תביעה

Ari Dan

New member
תביעה

בעקרון לא קשור לנושא הפורום, אך מישהו יודע, אשמח למידע. אני מעוניין לתבוע את ביטוח לאומי בשל אפלייה בחוק, לטעמי. פניתי לביטוח הלאומי, וגם לשר התמ"ת ונענתי בשלילה, וכעת הדרך היחידה היא בית המשפט. בגדול, הנושא הוא אי תשלום דמי לידה לגבר (עבור חלק מחופשת הלידה של האישה) בנסיבות מסויימות. מסיבות כאלה ואחרות, אני מעדיף להגיש את התביעה בעצמי, ללא עו"ד (אולי רק אקבל ייעוץ בתשלום לפני כן), לכן אשמח אם מישהו יודע : 1. החוק הרלוונטי הוא חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה1995 וגם חוק עבודת נשים, תשי"ד 1954, הבסיס לאפלייה נובע לטעמי מלשון חוק עבודת נשים, אשר חוק הביטוח הלאומי מפנה ונשען עליו, השאלה היא היכן ונגד מי עלי להגיש את התביעה/עתירה ? להבנתי, עלי להגיש זאת בבית הדין לעבודה, כנגד המוסד לביטוח לאומי וגם משרד/שר התמ"ת, האמנם ? 2. האם יש קישור ברשת שמסביר כיצד ההליך מתנהל, איזה טופס למלא, למי להגיש ומה הפרוצדורה ? 3. במידה ואזכה, אני מניח שיחלפו מספר חודשים, ולכן בעצם יחלוף הזמן הרלוונטי לחופשת הלידה שיכולתי לקבל, האם במצב כזה הפסיקה התקדימית הינה רק עקרונית למקרים הבאים, או שעשויה לחול עלי רטריאקטיבית ? (כלומר, שאצא לחופשת לידה במועד מאוחר יותר מאשר המועד הרלוונטי המקורי) 4. במידה ואפסיד, האם בד"כ בעתירות כאלה משיתים הוצאות משפט על האזרח העותר שהפסיד ? במידה וכן, מניסיון העבר, מה סדר גודל ההוצאות בד"כ ? 5. אם מישהו שמע על תביעות/עתירות דומות בעבר כנגד הביטוח הלאומי/משרד התמ"ת, אשמח לקרוא.
רבה וסופ"ש נעים

הרפתקה לא מעניינת

אכן לא קשור לפורום וזה יהיה חוסר אחריות לייעץ לך בלי לראות בעיניים במה מדובר. אני מתארת לעצמי שלא תגיע לרמת פירוט וחשיפה כזו בפורום כך שהפתרון הוא ייעוץ פנים אל פנים עם עו"ד. ככלל, לא הייתי ממליצה לך לפנות לבית המשפט ללא עו"ד. מה שאני כן יכולה לומר בלי קשר למקרה שלך הוא שהחוק מאפשר לאב לקחת חצי מחופשת הלידה שלה, בתנאי שזו המחצית השניה ובתנאי שהאם מסכימה לכך. לגבי המחצית הראשונה, אין שום אפשרות לגבר לקחת חופשת לידה גם אם האם מסכימה ויש לכך היגיון. לגבי דמי לידה. נראה לי שהסוגיה שלך עלולה להרחיק לכת בין היתר כיוון שבית המשפט יצטרך ליישר קו גם עם קצבת ילדים. כידוע לך, קצבת הילדים עוברת לאם ורק לאם אלא אם ביקשה האם במפורש שיעבור לחשבון משותף לה ולאבי הילדים. בכל מקרה תהיה לך בעיה קשה מול ארגוני הנשים ובכלל לא הבנתי את הטעם לתביעתך? מדוע אתה מעוניין לקבל מחצית מדמי הלידה? האם אתה עברת היריון? האם אתה הפסדת שעות עבודה בגלל ההיריון? האם אתה סיכנת את גופך במהלך ההיריון? האם אתה הוא זה שמיניק ולכן צריך לנוח ולאכול טוב ולהיות רגוע? האם אמו של הילד לא קונה לו תחליף חלב או טיטולים?

עזוב את זה

אז למה לך לקבל מחצית מדמי הלידה? כיוון שהמשכורת שלך יותר גדולה? לא נראה לי שהמדינה תיתן לאזרחים לשטות בה ולבקש דמי לידה לפי משכורתם של האם או האב. חבל על האנרגיות שלך, יש כל כך הרבה דברים שצריך וכדאי להילחם עליהם, למה דווקא זה?

Ari Dan

New member
"הרפתקה לא מעניינת", "עזוב את זה"

וגם התגובה הזו לא ממש רלוונטית וגם לא נכונה, בואי נתמקד במענה לשאלות, במידה ויש למישהו ידע, ולא בספקולציות לא רלוונטיות

מה גם שדמי הלידה אינם תלויים בגובה המשכורת

הם סכום קבוע שמקבלת היולדת בבנק הדואר (אולי היום זה כבר מועבר לחשבון הבנק - ילדתי בפעם האחרונה לפני 8 שנים...) על סמך תלוש שהיא מקבלת בבית החולים, המאשרר את רישום הלידה והזכאות למענק. בזמנו עמדו דמי הלידה על (נדמה לי) 2300 ש"ח, כשבמשך השנים קיצצו בהם שוב ושוב. זה נחמד להתחיל מאבק משפטי ארוך ויקר בשביל זה. אני מקווה עבור רעייתו של הנילון כי חשבונותיהם מופרדים

את לא מעודכנת וצר לי כך

זה הולך כיום לפי מס' הילדים שיוצאים מהרחם ולא המשכורת ילד ראשון 4000 שני 1300 והשאר לא מכיר

נט5

New member
חוק חופשת לידה לגבר- חוק מטומטם!

חופשה מגיעה למי שילדה בפועל, ומטעמי הגינות צריך לכתוב שהתיקון לחוק התקבל לפי דרישת שדולת הנשים. העדרות ממושכת ממקום העבודה עושה לא טוב לעובדת עצמה, וכברירת מחדל היא תעביר את יתרת החופשה לבן הזוג. כידוע, חופשת לידה לגבר מחייבת הסכמה בכתב של האשה. נשים היו מעדיפות להמיר את החופשה בכסף, אך לא ניתן.

חופשהלידה לגבר=שיוויון מלא ביטול חוק הגיל הרך

תראה אתה טועה נט5 חופשת לידה מיסודה הינה הגיונית על מנת לאפשר לאישה לנוח לאחר הלידה וגם לתינוק זמן איכות , לתת לגבר במרום האישה כלומרהאישה לא תניק את הילד ותחסן אותו (מטרת החוק המקורית) 7ולכן גבר שיטפל בילד כלומר זה אומר שבביתם של כאלה צריך לשמור מסמך כזה למקרה שחלילה שכן במצב כזה זה אומר שלמי באמת אכפת מהילד ולכן והיה וגירושין על הגבר לזכות במשמורת החוק הזה בעצם + תחליפי החלב אם + המעונות עד השעה 17 מגיל 3 חודשים , אם שעושה את הדברים הנ"ל כלומר לדעתי כיום הנשים הן מודרניות ולכן יש לבחון את המשמורת לפי נוכחות ההורים בקבלת הילד מהגן , הופעות באסיפות ההורים ומעורבותם בפעילויות בבית הספר,הגן ובמקרה של מהלכי גירושין צריך הגננת לשאול את הילד את מי הוא מעדיף ובכך בעצם יצא צדק טוב יותר כי מי שהשקיע באמת בילד לו מגיעה המשמורת לא כפרס אלא כאחריות הורית

נט5

New member
ממה שאני יודע

אשה נשואה מעדיפה שהמשמורת תהיה אצל בעלה. אשה פרודה מעדיפה שהמשמורת תהיה אצלה. בשני המקרים הכסף שעובר מיד ליד, או שלא עובר מיד ליד, מכתיב את ההעדפות כאמור לעיל.

תראה זו לא שאלה של עדיפות

פשוט אישה שתעדיף לצאת לעבוד במקום להיות אם הילדה בחופשת הלידה אז זה צריך להירשם כמסמך וכשחלילה גירושין אז במאבקיי המשמורת צריך לקחת בחשבון עובדה זו

נט5

New member
לא מדוייק

לידה מושגת בשניים, ובדרך כלל על ידי שניים שמשתכרים ומשלמים דמי ביטוח לאומי.

למעלה