תבחין זיעה

גלרוי

New member
תבחין זיעה

בתי בת שנתיים וסובלת מדלקות ריאה חוזרות. היום עשינו לה תבחין זיעה ויצא 70 בפעם הראשונה ו - 55 בפעם השניה. קבעו איתנו לבו שוב עוד שבועיים. מה זה אומר ואיך אני יכולה לדעת לפי זה אם היא חולה או לא? תודה רבה על כל תשובה מנסיונכם. ליאת. (אמא מודאגת).

cafesito

New member
לא יודע מה הערכים אומרים, אבל...

חכו לעוד שבועיים ותשמעו מה יש לרופאים להגיד. לנסות לפי ערך זה או אחר לנחש אם יש או אין מחלה זה לא נכון ולא תורם לכם כלום.

sporTV

New member
ו....

תיקחו אוויר עמוק, ותירגעו.... הרפואה התקדמה, האיכות עלתה... רק בריאות!

גלרוי

New member
המשך תבחין זעה

תודה על התגובות. עשיתי בדיקה גנטית בהריון ויצא תקין. אני אשכנזיה אז הבנתי שזה 97% נכון למרות שיש לי מכרה שלמרות הבדיקות הילדה שלה עם CF בינתיים עשינו שוב והפעם יצא 51 ו 47. כל פעם עושים לנו בשתי ידיים. הם אמרו שז יותר טוב אך עדיים גבולי ולבוא עוד חודש שוב. תודה

orii

New member
תבחין זיעה

גלרוי, תבחין זיעה היא דרך לא חד משמעית ולא אמינה לאיבחון CF (כשהיא לעצמה ללא בדיקות נוספות). יש המון סיבות לדלקות ריאות חוזרות ורק אחוז אפסי מהן בעקבות CF. עד כמה שאני זוכר הגבול לרמה נורמאלית של מלח היא 50. כך ש 55 נחשב נורמאלי ו 70 מעל לנורמאלי (לילד שלנו למשל יצא ערך של 100). כמו שאת רואה אם בכל בדיקה יוצא ערך אחר יש בעיה עם סוג הבדיקה. הרופאים לא יסתמכו רק על בדיקה זו באיבחון. יש עוד מדדים רבים העוזרים לאיבחון אולם לדעתי, הדרך החד משמעית לדעת היא באמצעות הבדיקות הגנטיות. אומנם הבדיקות הגנטיות הסטנדרטיות לא מכסות את כל המוטציות הידועות - אולם זה קושי שניתן להתגבר עליו. האם עשיתם בדיקות גנטיות ל CF? בכל אופן את הדיון האמיתי צריך לעשות עם הרופאים. צריך להקשות עליהם ולשאול שאלות מעמיקות לגבי איך הם מגיעים למסקנות. לדעתי הפורום יכול לעזור בכך.

תגובת הרופא

ישנן שיטות שונות לבדיקת זיעה וערכי הנורמה מעט שונים מבדיקה לבדיקה. יש מקום לבדוק את ערכי הנורמה ולהתייעץ עם רופא. יש גם חשיבות רבה לקורלציה בין תשובות המעבדה והממצאים הקליניים.

לא הבנתי

יהיה רופא שיכנס לפורום? אם יש תשובת רופא, למה אתם לא אומרים מי הוא? זה סודי? התשובה די תמציתית בעבר היו לנו כאן רופאים שהשקיעו המון בתשובות מעולות ומפורטות. והצעה לעתיד להכניס את כל השאלות והתשובות בתוך מאמרים בפורום כדי שהחומר לא ילך לאיבוד או כשאלות ותשובות בהודעות מינהלתיות

cafesito

New member
זאת אמירה סתמית שלא עונה על כלום../images/Emo2.gif

באותה מידה יכל להגיד "שלכל מימצא ישנם מימצאים נוספים שסמוכים על נתונים מומצאים אותם מצאו לנכון להציג ובכל מקראה להימצאותם ליד רופא יש חשיבות ממצה" תכתבו פשוט להתייעץ עם רופא וזהו.

suzanna1

New member
גם אותי התשובה הרגיזה

והאמת- גם התשובה על הלוסק הרגיזה אותי. איזה הבדל בהשוואה לתשובה של ורדית! אולי באמת הרופא יכתוב בשם גלוי ואז הוא גם יתאמץ לענות תשובות יותר מושקעות ולא יסתתר מאחורי השם של צוות האיגוד. ובעצם, גם תשובות מלאות היו צריכות להינתן בשם הרופא ולא בשם עלום. ואולי גם צוות האיגוד יגלה לנו מי הוא

למעלה