תביעה נגד מעסיק

dufrain

New member
תביעה נגד מעסיק

עבדתי בחברת סטארט אפ במשך 10 חודשים. בחודש האחרון להעסקתי נשלחתי לקורס מטעם העבודה. בתום עשרה חודשים אלה פוטרתי, אך לא קיבלתי מכתב פיטורין. כמו בן לא קבלתי את המשכורת לחודש האחרון בטענה כי זה יכסה את הוצאות הקורס. באחת הישיבות האחרונות אני הבעתי את נכונותי לעזוב אם אקבל מכתב פיטורין אך התחרטתי במהלך הישיבה כאשר הבנתי שלא אקבל מכתב כזה. האם זה נחשב שהתפטרתי? לא הגשתי מכתב פיטורין. האם כדאי לתבוע?
 

Sch

New member
קשה לומר.

התנית התפטרות בקבלת מכתב פיטורין - לכאורה אפשרית. אם לא התקבל התנאי, וחזרת בך בקול רם, אזי לא התפטרת. אסור לחייב אותך בתשלום עלויות הכשרה באמצעות שכר עבודתך, ובוודאי אסור לעשות זאת ללא הסכמתך. פיטורין - או תרגיל מעין זה - בסמוך למלאת שנה לעבודתך - אינם אפשריים, רואים את המעביד כמי שמנסה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורין המגיעים לעובד בתום שנת עבודה. אולי אף לא קיבלת תשלומים אחרים המגיעים לך. כדאי לתבוע? תלוי על איזה סכומים מדובר. (כרגיל: מה שמגיע לך פחות מה שתדרש להוציא על מנת לקבל המגיע לך). לדעתי, ומשום שתמיד תמיד חשובים הפרטים הקטנים - כדאי להוועץ בעו"ד.
 

dufrain

New member
מדובר בסכום של 15,000 ש"ח לפחות,

מכיר עו"ד טוב שעובד באיזור תל אביב?
 
תביעה נגד מעסיק

אז ככה: הבעת הנכונות לעזוב עם מכתב פיטורין אינה התפטרות בשום אופן, אלא הסכמה להיות מפוטר. המשכורת חייבת להיות משולמת, ואינה יכולה להיות מותנית בדבר. ההבדל היחיד במקרה שלך בין פיטורין להתפטרות יכול להיות לעניין זכאות לדמי אבטלה. אם אינך מתכוון לקבל דמי אבטלה, אין לכך כל חשיבות. לפיצויי פיטורין אתה זכאי רק לאחר שנה, ומאחר ובחודש האחרון נשלחת ע"י מקום העבודה ללימודים, ביהמ"ש לא יקבל טענה שהפיטורין נעשו לאחר 10 חודשים בנסיון של המעביד להתחמק מפיצויים. בכל מקרה, המעביד חייב ע"פ חוק לתת לך מכתב על תקופת ההעסקה. על כל הנ"ל, אתה יכול לתבוע לבדך בביה"ד לעבודה. אין צורך בעו"ד. א ב ל : לפי התאור שלך, ייתכן מצב שבו נשלחת ללימודים, ובמהלך הלימודים החלטת שאתה רוצה לעזוב, אלא שקיוית לעשות זאת בדרך של פיטורין ולא התפטרות. אם זה המצב, הרי שמדובר בהתפטרות לכל דבר, ואז תוכל לתבוע רק את המשכורת.
 
למעלה