תביעת בן זוג

BedRooM Bra

New member
תביעת בן זוג

אני ובן זוגי לשעבר היינו ביחד כ חצי שנה במשך הזמן הזה הוא לווה ממני 1300 שקל 700 שח לככסות חובות בעבודה ועוד 600 שילמתי עבורו על משקפי שמש ב2 המקרים הובהר שזאת רק הלוואה ושהכסף יוחזר לי בשניה שהוא יוכל רצה הגורל וניפרדנו ועכשיו הוא מסרב להחזיר לי את הכסף בטוענה שהנל מכסה את הדלק שהוא הוציא בזמן שהיינו ביחד ואת מתנת יום ההולדת שהוא קנה לי ניסיתי לפנות אליו ולדבר עימו גם הצעתי שיקח את המתנה אבל שיחזיר את הכסף אולם זה לא הלך מה עליי לעשות הלאה?אני לוקחת קורס בדיני חוזים של למדנו על עילה 13 שזה חוזה למראית עין+ חוזה גלוי וחוזה סמוי האם יהיה אפשר להשתמש בזה במקרה ?

לא נראה לי שיש ממש בטענותיו

קודם כל, כנראה שלא "רצה הגורל ונפרדתם..." אלא אחד מכם רצה ולכן נפרדתם. אני מהמר שזה הוא שיזם את הפרידה.

בכל מקרה, אי אפשר לבוא בדיעבד ולטעון שהלוואה שניתנה תוך הבטחה שתוחזר היתה בעצם עבור שירותים שנתן לך או מתנות שקיבלת. מתנה, בהגדרה, זו מתנה ולא משהו שמשלמים עבורו. יחד עם זאת, בגלל 1300 ש"ח הרי לא תלכי אתו למשפט אז אני מציע שפשוט תשכחי מהעניין והפעם הבאה אל תלווי כסף לבן זוג. זה מריח רע מאד כשבן זוג מבקש הלוואה מבת זוגו או להיפך. אין לך כסף לקנות משקפי שמש ב 600 ש"ח? אז תקנה ב50 ש"ח בסופרפארם.
ובכלל, זה לא רעיון טוב לצאת עם תפרנים

BedRooM Bra

New member
א אני לא רואה מה זה משנה אני והוא

וסתם לידע כללי אני יזמתי את הפרדה וב בגלל 1300אני כן אלך איתו למשפט אלא 1300 שקל שהלוותי לו לכסות חובות בעבודה והסיבה האמיתי למה הוא לא מחזיר לי את הכסף היא שהוא פגוע מהפרידה למרות שהבתחלה הוא אמר שיחזיר לי אותו

שיהיה לך בהצלחה

היה ברור לי שהריב הזה הוא לא על 1300 ש"ח אלא על רגשות.

אם החלטת ללכת למשפט אז תנסי להקליט אותו מודה בעובדות (כלומר, שהוא יודה בשיחה שהוא הבטיח לך להחזיר את הכסף כי זה יעזור לך בשלב ההוכחות במשפט.)

תרשמי בצד את העצה שלי לוותר על הכסף כי גם אם תזכי בסוף, כמות הטרטורים שתעברי עד שתקבלי את הכסף (והכספים שתשלמי בדרך) - לא נראה לי שבסוף בתהליך תחשבי שזה היה כדאי

למעלה