עניין שקשור
זה נכון שהיום המשטרה לא עושה דבר. ההערה היחידה אבל בכל זאת שיש לי להעיר, היא שספקיות שרותי האינטרנט מחזיקות log של ההתקשרויות שלנו ויכולות לאתר כמה ימים אחורה, לאיזה חשבון הוקצא IP מסויים בזמן מסויים. זה לא ממש עוזר כאשר מתחילים לבדוק חודש אחר-כך. אני לא יודע כמה בפועל שומרים לוגים אחורה אצל ספקיות שרותי האינטרנט אצלנו, אבל פעם (לפני מספר שנים) הייתי צריך לאתר מישהו שהתחזה אלי, ושישב בארה"ב, וספקית שרותי האינטרנט שלו יכלה לאתר את הרישומים כיומיים לאחר שהוא שלח דואר עם הכתובת דואר אלקטרוני שלי, דרך relay. ה- relay שמר את מספר ה- IP שלו (ואז גם בארה"ב מרבית האנשים היו מחוברים דרך קו טלפון רגיל ומודם). יצרתי קשר עם ספקית שרותי האינטרנט שלו, שאיתרה אותו לפי מועד ההתקשרות עם שרת הדואר, ומספר ה- IP. הם לא מסרו לי מי הוא היה, אבל אמרו שסגרו לו את החשבון. אז שלחתי מכתב למי שחשדתי בו שהוא זה שהתחזה (כיוון שהשתמש באותה ספקית שרותי אינטרנט, והיה מהילדונים הללו שמחרחרים מלחמה, והמכתב חזר עם הודעה על סגירה מנהלית של החשבון (account disabled). כמה ימים לפני זה, עוד היה לו חשבון פעיל שם, אז אני די בטוח שזה היה הוא. יחד עם זה, לא תמיד ספקיות שרותי האינטרנט פועלות. בכל מקרה, אם מישהו גורם לכם נזק, אפשר לוותר על פנייה למשטרה, אבל אפשר לפנות ל- abuse אצל ספקית שרותי האינטרנט שלו, עם פרטים מדוייקים זמן קצר אחרי הארוע, ואז, לפחות חלק מספקיות שרותי האינטרנט מטפלות בעניין (לא כולן).