

עלות של הוצאת תואר היא הרבה יותר מהמענק שיש לך (25,000 כלוחם). מה עם מגורים ? ואוכל ? וצילום ? ומחשב ? אל תשכח שרוב האנשים גרים עם ההורים בזמן הצבא... היציאה מהבית כרוכה בלא מעט הוצאות. רק המסביב עולה לך את 10-20 אלף בשנה.

TheHock

New member
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

בפעם האחרונה שקראתי על זה, זה היה 30 אלף בשנה

gershon17

New member
שכר הלימוד לא נוגע למסביב

גם אם ועדת שוחט תחליט להוריד את שכר הלימוד לאפס, הוצאות המחיה לא ישתנו ועלות הוצאת התואר לא תהיה אפס.

EverMan

New member
ועדיין זה יפגע בבני אדם שלומדים

כי הם עדיין יצטרכו לשנה במקום ה40 אלף כמו קודם, את ה45. זה משמעותי. השכ"ל זו ההוצאה העיקרית. ואם המענק קודם כיסה הכל (וגם זה הוא לא מכסה), אז עכשיו זה עוד כסף וזה לא יכסה.

למעלה