hillabenam
Member
מצרכים
לפסטה
400 גרם פסטה קצרה או ארוכה
או בצק פסטה טרי שהוכן מראש בעזרת מכונת פסטה
לרוטב תרד ושמנת
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
250 גרם עלי תרד טריים
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול (250 מ״ל)
½ כוס חלב או מי בישול הפסטה
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
במחבת רחבה ועמוקה מחממים חמאה ושמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתרכך והופך שקוף. זהו שלב חשוב שיוצר בסיס מתוק ועדין לרוטב. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כחצי דקה, עד שעולה ריח נעים אך מבלי לשרוף את השום. מוסיפים את עלי התרד בהדרגה. בתחילה הכמות נראית גדולה, אך התרד מצטמצם במהירות. מערבבים עד שכל העלים נובלים ומאבדים נפח. בשלב זה מתווספת השמנת המתוקה והחלב או מי הבישול של הפסטה. התוספת הזו מדללת מעט את הרוטב ומאפשרת לו להיות קרמי ולא כבד מדי. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומבשלים על אש נמוכה 5–7 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקבל מרקם קטיפתי. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים עד שהיא נמסה ומעשירה את הרוטב. מוסיפים את הפסטה המבושלת ישירות למחבת עם הרוטב. אם מדובר בפסטה טרייה שהוכנה באמצעות מכונת פסטה עם מתכון זה, חשוב לערבב בעדינות כדי לשמור על הצורה והמרקם. מערבבים היטב כך שכל הפסטה תתכסה ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול ששמרנו. מגישים את הפסטה חמה, מפזרים מעל פרמזן נוסף ופלפל שחור גרוס. ניתן להוסיף קישוט של עלי תרד טריים או אגוזי מלך קלויים להעמקת הטעם. המנה משתלבת נהדר עם סלט ירוק פשוט ולחם שום חמים.
לפסטה
400 גרם פסטה קצרה או ארוכה
או בצק פסטה טרי שהוכן מראש בעזרת מכונת פסטה
לרוטב תרד ושמנת
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
250 גרם עלי תרד טריים
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול (250 מ״ל)
½ כוס חלב או מי בישול הפסטה
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
במחבת רחבה ועמוקה מחממים חמאה ושמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתרכך והופך שקוף. זהו שלב חשוב שיוצר בסיס מתוק ועדין לרוטב. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כחצי דקה, עד שעולה ריח נעים אך מבלי לשרוף את השום. מוסיפים את עלי התרד בהדרגה. בתחילה הכמות נראית גדולה, אך התרד מצטמצם במהירות. מערבבים עד שכל העלים נובלים ומאבדים נפח. בשלב זה מתווספת השמנת המתוקה והחלב או מי הבישול של הפסטה. התוספת הזו מדללת מעט את הרוטב ומאפשרת לו להיות קרמי ולא כבד מדי. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומבשלים על אש נמוכה 5–7 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקבל מרקם קטיפתי. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים עד שהיא נמסה ומעשירה את הרוטב. מוסיפים את הפסטה המבושלת ישירות למחבת עם הרוטב. אם מדובר בפסטה טרייה שהוכנה באמצעות מכונת פסטה עם מתכון זה, חשוב לערבב בעדינות כדי לשמור על הצורה והמרקם. מערבבים היטב כך שכל הפסטה תתכסה ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול ששמרנו. מגישים את הפסטה חמה, מפזרים מעל פרמזן נוסף ופלפל שחור גרוס. ניתן להוסיף קישוט של עלי תרד טריים או אגוזי מלך קלויים להעמקת הטעם. המנה משתלבת נהדר עם סלט ירוק פשוט ולחם שום חמים.