תבדוק את דבריך

lion 7

New member
תבדוק את דבריך

"כל דבר נבול לא יצא מפיכם..." (אל האפסיים ד:29) ( افسس .4: 29) لا تخرج كلمة ردية من افواهكم بل كل ما كان صالحا للبنيان حسب الحاجة كي يعطي نعمة للسامعين אולי הלשון הוא האחראי הראשון על אחוז גדול מהנזקים...וגם יש לו הרבה אחריות מכל איבר אחר לסיבה זו עלינו לבדוק את התבטאיותנו וזה לפני שמבטאים מילה כלשהי.... יש סיפור על אחת הנשים שהיה לה כאב בגרון, הרופא ייעץ לה להפסיק לדבר ושתתן לגרון שלה לנוח למשך שישה חודשים... הדבר זה היה נראה בלתי אפשרי, כי היא היתה גרה בבית עם בעלה וששת ילדיה אבל היא התעקשה לציית לעצת הרופא... כך כאשר רצתה להעיר לילדיה , היא השתמשה במשרוקית..והיא שמה דגש על הנחיות מסוימות בעדיפות ראשונה, וענתה על שאלותיהם בכתיבה על לוח... ובשעה טובה תמו להם ששת החודשים , והיא נרפאה על הצד הטוב ביותר , ואמרה : "זהו אני לא אלך לצעוק כמו קודם "... מאוחר יותר היא נשאלה על אותו לוח, שהשתמשה בו לכתיבת הההנחיות שלה, ענתה : "אתם תהיו בהלם, מכמויות מלות הכעס והאלימות שכתבתי על הלוח.. אך מאוחר יותר הייתי מוחקת לפני שמישהו יראה..ומבחינת קושי הדיבור שעזר לי להתעלם"! כאשר אנו נפגשים עם מישהו , או מדברים בטלפון , בוא נזכור את דברי החכם האומר ב- ( משלי 10:19 ) "ברב דברים לא יחדל פשע, וחושך שפתיו משכיל"! امتال 19 :10 التنعم لا يليق بالجاهل كم بالاولى لا يليق بالعبد ان يتسلط على الرؤساء : אם בא למחשבות של זה אמר طוזה נאמר מפרי מחשבות השכל הבשרי או הערה שלא במקומה, בואו נתפלל תפילה זו : "אלוהי תעזור לי בשביל לראות את הנזק שאגרום לו , ואנא תעזור לי לבדוק את דברי"!

nOway1

New member
יש פתגם שאומר .............!

קודם כך תודה רבה לך ..! הפתגם אומר : ..لسانك حصانك ان صنته صانك ,وان خنته خانك لسان الفتى نصف ونصف فؤاده فلم يبق إلا صورة اللحم والدم

lion 7

New member
יש בכתובים כמה פסוקים

לבנייה רוחנית .. הפתגם הערבי מושלם כאן , ויש בעברית פתגם או משל דומה ,, כנראה אנשים חכמים ידעו ששתיקה שווה הרבה מלים .. האשה מראה לנו כאן שיטה מעניינת , כאשר היה לה דבר קשה או איזה צעקות גם כתבה וביטאה את האנרגיה שבתוכה , מאוחר יותר היא מחקה את המיותר , ממה שהבאתי הוא דוגמא לאיך מתרגלים רוגע ואי כעס .. להתאפק (שזה אני מתרגל בימים אלה) ,לדעת שכל מילה אנו נביא חשבון מול אלוהים , אם היא לתהילתו או להפך למכשול בפני הבניה לאחרים .. אני חושב אם נדע דברי הברית החדשה , נבין מה היא תוכנית האלוהית המושלמת לכל אחד מאיתנו , בנייה רוחנית מצריכה השקעה ותפילה בכדי שנהיה אנשים חדשים ,.. לקרוא מהספר כמה פסוקים ולנסות לתרגל בחיי היומיום , בעזרת האיש החי לידינו , אני מדבר עם ישוע כאשר אני צריך אותו , לא חראם , כדאי לדבר איתו כמעט כל הזמן , ואני בטוח שהוא ידריך .. אהבתי את התמונה גורג , ישר כח

AlYahudii

New member
אפרופו ארמית: הגרסה הארמית לרעיון זה:

תלמוד בבלי, מסכת מגילה פרק ב': (לנוחות הקריאה, הוספתי פיסוק) "דרש ר' יהודה איש כפר גבוריא, ואמרי לה איש כפר גבור חיל: מאי דכתיב "לך דומיה תהלה" (1) - סמא דכולה משתוקא. כי אתא רב דימי, אמר: אמרי במערבא: מלה בסלע משתוקא בתרין: תרגום לעברית: רבי יהודה מכפר גבוריא (ויש האמרים כי היה זה רבי יהודה מכפר גבור חיל), פירש והסביר את הפסוק מתהלים "לך דומיה תהילה" כך: מה פירוש הכתוב "לך דומיה תהילה"? - התרופה לכל המחלות כולן - שתיקה. כאשר בא (לבבל) רב דימי, אמר: בארץ ישראל (2) אומרים: מלה בסלע, שתיקה בשני סלעים. ומשמעות הפתגם: לדעת להגיד את המלה הנכונה במקום הנכון - זה שווה סלע - סלע היה מטבע כסף גדול בזמנם. לדעת מתי לשתוק - זה שווה פי שניים. (1) תהילים סה (2) מערבא = המערב. בבבל כך נהגו לכנות את ארץ ישראל, הנמצאת ממערב לבבל. בבל העתיקה היא האיזור המכונה בעראק "אלג'זירה" - החלק שבין הנהרות פרת וחידקל.

למעלה