תביעת משרד הפנים

hitphy

New member
תביעת משרד הפנים

מישהו אולי יודע אם אפשר / רצוי / אפשרי / הגיוני לתבוע את משרד הפנים על כך שאינו מכיר בי כאב לקטינה עם אישה זרה ללא הוכחת בדיקת רקמות למרות שהוצגו בפניהם הוכחות על קיום קשר זוגי לפני הכניסה להריון?

בפס"ד בג"צ מס' 10533/04 מחודש יוני 2011 נמתחה ביקורת על ההתנהלות הגורפת של משרד הפנים אשר מבקש בדיקת רקמות באופן גורף.

להלן הלינק:

http://elyon2.court.gov.il/files/04/330/105/R15/04105330.R15.htm

randyloo

New member
אפשר אבל

אני נאבקתי יותר משנה באותו נושא בדיוק. היו לי את כל ההוכחות שהם בעצמם בקשו. מה שאתה לא רוצה הבאתי. אני ואשתי הכרנו עשר שנים לפני שנולדה לנו הילדה (אז לא היינו נשואים וגם לא גרנו רשמית ביחד) התעקשתי לא לקבל את הבקשה לבדיקת רקמות ולבוא להציג את טיעוני בפני שופט. נקבע דיון בבית המשפט לענייני משפחה. הפרקליטות הציגה את הצד שלה ואני את הצד שלי. נסמכתי כמובן על הבג"צ המפורסם. השופטת שלחה אותנו לנסות להגיע להסכמה. כמובן שנציגת הפרקליטות לא הסכימה ודרשה בדיקת רקמות. הם מאד מפחדים מתקדים. השופטת החליטה שהיא מקבלת את דיעת הפרקליטות ובזה נגמר הסיפור. למרות שהרגשתי שלא נעשה צדק נאלצתי לסגת כי הילדה שלי כבר היתה כשנה ללא כל מעמד (תיירת
).
ניסיתי להיעזר באגודה לזכויות האזרח וארגונים נוספים. זה לא ממש מעניין אותם אם אין בסיפור פלסטינאים או פליטים. זו האמת.
מכאן, לשיקולך. אני חושב שמתישהוא צריך גוף עם יכולת משפטית לקחת את זה שוב לבית משפט ואולי לבג"צ.

bluetartuga

New member
רנדילו אני חושב שמה שצריך זה שופט עם ביצים

שיהיה מוכן ליצור תקדים. דוקא שופטים כאלה קיימים פה ושם. יש כאלה שהחלטה תקדימית שתעשה הדים תקדם אותם מקצועית, ככה שחשוב לנסות...האם מאבק משפטי שברקע ילד קטן זה מתאים לכולם? מסופקני...

לגבי מה שכתבת על ארגוני זכויות אדם או קוים לעובד כאלה או אחרים- זה כל כך נכון! כשזה מגיע לעוולות של אזרחים או זכויות האזרח - זה לא מעניין אותם. אפילו לא בבחינת ״פחות מעניין אותם״ פשוט לא מעניין בכלל.

randyloo

New member
מסכים, אבל צריך יותר כוח להרים את הכפפה הזו

אני נפגשתי בשופטת שבקושי נתנה לי לדבר (הקציבה לי דקה). אינני יודע אם זו מדיניות או סתם מקרה. בנוסף יש לזכור שבכל המקרים האלה מדובר על אם לא יהודיה כלומר שוב עולה הנושא של התבוללות אשר רבים בתקשורת לא ששים לחפור בו.

Capal

New member
אפשרות.

סורי, חיטטתי קצת בפורום.
האם לא הייתה לכם אפשרות לרשום את הילדה כקטין נלווה של אמא שלה, לפחות בשביל המעמד עד התוצאות של בדיקת האבהות?

Capal

New member
אפשרות

סורי, חיטטתי קצת בפורום.
האם לא הייתה לכם אפשרות לרשום את הילדה כקטין נלווה של אמא שלה, לפחות בשביל המעמד עד התוצאה של בדיקת האבהות?

למעלה