תבוסה מתגלגלת :

nizanm

New member
תבוסה מתגלגלת :

התבוסה הצבאית שישראל נחלה - ברוב דאבוננו, היא תבוסה צבאית. מכאן נגזרה החלטת האום לפיה הממשלה הסיגה את צהל מהליטאני. ואת ועוד : ישראל היתה אנוסה לקבל בהסכם שביסודו כניעה. למה? כי כפי שידוע, הממשלה שעומדת בראש הצבא המפסיד, מקבלת בכניעה הסכם שממצה את תוצאות המלחמה אליה היא שלחה את צבאה. כן. זאת תבוסה מתגלגלת. כמו מלחמה מתגלגלת. בוקר טוב יהודים.

ישראל הייתה יכולה להמשיך את המלחמה

עד לניצחון המוחלט. היא הייתה צריכה להרחיב את המלחמה ולהשמיד את איראן במקדמי השלום של דימונה. הנהגה חלשה רקובה ומושחתת המתבססת על עבודת אלילים ונהייה אחרי אירופה האנטישמית אינה יכולה להנהיג מדינה בשעת משבר. ההפסד הוא צבאי שבעקבותיו הפסדנו גם מדינית.

nizanm

New member
ישראל לא היתה מוכנה למתקפת פתע

אליה יצאה בלוחמה הקונבנציונלית. אתה סומך על השלטונות שהיא היתה מוכנה למלחמה לא קונבנציונלית? בחיית . הצבא המחורבן הזה הפסיד אינתיפאדה ראשונה. הקצונה הבכירה לא הכינה את הצבא לאינתיפאדה שניבה. ואך ורק מסיבה זאת הובסנו גם בהאינתיפאדה השניה. מיליציה נצחה אותנו בגלל דיווחי שקר של קצינים בכירים למבקר מערכת הבטחון. כן! מהרסייך ממך יצאו!!!

גאיה111

New member
סליחה, אבל-

אך ורק מהסיבה הזאת? ומה עם ההססנות והזיגזוג של הדרג המדיני?

nizanm

New member
ה"הססנות והזיגזוז המדיני"

הם כלים מדיניים בידי מדינאים שמתאימים את עמדותיה המדיניות של המדינה למצב הדינאמי המשתנה שעה שעה בזירה הבינלאומית. בעניין זה, הייתי רוצה לבחון את העובדות ביותר הקפדה ואינני יכול, כי חסר לי ידע פנימי שלא יפורסם. קציני צהל שדיווחו לאגפי הביקורת של מערכת הבטחון ולמשרד מבקר המדינה שיחידותיהם מוכנות לעבור משגרה למתקפת פתע - שיקרו, קודמו ואחר כך רצחו את בחורינו בלוחמה כנגד ארגון גרילה. יש לאתר את הקצינים האלה בבדיקה אחורה, להורידם לדרגות טוראי ולגרשם מצהל. הם רוצחים ומשמשים דוגמה ומופת. הם קבעו נורמה שתביא להשמדה של כולנו. קציני צהל ששיקרו לביקורת מערכת הבטחון ולמשרד מבקר המדינה - גרועים מה"קאפוֹת" ששיתפו פעולה עם הסורר הנאצי. להשמיד את התופעה בתוך צהל.

גאיה111

New member
הדרג המדיני אשם לאפחות.

חוסר ההחלטיות הוא הרי הדבר העיקרי שהמילואימניקים קובלים עליו ורוצים בגינו ובצדק את "ראשו" של אולמרט

nizanm

New member
הפעם אני דורש עריפת ראשים.

והראשים שצריך לערוף - הם ראשי הקצינים הבכירים שדיווחו שקר. על יסוד דיווחיהם החליט הרמטכ"ל החדש ובעקבותיו הדרג המדיני לצאת למתקפת פתע. התברר שהצבא לא היה מוכן לצאת למתקפת פתע. אז הצבא יצא למתקפת בלוף. ההחלטה היתה מדינית והתבססה על המלצת הרמטכ"ל. ההמלצה התבססה על תורת לחימה שפותחה על יסוד דיווחים שקריים של הקצינים הבכירים. דיווחי הקצתינים הבכירים היו שקריים והתבססו על צרכים אישיים של קידום אישי. דיווחי הקצינים הבכירים גרמו לכשל בתהליך קבלת ההחלטות. הכשל הביא לתבוסת צהל ולהסכם הפסקת אש כניעתית מבחינתה של ישראל. טפווו על אותם הקצינים הבכירים !!! לאתר אותם ולגרשם מהצבא כטוראים. רוצחי בחורינו. טפו על אבי אבי אביכם ומולידיכם !!!

דיווחים כקרדום לחפור בו קידום אישי

ניצן, אמרת כי "...ההמלצה התבססה על תורת לחימה שפותחה על יסוד דיווחים שקריים של הקצינים הבכירים..". האמנם מגדלים פה כרק אלה שמעניין אותם צרכים אישיים וקידום אישי? אף אחד לא ידע, אף אחד לא בדק? חפשו את סגן סימן-טוב (או שם דומה) שהתריע ערב מלחמת יוה"כ ואיש לא הקשיב. נוח להתעלם מדיווחים לא נעימים. זו גם הסיבה שלחלק גדול מהלא לוחמים 'לא בא' לשמוע תילי-תילים של פרשנויות (בחלקן מסוכנות / מיותרות).

nizanm

New member
מברק מערכת הבטחון

ביצע ביקורות והעיר הערות. הקצינים הבכירים דיווחו : "תיקַנו הכל" , בעוד שלא עשו כלום. כפרס - הם קודמו בתפקידים ובדרגות. מבקר מערכת הבטחון איננו אותו סגן שהתריע ערב מלחמת יום הכיפורים. המבקר הוא מוסד אורגני במערכת הבטחון. טפווו !!! על הקצונה הבכירה של צבא ההגנה לישראל. העדיפו את קידומם האישי על בטחון אזרחי המדינה ועל האינטרס הקיומי של מדינת ישראל.

גאיה111

New member
עוד לא מאוחר

אפשר לעשות את זה גם עכשו. (בהתייחס להצעתך לגבי איראן).

היה לנו מומנטום מצויין וטיימינג

שלא נראה שיחזור בקרוב. א) הייתה מתקפה של החזבאללה שהייה ברור שהיא הזרוע הצבאית של איראן במלחמה נגד ישראל. ב)הייתה לבנון שממשלתה הריבונית נתנה הסכמתה שהריבונות כלומר השטח של לבנון ישמש את האיראנים כבסיס היציאה למתקפה על ישראל. ג) הייתה סוריה ששימשה תחנת מעבר לנשק התקפי נגד ישראל. ד)ולבסוף הצהרתו של נשיא איראן שאיראן חותרת להשמדתה של מדינת ישראל. כל התנאים האלו אם אינם עילה למלחמה נגד החזבאללה נגד לבנון וסוריה והפעלת נשק יום הדין נגד איראן אז אני כבר לא יודע מהי עילה יותר ברורה . את זה לא צריך לחקור. זה ברור שההנהגה שלנו כשלה מול האיום ונכנעה בצורה התבוסתנית ביותר שהיא למעשה פשע מלחמה נגד העם היהודי. מי שחשב שהקטיושות של החזבאללה יחלידו ממשיך לחשוב שהפצצה האיראנית האטומית תחליד ובמלחמה הבאה שמדינות ערב יזמו נגד מדינת ישראל כבר תהייה פצצה אטומית בידי האיראנים כך שנשק ההרתעה שלנו יעלם ומדינת ישראל תושמד.

גאיה111

New member
סליחה אבל

אם מדובר על סכנה קיומית למדינה וברור לנו - נגיד- שאיראן עומדת להשמיד אותנו בטווח זמן כזה וכזה בפצצת אטום- אנחנו לא צריכים שום טיימינג ושום מומנטום כדי להיות הראשונים להשמידה. ואני מניחה שכך גם יהיה. כי אין לנו ברירה אחרת כי עם שעבר את השואה לא יכול להרשות לעצמו להסתכן בשואה נוספת

בוודאי שאנחנו צריכים טיימינג

ומומנטום. את זוכרת בימים הראשונים למלחמה גם מצרים גם ירדן וגם מדינות אירופה נתנו לנו קארד בלאנש להכות בכל הכוח את הטירור הצפוני ואם מיד לאחר נאומו של אחמדיניג'אד בדבר הצורך בהשמדת מדינת ישראל איראן הייתה מושמדת עיי האטום שלנו הנזקים המדיניים שלנו היו קטנים בהרבה . אני לא אומר שאין לנו היום זכות להשמיד את איראן אבל לכי תמצאי מנהיג אחד שיעשה זאת היום במצב רגיעה?

גאיה111

New member
אני מאמינה כי

אני מאמינה, קיוויתי, שאם יהיה ברור לנו שלאיראן יש פצצת אטום או היא על סף סיום פיתוחה, אנחנו לא נמתין הרבה. בלי שום עיתוי ומומנטום. זו דעתי ואני כמובן מקווה שאני צודקת.

ובכן אשרי המאמין.

אני לא מאמין ולא מוכן לתלות יהבי ועתידי בחבורת פושעים מושחתים שלאורך כל הדרך מאז הסכם אוסלו הוכיחו עד כמה הם תבוסתנים. במיוחד אני לא מאמין בבן אדם ששני הבנים שלו משתמטים מן הצבא והוא עייף ממלחמות ושבע מניצחונות כדבריו.

nizanm

New member
ישראל לא יכולה להרשות לעצמה

להשמיד את הגרעין האירני - לבדה. נחוץ לה כדם בעורקים של יצור חי, הוראה מהעולם + לגיטימציה לאותה הוראה + גיבוי לאחר מעשה מאת העולם ומאת אלה שנתנו לה לגיטימציה. ישראל אם תפעל על דעת עצמה - תסבול בתחילה במישור הלגיטימיות ובהמשך במישורים הנוגעים לאינטרסים החיוניים ואף הקיומיים שלה.

גאיה111

New member
אז מה אתה מציע, למות עם לגיטימיות?

אז מה עדיף- מתים עם לגיטימיות או חיים בלי לגיטימיות? אני עדיין חושבת כי אם נגיע לדקה ה-90 ולא יהיה לנו שום גיבוי בעולם, אנחנו נעשה את שעלינו לעשות. אין לנו שום ברירה אחרת. וגם לא תהיה. הלגיטימיות לא תעזור לנו אחרי שנתאדה.

nizanm

New member
מסכים אתך - פרט לכותרת.

לא. אני לא מציע למות בכלל. אני מציע שנחיה. אם עד הדקה ה- 90 לא תיפתר בעיית האיום הקיומי מצד אירן כנגד ישראל, יהא עלינו לפעול בהתאם לאינטרסים הקיומיים שלנו.

למעלה