תביעה לאחר 9 שנים

מצב
הנושא נעול.

הלולן

New member
תביעה לאחר 9 שנים

תביעה לאחר 9 שנים
התגרשתי לפני 9 שנים במסגרת חוזה הגירושין השארתי לאישתי את הדירה שהיתה רשומה על שמי ונרכשה על ידי לפני הנישואיןבתמורה לאי תשלום מזונות. מבקש לציין כי במהלך הליכי הגירושין נפסקו מזונות קבועים לילדה ע"י בית הדין הרבני וזאת לאחר בקשת האישה. גרושתי לא רצתה להתגרש עד שאני ישאיר לה את הדירה ותוותר על המזונות,אני הסכמתי והכל היה טוב לאורך 9 השנים האחרונות עד שיום בהיר אחד אני מקבל תביעה מבית המשפט לעניני משפחה ובו תובעת מזונות בשם הילדה. שאלתי 1. האם יכולה לתבוע בבית המשפט שכן לדעתי לבית הדין יש סמכות מכיוון שפסק בעבר מזונות קבועים על פי בקשת? 2. האם אני יכול לבקש לבטל את החוזה מבית הדין ולבקש את הדירה חזרה או כסף ולשלם מזונות? 3. בכתב התביעה לא ציינה לבית המשפט כי נקבעו ואף היו מזונות ונפסקו(בהרצאת הפרטים) אשמח לתשובתכם תודה רבה

תשובה

תביעה לאחר 9 שנים
התגרשתי לפני 9 שנים במסגרת חוזה הגירושין השארתי לאישתי את הדירה שהיתה רשומה על שמי ונרכשה על ידי לפני הנישואיןבתמורה לאי תשלום מזונות. מבקש לציין כי במהלך הליכי הגירושין נפסקו מזונות קבועים לילדה ע"י בית הדין הרבני וזאת לאחר בקשת האישה. גרושתי לא רצתה להתגרש עד שאני ישאיר לה את הדירה ותוותר על המזונות,אני הסכמתי והכל היה טוב לאורך 9 השנים האחרונות עד שיום בהיר אחד אני מקבל תביעה מבית המשפט לעניני משפחה ובו תובעת מזונות בשם הילדה. שאלתי 1. האם יכולה לתבוע בבית המשפט שכן לדעתי לבית הדין יש סמכות מכיוון שפסק בעבר מזונות קבועים על פי בקשת? 2. האם אני יכול לבקש לבטל את החוזה מבית הדין ולבקש את הדירה חזרה או כסף ולשלם מזונות? 3. בכתב התביעה לא ציינה לבית המשפט כי נקבעו ואף היו מזונות ונפסקו(בהרצאת הפרטים) אשמח לתשובתכם תודה רבה
תשובה
1. הסכם גירושין לא מחייב את הילד והוא יכול לתבוע מזונות באופן עצמאי בבימ"ש אזרחי. לא ברור איך נפסקו מזונות בביה"ד הרבני. אם היה דיון עניני ונשמעו ראיות בקשר לצורכי הילד יתכן שהוא קשור לפסיקה ולכן עליו לתבוע הגדלת מזונות בביה"ד הרבני. 2. את הסכם הגירושין לא ניתן לדעתי לבטל באופן גורף. אם תוכל להכיח קשר ישיר בין ויתור על תביעת מזונות לבין ויתור על הדירה יתכן שתוכל לתבוע ביטול העברת הדירה אך הענין מחייב בדיקה מעמיקה. 3. אם לאם יש אמצעים יתכן שתוכל לתבוע שיפוי בביהמ"ש האזרחי. הפסיקה קבעה שכאשר ההורה המשמורן מתחייב לא לתבוע מזונות בשם הילד הוא מתחייב במשתמע לשפות את ההורה השני אם לא יעמוד בהתחייבותו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה