תביעת גירושין

תביעת גירושין

בעלי הגיש תביעת גירושין וכריכת מזונות לבית הדין הרבני.אני לא ידעתי זאת והגשתי 10 ימים אחריו תביעת מזונות ומשמורת בבית משפט לעיניני משפחה.מה זה אומר? שנינו מיוצגים ע"י עורך דין. אם לא צויין בתביעתו מזונות ילדים במפורש ואני בבית משפט תבעתי אותו בשמי או בשם הילדים האם אני יכולה לטעון שבתביעתו מדובר במזונות אישה? שאלה נוספת מה זא אומר כריכה כינה? לידיעה יש לנו 3 ילדים ונשואים 13 שנה בעלי עובד אני כרגע מובטלת

תשאלי את השאלה ביום ראשון

תהייה כאן עו"ד שתוכל לענות באופן מקצועי. לי קרה דבר דומה אבל הפוך אני פתחתי תיק ראשונה בבית משפט לעינייני משפחה ברמת גן אחר הוא הגיע ופתח תביעה ברבנות וניסה לכרוך את הרכוש ומזונות בתביעה שלו. זה לא הלך הרבנות עסקה רק בקטע של הגט. כל השאר היה באזרחי.

מרי האחת

ראשית לעניין כריכה כנה: אם הגבר רוצה לכרוך בתביעת הגרושין שלו (כלומר להקנות לבית הדין הרבני סמכות לדון בתביעות נוספות), עליו לעשות זאת בכריכה כנה, לא מספיק שיכתוב "אני כורך את נוזא הרכוש לתביעת הגרושין" (וזאת רק דוגמה...) הוא צריך לפרט את הרכוש ואת שוויו. כך שאם בעלך לא עשה כריכה כנה, ואת הגשת לבית המשפט, אז יש מצב שלבית הדין הרבני לא תהיה הסמכוןת לדון. לעניין מזונות ילדים - מזונות ילדים, הסדרי הראיה, משמורת, יכולים להיות בבית הדין הרבני רק בהסכמת שני ההורים - כך שאם את לא תסכימי לדון ברבני, ממילא לא תהיה לו סמכות לדון שם (הסכמה יכולה להנתן בשתיקה או סתם שתדברי בדיון על הנושא, אז שמעי בעיצת עורך דינך בקטע). כדאי שתטעני דוקא שמדובר במזונות ילדים שנתבעו ברבני ושאת לא מסכימה, כך עניין מזונות האישה יכנס אף הוא באזרחי (במידה ואת זכאית למזונות אישה). מאחלת לך הצלחה רבה.

למעלה