תביעה נגד בנק

תביעה נגד בנק

הבנק ביטל לי את כרטיס האשראי בטעות. דיברתי עם הפקידה בבנק והיא ממש התנצלה... הקלידה את פקודת הביטול במקום פקודת ביצוע אחרת. איך גיליתי את העניין - קיבלתי מכתב התראה מנותן שירות כי פקודת החיוב של כרטיס האשראי לא כובר. מבירור איתם עלה כי הבנק הודיע להם על ביטול הכרטיס ואז הגעתי לנציגת הבנק שהתנצלה... בכל מקרה, נשבר לי כבר מהבנקים והטעויות שלהם. רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה כנגד הבנק, אולי גל בסיס חוק איסור לשון הרע, כי הם הרי פירסמו לנותן השירות אודות ביטול הכרטיס וכמובן שזה גורם לי נזק תדמיתי וכד'... מה אתם חושבים (אם אפשר איזה פסק דין בעניין לקריאה -אשמח)

gandu

New member
גם לי זה קרה

ב-ד-י-ו-ק הבנק משום מה חסם לי את הכרטיס וחייב אותי בעמלה שכמובן החזיר לי. בבנק לאומי

nirdagan

New member
אתה יכול לבקש מהבנק

שיכתבו מכתב לנותן השירות המסביר את התקלה, ובכך יתוקן הנזק התדמיתי שנגרם לך.

דוד מל

New member
לשון הרע..

בעיקרון יש לך עילה נגד הבנק שכן הוא הוציא לשון הרע נגדך ולדעתי לתביעה יש סיכויים טובים.

תשובה

העילה העיקרית לתביעה במקרה מעין זה היא בגין רשלנות. יחד עם זאת, על התובע להוכיח נזק ממשי שנגרם לו. ניתן לצרף לכך תביעה בגין לשון הרע אך ספק אם בית משפט יפסוק סכום משמעותי, אם בכלל, בגין עילה זו. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

אז עשיתי קצת שיעורי בית

תביעת רשלנות - אני צריך להוכיח נזק כמו שכבר אמנו כאן. ראיתי בחוק איסור לשון הרע שיש פיצוי 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק מצאתי פסק דין שמתייחס להחזרת צ'ק בטעות וכן להגבלת חשבון לקוח - שמהוות לשון הרע. כמו כן ראיתי בחוק כרטיסי חיוב (נראה לי שזה השם) שיש עבירות פליליות של הונאה בכרטיס אשראי. עכשיו נניח שנותן השירות שלי, נתן פקודת חיוב על הוראת קבע שאצלו וחברת האשראי החזירה הודעה על כרטיס מבוטל. יבוא נותן השירות ויבדוק למה. הוא עוד יגלה כי עודכן שהכרטיס בוטל בגלל "הוראת לקוח". מכל הבלאגן הזה יוצא שאני נתתי הוראת ביטול וגם חייבתי את הכרטיס אח"כ = עבירה פלילית. מזל שלא עצרו אותי (או שזה בדרך....) חומר למחשבה

למעלה