תא"מ

תא"מ

מעוניין בטבלה המפרטת את הזרמים המומלצים בכבלי תא"מ. בטמפרטורה של הסביבה, ללא כבלים אחרים משיקים.עדיין אין תקן מחייב. בברכת מועדים לשמחה.

lekner

New member
מצטער אבל מה זה כבל

תא"מ???????? אני יודע תא"מ תאימות אלקטרו מגנטית

רשר

Well-known member
מנהל
כבל תא"מ מבודד XLPE

כבל שמיועד לעבודות רשת בנוי מגידים בודדים מבודדים ב XLPE מסובבים סביב כבל פלדה למתיחה והארקה. לכבל סט של מחברים סופיים והסתעפויות (בצילום) שמאפשרים טיפול תחת מתח ללא סכנה לעובד. הכבל מיוצר גם למתח גבוה. חברת החשמל בארץ עוברת לשימוש בכבל הזה בכל הארץ (ניתן לתליה על בתים) באירופה הוא כבש כמעט כל פינה הזרם המותר בכבל כמובן תלוי בבידוד XLPE ולכן בדיוק כמו בכבל מקביל טבלה (8) בצילום (קרואטיה) עמוד שמוזן (מימין) בכבל תא"מ ויוצאים ממנו שני כבלים קטנים יותר ורשת עמוד הבא (מחזיקי מבודדים מודרניים שמצריכים פחות חורים בעמוד)

תא"מ

ההתיחסות לכבל הזה בהקשר להעמסתו שונה לחלוטין, מאשר לכבלים דומים,אין מדובר בעוד כבלXLPE , המוליך הינו אלומיניום ולא נחושת, והבידוד אינו פלסטיק מוצלב,טבלאות העמסה שונות מכבלים רגילים והינן גדולות בהרבה.אין עדיין תקן ישראלי לכבל הנ"ל.וליצרנים מחו"ל יש טבלאות שונות בהתאם לתנאי הסביבה המאפיינים ארצותיהם.

lekner

New member
הטבלאות בארץ אינם מתייחסות

לסוג הכבל אלא לעמידות הטמפ' ו סוג הכבל נחושת/אלומיניום לכן אם התא"מ בנוי ל 90 מעלות והוא נושא את עצמו (שיטת ההתקנה) ניתן להשתמש בטבלה 90.4 אשמח לצרף לך את הטבלה אבל כמו שאני הבנתי אותך זה לא יעזור אם אין תקן לכבל בארץ והיצרן לא יכול להביא לך נתונים שמתאימים בארץ אז לא בטוח שהוא תקני בארץ אם חח"י משתמשים בו אז נסה לכבל מהם את הפרטים במידה ותרצה טבלה לכבל 90 מעלות אלומיניום בהתקנה אוירית אשמח לעזור

רשר

Well-known member
מנהל
תא"מ = תיל אוירי מבודד - העמסה

בתקנות התא"מ מופיע כ"רשת אווירית מבודדת" לצורך הענין אלומיניום קטן בדרגה אחת מנחושת ולכן תוכל להשתמש בטבלה 8 תוך הורדת דרגה, או למצוא את הטבלה של האלומיניום (לא זוכר את המספר) אם יש בידך תא"מ PVC התיחס לטבלה (7), אני לא מכיר כבל כזה אבל ליתר בטחון שאל את הספק.

מאגר

New member
פנה לדוחובניבחיפה להם יש את כל

הקטלוגים של כבל תא"מ בתור יבואנים שלו עם נתוני החוזק המתיחה וההולכה. חג שמח ומועדים לשמחה דורון ט

למעלה